02 iunie, 2020
ad

Related Articles

13 Comentarii

 1. 1

  Vronski

  Îl cunosc pe acest preot, e om deosebit, e diferit față de toți ceilalți preoți din județul ăsta. Mai rar așa ceva. E normal să-l regrete atâta lume. Mă mir însă că enoriașii care sunt afectați de plecarea lui nu merg la Curtea de Arges la episcopie, să-i ceară episcopului să-l mai lase pe dl Marioara la Sf. Vineri. Dacă s-ar face o petiție, ceva, eu aș semna imediat.

  Reply
  1. 1.1

   Anonim

   Ce petiție domne?
   Posturile de popi se dau pe șpagă zdravănă.
   Postul în cauză este deja vândut.

   Reply
 2. 2

  P. Istrati

  As vrea să stiu, în ce condiții se acordă titlul de Cetățean de Onoare al Piteștiului?
  De ce nu l-ar putea primi și Constantin Marioara? Amintiți-vă că el a restaurat în urmă cu câțiva ani biserica Sf Vineri, a adus milioane de euro bani europeni, nerambursabili, a salvat acest monument atât de important pentru oraș? N-ar merita și părintele acest Titlu? De ce n-au curaj cei de la ziar să-l întrebe pe primar? Era mai bun Adi Mutu pentru această diplomă? Ce a făcut Mutu sau Emil Constantinescu pentru oraș și ce a făcut Părintele, se compară? N-ar fi rău dacă s-ar gândi cei de la primărie sau consilierii locali, ca una dintre străzi să poarte numele C-tin Marioara. Să nu ne fie rușine cu astfel de oameni valoroși, să-i cinstim cum se cuvine.

  Reply
 3. 3

  Andrei Alexandru

  Sunt enoriaș la Sfânta Vineri și cele postate sunt false. Nu a restaurat el biserica pentru ca nu mai este el paroh de peste 10 ani. Stim ca a fost demis de Calinic ca paroh pentru ca biserica cădea tencuiala de pe ia când era el.Noi enoriașii știm ca actualul paroh a restaurat-o.Preotu Mărioara știm noi credinciosii ca a făcut chiar si reclamații sa faca probleme. A pus pe unul cu ochelari care mai vine și acum la biserica sa facă reclamație la ziar cu o pictura cu Calinic să-l șteargă de pe pereți. Toată lumea știa ca Mărioara a creat probleme cât au fost lucrarile. Asa ca nu-l mai lăudați degeaba. Se vede și acum după articol ca tot el e în spate la tot. Citiți bine și vedeți tot. Ii pare rău că iese la pensie. Trist dacă și preoții se lupta sa aivă și pensie și salariu. Vai de noi oamenii de rand de cine sa mai ascultam.

  Reply
 4. 4

  Ionela

  De ras articolul. Cetățean de onoare…… Ce tâmpenie. Pai ce a făcut de e atât de onorat… Ca eu am avut o cununie aici și nea batjocorit în ultimul hal ca stam pe scaune cât el citește din carte. Nu știam cine e atunci dar am văzut poza acum în ziar.

  Reply
 5. 5

  Anonim

  Ce știre de rahat. Exista soluție sa nu moara de foame săracul. Și pensie și salariu pana la moarte nu avem exemplul judecătorilor și politicienilor. Și o statuie în fata primăriei iar strada Primăriei sa se numească strada Popa Marioara. De ras în hohote.

  Reply
 6. 6

  Anonim

  Ce vrea popa Marioara (parcă ar fi preoteasă!) ?…El vrea să se roage lui Dumnezeu în biserica Sfântă Vineri sau vrea să slujească pe banii oamenilor şi ai statului ?! Să se roage până moare . Cu „slujitul” ,…e după legile juridice…ale oamenilor ! Popa ăsta îl cam mâniază pe Dumnezeu…de LACOM ce este el, omul Mărioară (țoiul ?)…

  Reply
 7. 7

  Adrian I.

  Am citit cu groază postările dinainte și nu știu de unde atâta răutate acum cu două zile înainte de Învierea lui Isus. Parcă trebuia să fim mai buni…
  Și eu îl cunosc bine, locuiesc pe Crinului și merg acolo de ani buni. Niciodată nu mi-a cerut bani la spovedit, niciodată nu a refuzat dacă i-am pus doar un leu, doi, la un acatist. Cei care au scris înainte nu înțeleg că omul are un grup de simpatizanți ai săi și eu aș fi de acord, decât să vină un preot de la Cuca Măcăii adus pe cine știe ce criterii, mai bine să rămână și părintele Marioara în continuare să slujească. Ce rău ar face? E gaură să cer dacă mai stă câțiva ani? Atunci Calinic de ce nu iese la pensie pentru că a depășit cu zece ani vârsta de 65? Poate cineva să-mi răspundă?
  Marioara e un om de care comunitatea noastră ortiodoxă din Pitești are nevoie. De ce să-l alungăm?

