Ştiri din Piteşti şi din Argeş - ştiri Piteşti online

7 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Din păcate aceasta este realitatea.
  Cel mai vizibil despre acest aspect P.C.R. şi facultăţi terminate cu diplomă la care absolventul nu ştie cu ce se mănâncă ceea ce a absolvit, este exact sistemul de educaţie.
  Începând cu 2011, s-a implementat programul fiecare şcoală cu contabil.
  Toate posturile s- au ocupat bineânţeles contra şpagă, iar majoritatea beneficiarilor sunt absolvenţi de Spiru, care nu ştiu nici măcar să scrie, dapăi să mai facă ceva calcule.
  În paginile acestui ziar s-a consumat multă cerneală pe tema contabililor din şcoli, care nu ştiu să scrie şi să cetească, dar le- au cu învârtitul şpăgilor. În luna decembrie 2017 când s- au dat bani de sentinţe, o parte din cadrele didactice care cunosc cum funcţionează sistemul au uns contabilul pentru a li se da ceva în plus.
  Incompetenţa contabililor din instituţiile de educaţie a ieşit la suprafaţă mai evident în momentul când cadrele didactice au fost obligate să achite comision pentru angajarea unei persoane capabile să le calculeze dobânzile, cu toate că obligaţia de a le calcula este a contabilului şi a şcolii.
  Trebuie specificat că domnii contabili se numesc şefi (chiar dacă nu au pe nimeni în subordine) şi primesc sporuri grase, ajungând să depăşească în multe cazuri sume nete de 60 milioane pe lună. Nu degeaba se spune că prostia şi domnia se plătesc bine.
  În acelaşi timp, economiştii care au făcut o facultate adevărată nedând şpagă primesc note mici la concursul de ocupare a vreunui post şi li se explică că sunt proşti, incapabili şi incompetenţi.
  Vorba ceea asta am semănat asta culegem şi nu degeaba se spune că sistemul de educaţie nu numai că naşte monştrii, dar îi şi întreţine bine.

  Reply
 2. 2

  Anonim

  În condiţiile în care o inspectoare de la ISJ Argeş (care a predat şi predă la un liceu tehnologic din Piteşti o disciplina de BAC la care peste 95% dintre elevi pică) inspectează cadre didactice cu experienţă, unele dintre acestea, grad 1, cu vechime de peste 30 ani în sistem cu rezultate bune ale copiilor şi le spune că sunt incapabile nu mai avem cuvinte. Nu degeaba se spune că peştele de la cap se împute.
  Este inadmisibil ca o inspectoare care a ocupat postul aşa cum l- a ocupat (singura înscrisă pe liste, carnet de membru şi …), cu rezultate dezastruoase la catedră să se răzbune pe cadrele didactice capabile şi să le umilească într-un asemenea mod.
  Din păcate, întotdeauna sistemul a promovat non valorile.

  Reply
  1. 2.1

   ION

   Toţi incompetenţii şi- au luat scaune de pe care taie şi spânzură.
   Primii pe listă care trebuiesc spânzuraţi sunt cei care dau dovadă de coloană vertebrală şi care deţin ceva caracter în ADN.

   Reply
 3. 3

  Anonim

  „Am terminat facultatea, dar nu ştiu unde e!”, cine o găsește să o păstreze.
  Politicianul român și nu numai (to(n)ți membrii sistemului) – Pe mine nu mă interesează, eu dau mită și rezolv, diplomă să am.
  Dai, ai.
  Nu dai, nu ai.
  Sistemul trebuie uns cu mită, că altfel anchilozează.
  Și cum dacă cineva dă mită, obligatoriu este și cineva care primește mita.
  Oricum, organele statului nu sunt interesate de remedierea acestor probleme grave, întrucât le convine situația și pe deasupra mulți din cei care fac parte din sistemul de justiție (polițai, procurori și de ce nu judecători) sunt beneficiari ai unor astfel de diplome fantomă.

  Reply
 4. 4

  Nicoleta Geambasu

  Eu am facut o facultate in Romania si fara P.C.R. la fara taxa, timp de 4 ani. Asa ca…. nu se aplica la toata lumea! Si sa imi pastrez locul, am invatat. Nu Copy Paste.

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   Mai sunt şi excepţii. Nu trebuie să generalizăm.
   În urmă cu 3 luni, generalul de la ISJ Arges a adunat toti directorii la ordin.
   Ordinel era ca fiecare director să se înscrie (pe banii şcolii) la Facultatea de Management la Constantin Brâncoveanu din Piteşti. Pe unii dintre directori i- a mâncat spinarea şi au spus că ei au mai absolvit o dastfel de facultate.
   Răspunsul : nu are importanţă mai absolviţi încă odată.
   Asta- i marfa şi cu asta defilăm, ce sens mai are să ne minţim atât.

   Reply
  2. 4.2

   Anonim

   Şi posturile din învăţământul universitar, ca şi cele din învăţământul preuniversitar, se ocupă tot pe bază de PCR, şpagă sau moştenire.

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.