ad

Related Articles

18 Comentarii

 1. 1

  Puiu

  Astazi este 1februarie 2017.Greutatile iernii au mai trecut si astazi,odata cu aprobarea bugetului ,a mai scazut si presiunea ce ne apasa sufleteste, p:resiune pentru care se fac vinovati cei de care dvs. pomeniti in acest editorial.Din cauza acestei presiuni, astazi mi-am pus intrebarea: imi pun eticheta de ” om de prisos” sau mai astept? „Conceptul de ‘”oameni de prisos” este unul sociologic si ii identifica pe cei care consuma, fara sa produca ceva.Societatea noastra este plina de astfel de oameni,iar dupa politicieni majoritatea oamenilor au ajuns de prisos.”Dar in ce categorie ma incadrez la oamenii de prisos? Cei care se lasa in voia sortii sau cei care se izoleaza?Cu alte cuvinte, cei care devin delicventi, sau cei care devin sinucigasi? Singurii care mai pot sa ajute „oamenii de prisos” sunt politicienii, dar ei se folosesc de acesti oameni la fel cum copiii se folosesc de jucariile lor: ii aliniaza, ii trec in revista, apoi, dupa alegeri, ii uita. Omul de prisos vrea sa se intoarca in roata vremii si sa se faca util,dar dorinta lui este imposibil de realizat.Oare de ce a scris astfel domnul. Savu in 14 februarie 2013? Cuvintele de mai sus ii apartin aproape in totalitate.Ele fac parte din editorialul”Oameni de prisos” , editorial care l-a determinat pe marele Niels Schnecker sa declare ca acest articol este „amutitor”.Si a mai zis ca acest editorial merita „rumegat” mai mult decat „orice dreptangiu mustind de deontologie,ca Plesu, Patapievici,Liiceanu.Atat de tare, acest articol scris in urma cu 4ani,este de maxima actualitate,ca va indemn sa-l cautati si nu veti regreta!

  Reply
 2. 2

  Puiu

  P.S.Este un inceput de luna si cred ca un sfarsit de comentarii din partea mea. Nu mai pot sa rezist psihic si financiar sa-mi repar calculatorul ,atacat de cei pe care-i deranjez!

  Reply
 3. 3

  Puiu

  Este ora 1:25 si nu pot sa dorm.In fata Guvernului sunt cateva mii de demonstranti manipulati care cer demisia guvernului.Cum au trait acesti oameni sub guvernarea tehnocrata?Imi doresc sa reziste acest guvern,sa nu cada sub amenintarea strazii, cum a cazut Guvernul Ponta!Ar fi imposibil sa ne mai ridicam!Am inteles ca o afirmatie a moderatorului constitutional, i-a provocat. Eram sigur ca o sa mi se faca dor de Basescu!

  Reply
  1. 3.1

   RADU

   LASA FRATE PUILE E BINE SUNT CONTABIL SI POT SA FUR SI EU ACUM astae impreuna cu sefu

   Reply
   1. 3.1.1

    RADU

    revenire seful meu

    Reply
 4. 4

  Elena Delia Dumitricā

  O remarcā pentru onorabilul comentator „Puiu”: domnule Puiu, va rog sa nu renuntati sa faceti observatii! Sa stiti ca aveti o prezenta atât de „vie” in cazul editorialelor, incat ,cred eu, chiar si editorialistii s-ar simti abandonati. Aveti mereu comentarii pertinente si sincere, care aproape ca au valoarea unui „post scriptum” al editorialelor in sine. Sunteti un bun argesean, nu renuntati!
  Referitor la editorial…Pāi daca-n unire stā puterea, atunci in dezbinare stā vulnerabilitatea, slābiciunea. Evident vorbim de slābiciunea unui popor, in care o gascā merge spre dreapta, iar cealaltā spre stânga. Ele se intalnesc acolo unde calcā pe mormântul propriului popor.

  Reply
 5. 5

  Elena Delia Dumitricā

  In dezbinare stau vulnerabilitatea, slābiciunea…

  Reply
 6. 6

  Valentin

  Un articol care mi-a dat multe raspunsuri

  Reply
 7. 7

  Samir

  Nu inteleg de ce guvernantii s-au gr[bit cu legea amistiei. De ce nu a mai asteptat? De aici rezulta ca au niste interese personale.

  Reply
 8. 8

  Andrei

  În realitate, Un-ul este individul (ne-divizibilul), organismul. Ca noţiune, Un-ul este format din mai multe cantităţi de Un-ul, precum familia, satul, oraşul, ţara, Un-ul plural. Dar orice Un-ul are Alt-ul său, aflat dincolo le limitele, graniţele sale. Alt-ul poate fi din unii şi alţii, din lumină şi/sau întuneric, căldură şi/sau frig etc. Dacă pare de la sine înţeles de ce suntem Un-ul ca popor, ar fi de înţeles Altul poporului nostru, favorabil si nefavorabil, şi poate reuşim să înţelegem Un-ul, Uniunea Europeană, cu Altul său, şi mai apoi Un-ul glob pământesc, cu Altul său.
  Poate reuşim să înţelegem şi pe Un-ii, şi pe Alţii.