  Reply
 8. 8

  Andreea Mateescu

  Ce aveți bai fraților. Iese la pensie nu moare. Dacă asa e legea și pentru ei la 65 de ani asta e. Sa o modifice dacă nu și sa nu mai iasă niciodată sa plece de aici muncind direct în cer. Ce atâta filozofie. Se vede din tot ca omul e trist ca se pensionează și încearcă orice. Doamne ferește sa nu moara de supărare și oftica după pensionare. Dacă era preot la Cuca Macaii cum zice cineva mai sus nu mai dorea sa stea la sărăcie. Și aici el tot se lauda în postări ca e cel mai tare. Dar alții din care au construit 2- 3 biserici din nimic ce sa mai zică. Știri și postări fără folos.

  Reply
 9. 9

  V. Sima

  Ca să nu mai fie atâtea discuții, eu, (ca enoriaș al bisericii Mavrodolu merg totuși la Sf Vineri pentru că îmi place glasul deosebit al părintelui Marioara) propun să fie întrebați toți enoriașii arondați la această parohie. E vorba despre cartierele Popa Șapcă, o parte a centrului până la cofetăria Magnolia și zona Ștrandului spre Târgul din Vale. Duminica la liturghie, tuturor credincioșilor ar putea să le fie împărțite niște hârtii-tipizate și să fie o întrebare în sensul referendumului pe care-l face și Iohanis. Vreți să rămână în continuare Părintele Marioara să slujească sau să iasă la pensie? Așa ar putea fi pusă întrebarea. Ar fi totul democratic și nu ar mai fi suspiciuni. Nu știu dacă sunt de acord cu mine cei care vor citi acest mesaj dar redactorii de la ziar, atât de preocupați de problema părintelui Marioara, trebuie să transmită ceea ce am scris eu aici mai departe la forurile superioare ca să se facă acest mini-referendum și să înceheiem povestea.

  Reply
 10. 10

  Anonim

  Ca să vadă toată lumea pentru ce „enoriaşi” slujeşte în biserică preotul respectiv (nu-i scriu numele stârnit de sufletul lui anticrestinesc, robit patimilor deşarte, între care mândria, lăcomia , minciuna etc.) care, „povătuieşte”,prin exemplul lui ca om, semenii care trăiesc în societatea românească să încalce legile juridice, „lumeşti”, dar şi „Cele 10 Porunci din Decalog”, ca să-i fie (să-i vină) preotului bine ,ceea ce este un mare PĂCAT , mai ales din partea unui Preot creştin !
  Isus, care a suferit chinuri de neînchipuit, cât pentru toți oamenii de pe Pământ, pentru Măntuirea şi a omului Mărioara, il iartă si pe preotul respectiv ! Ca enoriasi crestini, dar mai ales ca cetățeni care respectăm şi legile juridice în vigoare, noi, NU ! Comentatorii,pur şi simplu interesați şi ignoranți, ca cel care semnează „V. Sima”, sunt şi ei iertați de Dumnezeu ! Respectivii comentatori sunt, desigur,printre „cei săraci cu duhul”, în sensul laic, nu al credinței creştineşti !!!

  Reply
 11. 11

  V.Sima

  Ce-aveți fraților cu Părintele Marioara? Parcă ar fi tâlhărit oameni la drumul mare! N-aveți pic de milă creștinească? Știți că poate intra în depresie în situația lui de om care va fi trecut pe linie moartă? Credeam că de Paști trebuie să fim altfel, mai împăciuitori, mai buni. De unde atâta ură împotriva Părintelui Marioara? Vă vede Dumnezeu!

  Reply
 12. 12

  G. Ionescu

  Intr-o postare cineva propune ca popa Marioara să fie Cetățan de Onoare al Piteștiului. Am vorbit cu câțiva preoți și mi-au zis că într-adevăr acest preot are un merit deosebit deși unii nu-l vor să mai recunoască: părintele Marioara a fost primul în oraș care a organizat o cantină socială și tot primulo care se ocupa cu trimiterea cât mai multor credincioși în Israel, Grecia și alte țări, în pelerinaj la moaște, pe vremea când nimeni nu făcea așa ceva. Să-i recunoaștem meritele și să-l tratăm cu cinste pe acest Om.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.