Related Articles

6 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Vazusi Nea Savule si matale care este diferenta intre un BMW si o Pobeda? Stapanul tau este un moroi tigan cu ceafa lata care nici macar nu aduce o rabla ruseasca…

  Reply
 2. 2

  Remus c

  Marea UNIRE DE LA 1918 , ce zi extraordinară, un vis devenit realitate , cea mai mare dorință a românilor de pretutindeni se îndeplinea. Despre aceasta mare zi , cred ca s ar putea scrie milioane de cărți, si tot nu ar fi de ajuns sa cuprindă toată emoția , fericirea si bucuria ,pe care , cu toții au simtit o atunci .

  Reply
 3. 3

  Remus c

  Iar despre BASARABIA , cel mai dorit teritoriu românesc, furat mișelește în urma unui pact mizerabil, daca s ar scrie acum o carte , un singur titul ar trebui sa il primească ,, De la lacrimi , la sânge și înapoi ” . Asa cum cu toții ,zeci de ani ,au vărsat lacrimi pentru aceasta frumoasa parte din țară , a venit 1916 au vărsat sânge și au readus o in sanul patriei mame , apoi a venit fatidică zi de 28 iunie 1940 , când a fost fără drept anexată si ocupata de trupele sovietice . Iar noi ne am intors la lacrimi , fără a avea din pacate pana acum forta necesară de a o aduce inapoi ” acasă ” . Un articol minunat , domnule ziarist ! Felicitări!!!

  Reply
 4. 4

  marin

  Deosebit de frumos finalul acestui articol! ,,Îi revine acum generaţiei de azi să se ridice la înălţimea noilor probleme naţionale, fericit inaugurate de Unirea românilor, căreia slăvită să-i fie pomenirea şi gloria eternă! ” Bravo! Toată aprecierea noastră! Aveți stofă de profesor de Istorie! Mi-a plăcut foarte mult articolul!!

  Reply
 5. 5

  Vasile

  Eu știu – de la fața locului – că românii de dincolo de Prut trăiesc și simt românește! Au învățat să scrie cu litere latine (abia după 1991, când Republica Moldova a dobândit independența față de URSS!), copiii vorbesc românește, poartă strie populare aproape la fel ca ale noastre, mulți tineri au cerut să aibă cetățenie română, dar ei nu vor să se unească cu România! Foarte mulți dintre ei nu au încredere în executivul politic de la noi și tind mai mult spre Putin! Dar chiar și așa – Basarabia rămâne peste veacuri, pentru toate generațiile – Pământ românesc! Mi-a plăcut articolul! Felicitări!

  Reply
  1. 5.1

   Anonim

   Vise, Vasile, Maya nici nu amintește de noi, se da cu…Germania.

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023