  Reply
 9. 9

  misha

  O concluzie gresita : NU venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni este cauza invrajbirii . Asta este concluzia dumneavoastra si incercati cumva sa o induceti cat mai multor cititori .
  Din pacate nici acum nu va deziceti , dumneavoastra de la secera si ciocanul ….

  Reply
  1. 9.1

   Savu Gheorghe

   Domnule „misha”, mă bucur că ați revenit cu un comentariu, dar cum vă explicați că cel mai înalt reprezentant al statului a mărșăluit pe stradă pentru incitare populară împotriva…statului? Oare nu avea alte instrumente democratice? Ne amintim când a spus că alegerile se câștigă cu emoție, ceea ce este perfect adevărat, dar atunci când ești la putere nu ai voie să apelezi la emoție, pentru că astfel manipulezi mulțimea. Deci, ieșirea în stradă a președintelui Klaus Iohannis a fost un exercițiu ieftin de manipulare. Nu-mi plac președinții care se adresează direct poporului cu orice ocazie, pentru că o astfel de adresare se face în vremuri revoluționare sau când ești demagog. Vă amintiți de piesele lui Caragiale…

   Reply
 10. 10

  Savu Gheorghe

  „Viața noastră e făcută din culoare de neînțeles, prin care poți umbla până la moarte fără sa întâlnești pe cine trebuie, deși uneori nu ne desparte decât un zid, un pas, o umbră. Ți se întâmplă oare să te gândești că pe acest larg pământ se poate afla în chiar această clipă un om care să gândească la fel ca tine, să aibă așteptările tale? Nicio singurătate nu are sens fără această nostalgie după cineva, pe care încerci să-l rupi din mulțime ca să răspundă semnului tău, chemării tale. Acest om ești, domnule Puiu, pentru mine. Cu drag!

  Reply
 11. 11

  Andrei

  Comportamentul de masă poate duce la dezindividualizare, adică la deresponsabilizare individuală şi altele, cu consecinţe nefaste pentru moralul naţiunii. Autorităţile preiau mesajele, cerinţele nemulţumiţilor pentru a le rezolva legal, adică raţional, uman.

  Reply
 12. 12

  ION

  Oare noi trăim în democraţie, sau doar ni se lasă ideea că ceea ce trăim ar fi faţa democraţiei ?
  La începutul anilor 90 se spunea că trăim un comunism cu faţă umană.
  Este adevărat „Unirea” la români duce în general la dezbinare, atâta timp cât la tot pasul sunt informatori care lucrează contra statului (dar pe bani publici).
  Cu cât creşte numărul participanţilor la aşa zisa „Unire”, în scopul de a face ceva cu bună credinţă, cu atât creşte riscul ca printre cei adunaţi să fie indivizii de o mai puţin bună credinţă, deci şi riscul de a fi trădaţi.
  Zona Muscel este cunoscută pentru aşa ceva.
  Infiltraţi sunt în toate structurile, de sus până jos.
  Randamentul Unirii este mai crescut atunci când la activitatea în cauză participă indivizi mai puţin dar de calitate ?

  Reply
 13. 13

  Petre

  Să faci bine este foarte greu, în timp ce să faci rău este foarte uşor.
  Unii s- au chinuit să unească ţărişoara, alţii se chinuie s- o dezbine.
  Unii o fac din patrotism în timp ce ceilalţi o fac din dorinţa de a face bani şi rău.
  Iar în momentul în care cei din urmă se infiltrează în structura statului înseamnă că a venit momentul să ne facem bagajul. (Ultimul stinge lumina).

  Reply
 14. 14

  misha

  Domnule Savu , citesc majoritatea editorialelor , pe unele le apreciez si le inteleg , pe unele nu . Se ‘ simte ‘ cunoasterea , invatatura .. dar uneori picurati cate ceva ce poate fi inteles in ansamblu ca o lucrare comunista sau sa nu zic mai rau , de usoara manipulare . Nu va suparati pe mine , nu reprezint decat un gand al unui cititor .

  Citesc de vreun un an cateva carti scrise de V. Suvororv . Inteleg multe cate se intampla in lume . Si nu neaparat lucruri bune .

  Reply
 15. 15

  Nicu

  Domnule am să îi parafrazez pe Petre Țuțea care definea democrația ca fiind cea mai bună formă de guvernământ numai că are un vicciu – acela că nu promovează valorile în societate. De la Dej și până în prezent eu nu am mai văzut oameni de stat valoroși în țară.
  Văd doar canalii care vor să fure și să prjudicieze această țară bogată și binecuvântată de Dumnezeu.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.