05 august, 2020
ad

Related Articles

3 Comentarii

 1. 1

  Delia Dumitrica

  Am urmarit cu multa atentie cazul domnului profesor,dar,pana acum, nu mi-am gasit cuvintele sa comentez. Titlul editorialului domnului Lixandru mi-a accentuat suferinta provocata de moartea unui coleg de breasla; este un titlu aparent banal, chiar destul de colocvial, dar, de fapt, este o chintesenta a ceea ce trebuie sa infrunte societatea actuala,de oriunde: diavolul,in variatele sale forme,razand de noi, batjocorindu-i pe crud pe oameni. Pentru mine (credincioasa,dar nu practicanta), este o imagine apocaliptica. Poate din aceasta poveste groaznic de adevarata vor intelege unii ca drogurile îi distrug nu numai pe ei insisi,dar si pe fiintele cele mai dragi lor. Le distrug familia: parinti, frati,consorti; adica exact pe aceia care îi iubesc. Poate isi dau seama ca NU MERITA. In aceasta situatie, observ,cu mare tristete, ca educatia aleasa a familiei a fost invinsa de monstrul social. Asta ma descurajeaza enorm, am crezut ca o educatie sanatoasa din familie ne tine mereu departe de influentele nefaste ale unei societati haotice. Cum e posibil ca un parinte-model sa plateasca un pret atat de mare pentru dragostea sa fata de fiu? Un tata atat de bland si de iubitor a trebuit sa devina ,oarecum, acuzatorul propriului fiu; a trebuit sa-si duca la bun sfarsit menirea de tata drept . A trebuit sa-l protejeze pe propriul fiu si pe fiii altor parinti, posibili consumatori de droguri, dincolo de moartea sa. Probabil a considerat ca-l poate salva si tine departe de RAU doar stiindu-l acolo, inchis. Pana la urma, care-i adevarul: ne nastem rai sau e societatea care ne facem sa devenim?
  Adio, domnule profesor! V-ati facut datoria de tata pana la capat. Poate ca l-ati salvat, desi multi vad in d-voastra un tata rau. Dumnezeu sa va odihneasca in pace! Mai devreme sau mai tarziu o sa intalniti.Depinde de el daca o sa-l imbratisati sau daca o sa va prefaceti ca nu-l cunoasteti…Eu,una, v-as ruga sa-i intoarceti spatele, daca nu a inteles sacrificiul si zbuciumul d-voastra.

  Reply
 2. 2

  Gabriel Lixandru

  Mulţumim, doamnă, pentru acest comentariu emoţionant.

  Reply
 3. 3

  Anonim

  Felicitări, domnule Lixandru! Profesionalismul dumneavoastra a demonstrat încă o data ca poți trage semnale de alarma cu inteligenta,cu sinceritate și, mai presus de toate,cu respect fata de meseria pe care o aveți,spre deosebire de alții colegi de ai dumneavoastră care deformează informațiile primite și n au capacitatea sa prezinte obiectiv o stare de fapt! Toată stima!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.