05 decembrie, 2019

10 Comentarii

 1. 1

  nicolae

  De necrezut asa ceva .
  Statul face bani grei cu ursii pe care i-a inmultit peste orice limita .
  Faptul ca ataca oamenii aici in zonele locuite nu are nici-o legatura cu defrișarea padurilor , este strict vorba de cresterea necontrolata a numarului lor . .
  Statul ia bani grei pe acesti ursi hraniti cu starvuri de cai , resturi de salam , si carne , apoi abandonați . La fel si cu porcii mistreti . Au invadat gradinile oamenilor si ca si in anii trecuti vor distruge recoltele de porumb , cartofi etc . Ma intreb cum v-a fi recuperat acst om , cine ii va plati daunele la infirmitate capatate . Ce despagubiri i se vor aduce si de catre cine ?

  Reply
  1. 1.1

   Anonim

   ONG-urile futu-i in gura ca din cauza lor s-a interzis vanatoarea la urs in Romania!

   Reply
 2. 2

  Cristea

  Nicolae, poate ne luminezi și pe noi cum face statul bani de pe urma urșilor înmulțiți peste orice limită (sic!).
  Articolul este unul dintr-o serie cu autori direct interesați de câștigurile materiale de pe urma reintroducerii vânătorii de trofee (!). În niciun caz banii vizați nu ajung la stat, ca să nu mai spunem că o soluție alternativă ar fi turismul prin amenajarea unor observatoare din care și ursul și animalul (ca să nu zic omul) ar fi câștigați.

  Reply
  1. 2.1

   Vlad

   Articolul este pentru a arata încă o data lumii ca în România poți sa mori liniștit ca cei care sunt plătiți gros de stat își fac treaba după câteva ore bune în care îți pierzi orice speranța. Articolul vrea sa arate faptul ca nu s-a vrut sa se aducă ajutor, incompetenta prostie și nesimțire. Elicopterul smurd a putut fi pus în functiun pentru diareea unui deputat PSD, dar când cineva solicita pentru un caz major acest serviciu este ignorat în bătaie de joc….

   Reply
 3. 3

  Geo

  Autoritatile sunt praf, asta stiam. Avem un stat obez care nu este in stare sa se miste pentru a-si ajuta cetatenii. In alta ordine de idei, ziaristul ar trebui sa se duca pe la scoala la ora de gramatica (…până când va ştii că tatăl său va fi cât de cât în regulă…)

  Reply
  1. 3.1

   George Olteanu

   Mulţumim pentru comentariu, vă asigurăm că nu orele de gramatică sunt problema în cazul de faţă, a fost pur şi simplu o scăpare din… viteză.

   Reply
   1. 3.1.1

    Emil

    Nu comentez faptul ca judetul Arges nu are un elicopter de un elicopter pentru interventii de urgenta. Municipiul Curtea de Arges se afla aproape de centul Romaniei, la egala distanta de multe baze SMURD. In cateva zeci de minute practic din oricare baza SMURD un elicopter ar fi putut ajunge in Curtea de Arges. Greu de crezut toate elicopterele SMURD au fost ocupate in acele momente. Trebuie initiata o ancheta si vazut cine a refuzat sa trimita acel elicopter.

    Reply
 4. 4

  Alex

  Cu ocazia asta poate se aduce in discutie si faptul ca intreg judetul Arges nu dispune de un elicopter pentru interventii medicale. Ceea ce relateaza domnul din articol mi se pare complet plauzibil.

  Reply
 5. 5

  Remus

  Cert este că numărul în creștere va duce la interacțiuni din ce in ce mai urâte și dese. În com. Arefu se întâmplă noapte de noapte din 2015 și nimeni nu face nimic. Nu prea mai exista animale domestice acolo, până și câinii au fost mâncați. Așa că lăsați turismul. Până la urmă oamenii vor găsi singuri soluția, autoritățile nu protejează cetățeanul ci fiara sălbatică.

  Reply
 6. 6

  Anonim

  M-am saturat de macaneala ONGista despre salvarea ursilor. Dar pe om cine il salvează? De dat din gura e usor dar nu se inghesuie nici un iubitor de ursi la plantat zmeura si mure in salbaticie, departe de localități. In plus, ursul e un prădător. Intr-un areal fix, exista un număr maxim de exemplare permise. Sau dublat suprafețele împădurite si nu stim noi?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.