5 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  10 Informatii ADEVARATE despre homeopatie

  Homeopatia este o terapie medicala folosita pe plan mondial, practicata in cadru legal si organizat oficial. Este utilizata in mod curent de peste 100 de ani, cu rezultate demonstrate stiintific, fiind practicata de catre profesionisti din domeniul sanatatii: medici si farmacisti.
  100 de milioane de cetateni ai UE, aproximativ 29% din populatia UE, folosesc medicamente homeopatice in ingrijirea medicala zilnica (Homeopathic medicinal products. Commission report to the European Parliament and the Council on the application of Directives 92/73 and 92/74). Homeopatia se practica în 40 din 42 de țări europene (World Health Organization, 2001).
  In Romania, homeopatia este foarte bine incadrata legal, singurii care au dreptul de a o practica si de a recomanda medicamente homepate sunt absolventii de medicina ( medicii ) cu studii post universitare de specializare ( competenta sau supra-specializare in homeopatie). Concret, vorbim despre medicii specialisti, cu competente in homeopatie, ce acumuleaza in total 12-15 ani de studiu al medicinei, acreditati de catre Ministerul Sanatatii.
  In Romania, medicamentele homeopate au statut legal de medicamente si sunt reglementate de Legea 95/2006 privin reforma in domeniul sanatatii.
  Medicamentul homeopat se afla sub autoritatea Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDM), fiind reglementat, evaluat si autorizat de catre aceasta.
  Medicamentul homeopat se supune acelorasi proceduri de obtinere a autorizatiei de punere pe piata ca orice alt medicament, atat in Romania cat si in Europa.
  Conform legislatiei europene in vigoare, toate statele membre ale UE au obligatia de a transpune reglementarile privind medicamentele in legislatia nationala.
  Medicamentul homeopat este reglementat foarte clar la nivel european, prin directivele urmatoare:
  Directiva Parlamentului European si a Consiliului 2001/83/EC, din 6 noiembrie 2001
  Directiva 2003/63/EC, din 25 iunie 2003, care cuprinde mentiuni specifice în legatura cu demonstrarea calitatii si sigurantei medicamentului homeopat, Anexa I a directivei 2001/83/EC
  Medicamentele homeopate sunt fabricate prin procedee standardizate, respectand toate normele de calitate si reglementarile legale in conformitate cu reglementarile privin bunele practici de fabricatie (GMP).
  Homeopatia este parte integranta din medicina. Medicina este una singura si indivizibila. “Nu exista nici o contradictie intre cele doua medicine (pot fi si altele), cea a lui Hahnemann si cea a lui Claude Bernard, intre studiul similitutudinii si cel al cauzalitatii. Medicina este una. De ce sa creezi poli antagonici intr-un singur tot ? » Denis Demarque, „Samuel Hahnemann, savant de l’ère moderne » 1990

  Reply
 2. 2

  Anonim

  Buna ziua , va rugam cititi acest articol si cele publicate de Srh pe situl sau si nu fiti partizanul si propagatorul dezinformarii https://www.homeopatie-srh.ro/?p=1904

  Distinse cititor, profesionalismul reputatului nostru colaborator, dr Viorel Pătraşcu, care e şi doctor, nu doar medic, n-am auzit să-l fi pus cineva, vreodată, sub semnul întrebării. La fel şi probitatea sa morală. Ca atare, orice asociere între numele său şi noţiunea de dezinformare este exclusă, din punctul nostru de vedere.
  De acord cu dv că ar exista controverse pe tema abordată aici de dr Pătraşcu, însă, opinia domniei-sale este cea a unui specialist, care ştie foarte bine ce şi de ce spune. Permiteţi-ne să mergem pe mâna domniei-sale.

  Reply
 3. 3

  Anonim

  Homeopatia este doar placebo…?! Dar cum va explicati ca ea functioneaza la copiii mici si chiar la animale ? Copilul meu…de la varsta de 2 ani a urmat exclusiv tratament homeopat. In prezent are 14 ani. Cand avea varsta de 2 ani si eram disperata, nestiind pe la ce usi de spitale sa mai stau, cate antibiotice sa-i mai dau, facuse otita de 2 ori intr-un an si erat tratat cu Gentamicina (care ea insasi afecteaza functia auditiva) …am ajuns, la sfatul unei prietene, la un medic homeopat. Si, de atunci copilul meu (acum avand 14 ani) nu a mai luat (nici macar o data) antibiotic si nici un alt medicament alopat. A urmat (cand a fost cazul) doar tratamentul homeopat. Sa fi fost placebo?….La 2 ani?!

  Tratament homeopat am urmat si eu (tot cam de 12 ani)….Sa mai detaliez?…Pentru cine este interesat..da…Probleme de digestie mari, care imi faceau imposibila viata de zi cu zi, le-am rezolvat ..daa…cu tratament homeopat. De ce? Pentru ca fusesem la zeci de doctori alopati si am facut ….fara numar… investigatii care nu s-au concretizat cu NIMIC. Nu stiu care este cauza……….si acum nici nu ma mai intereseaza. Nu sunt in masura sa judec eu de ce este asa.
  Cand am informat un medic alopat ca nu am urmat tratament cu antibiotic pentru Helycobacter, ci tratament homeopat, s-a uitat si a zambit ciudat. Dar asta este adevarul . Spun asta pentru cei care nu vor sa fie ignoranti si care vor sa se trateze/vindece prin metode naturale, firesti fara efecte adverse, adica fara a-si crea noi boli.
  Pana la urma….calitatea vietii noastre…este doar alegerea noastra. …si…sa profitam de ceea exista de atatia ani…inaintea medicinei alopate, este atat de firesc.
  Sau…stiu eu…poate unii doresc sa fim ignoranti si sa incurajam mediul de afaceri care se bazeaza „BOLILE INVENTATE „….
  Fiecare este liber sa aleaga….Dar , asta e important ..sa fim cu adevarat liberi in a alege!

  Reply
 4. 4

  Anonim

  Domnia sa nu are studiu aprofundate in homeopatie ci doar si-a insusit rolul de portavoce a unei parti unilaterale in detriment pacientilor si medicilor care au aceste studiiin acesta ramura a medicinii.In discutie nu e vorba despre profesionalismul dumnealui ca medic , ci de rolul care vrea sa l joace in aceasta dezbatere. Si a ales un rol fara sa studieze adecvat homeopatie , nu poate vorbi despre ceva ce nu studiat.

  Reply
 5. 5

  Anonim

  Buna ziua, nu mai raspanditi informatii false.Prin homeopatie s-au vindecat mii de pacienti de cand a fost descoperita si pana in prezent. Cititi cazurile din literatura homeopata redactate de medici care au reusit vindecari .Um medic ca dr Patrascu fara nici o studiu al homeopatiei cum poate raspandi asemenea informatii?E ceva putred in aceasta redactie

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.