10 august, 2020
ad

Related Articles

7 Comentarii

 1. 1

  Puiu

  Inclin sa cred ca zilnic au loc doua evenimente: unul rutier si altul atacul la demnitate. In ambele situatii vinovati sunt de regula cei mai tineri.Pentru asemenea articole poate ca ar trebui specificat: Atentie, va poate afecta emotional! Fara sa spuneti, eram ferm convins ca acest editorial a fost scris cu „nodul in gat”.Poate ca si apasata de singuratate, paharul batranei doamne a fost umplut cu veninul tinerei inconstiente. Ce sef i-ar fi putut impune acestei tinere sa nu ia in calcul parerea unor oameni trecuti de o anumita varsta? Nimic nu poti sa inveti mai mult, de niciunde,ca din experienta de viata a batranilor, chiar daca nu sunt de valoarea si pe pozitia celor de care pomeniti dumneavoastra cu mult respect. Si – apoi sa nu ai si tu doua trei sinapse care sa te opreasca sa comiti una dintre cele mai mari gafe? Vreu sa cred ca nu esti creata in vitro si ca ai si tu bunici, de mangaierea carora si de dragostea carora te-ai bucurat vreodata !? Sarut- mana batrana doamna, si va asigur ca si noi cei mai tineri, impreuna cu jurnalistii de bun simt, astazi plangem din acelasi motiv ca si dumneavoastra.

  Reply
  1. 1.1

   Gabriel Lixandru

   Vă mulţumim, domnule Puiu, pentru aceste cuvinte pe care sper să le citească si aceasta doamnă.

   Reply
  2. 1.2

   HOPE

   Exista insa si altfel de tineri. Din pacate insa nimeni nu vorbeste despre ei. Intotdeuna tinerii sunt acuzati. Oare cei care ii acuza se intreaba vreodata cine i-a educat si i-a format pe acesti tineri ? Cine le-a fost exemplu ? Oare nu noi, generatia anterioara lor? Oare nu este cumva este (si) vina noastra ? Constat cu tristete si ingrjoarare ca se scrie mult despre defecte si disfunctinalitati. Mi-as dori sa se scrie mai mult despre bun si frumos. Ori poate fereasta ziaristilor nu va permite sa identificati si lucrurile frumoase ? Exista in Arges, in Campulung o sumedenie de proiecte frumoase. De ce nu scrieti despre astfel de proiecte? Exista tineri romani care sunt olimpici, tineri merituosi care castiga concursuri si/sau turnee internationale asa cum exista din ce in ce mai multi tineri care au inteles ca pot oferi si ei ceva comunitatilor din care fac parte. Poate incercati sa il convingeti pe Alex Horoveanu sa vorbeasca si sa scrie si despre astfel de tineri. Iata, in contrapartida un alt exemplu. Imi vine acum in minte daruirea unor copii de liceu, copiii minunati ce rup din timpul lor pentru a face voluntariat. Va rog indreptati-va atentia si spre tinerii nostrii buni si frumosi: https://www.facebook.com/groups/819906781451292/permalink/1319883434786955/

   Reply
   1. 1.2.1

    HOPE

    Va rog sa iertati greselile de ortografie. Intr-adevar este trist, dar este inca si mai trist ca doar ponegrim. Am scris printre lacrimi dar cu speranta. Poate ca doamna nu a pierdut totusi speranta. Va rog sa o asigurati ca exista si altfel de tineri si ca aceasta lipsa de respect au invatat-o de la NOI, parintii lor (mereu grabiti, mereu ocupati, mereu nervosi si neatenti la educarea tinerei generatii). Va rog sa ii cereti iertare in numele tuturor parintilor care recunosc ca doar prin exemplu personal putem creste oameni curati si frumosi.

    Reply
    1. 1.2.1.1

     Gabriel Lixandru

     Am scris si vom scrie despre tineri si mai ales despre cei merituosi. O facem cu bucurie. Va multumim.

     Reply
 2. 2

  Elena Delia

  Domnule Puiu, in calitate de cititoare , am ramas cu un nod in gat, chiar si la cateva minute de cand am citit editorialul. Ca sa spun ca-i trist ce se intampla cu aceasta generatie de „peste 75” de ani e putin. Mai de graba as spune ca-i grav, fiindca de la acest caz, particular, dar important, ni se concretizeaza o societate care traieste numai in prezent, fara trecut si, implicit, fara viitor. Sarmana aceea strangatoare de opinii este, la randul ei, tocmai victima unui sistem care ignora valoarea umana, care, stim bine, nu are varsta. In afara de faptul ca dreptul de a avea o opinie inceteaza doar la trecerea in nefiinta, mai putem spune ca , strategic vorbind, sarmana in cauza nu stie ca tocmai acea categorie (a oamenilor trecuti de 70 de ani) mai citeste…ziare si alte publicatii. Asta din doua motive absolut reale: statul te scoate la pensie cam dupa 65 de ani , deci abia atunci ai timp sa urmaresti publicatii (ziare, reviste, carti etc.); al doilea motiv ar fi ca , pana pe la 60 de ani, oamenii prefera informatii de pe internet (stim bine ca toti manevreaza telefoanele si alte instrumente tehnologice). Deci tinta sondajului respectiv ar fi, in mod obiectiv, asa cum insusi obiectul sau o cere, persoanele cu o oarecare libertate . Pai daca nu pensionarii, atunci cine? Stiu, sunt multi altii, de diferite varste, care citesc, dar nu ar trebui sa-i excluda pe primii, macar ca strategie. Despre lipsa de diplomatie a tinerei aceleia ce as putea sa mai spun? Cu siguranta i s-a spus sa adune opinii si raspunsuri de la persoane mai tinere si mai „importante”, dar se vede ca si dumneaei traieste intr-o ceata de nepatruns, o ceata a constiintelor . Sper ca doamna de etate respectabila sa citeasca editorialul . As vrea sa o salut si sa o imbratisez asa cum as face cu bunicile mele: una trecuta in nefiinta, alta care inca ma astepta la poarta… Stimata doamna, cu siguranta sunteti importanta pentru cei dragi si doar asta conteaza. Nici nu trebuie sa fiti importanta pentru „oamenii” care nu mai sunt oameni.

  Reply
  1. 2.1

   Gabriel Lixandru

   Câtă dreptate aveţi! Mulţumim!

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.