28 februarie, 2021

Related Articles

17 Comentarii

 1. 1

  Cetatean

  Indiferent ca guvernează tehnocrații sau politicienii, noi o ducem din ce in ce mai rău

  Reply
 2. 2

  Cetatean

  Indiferent ca guvernează tehnocrații sau politicienii, noi o ducem din ce in ce mai rău . cu ciolosi sau cu ponta nu se schimba nomic on tara asta

  Reply
 3. 3

  Dora

  Aceeasu Marie cu aceeasi palarie. Toti sunt fiii aceluiasi partid

  Reply
 4. 4

  Andrei

  „Trăim, aşadar, într-o societate secţionată în două.” În informatică există binarul, în natură femininul şi masculinul, în gândire există interiorul şi exteriorul, partea şi întregul, unul şi altul, totul şi nimicul, finitul şi infinitul, sacrul şi profanul, binele şi răul, etc. Ei, dar ce rezultă din binarul informaticii, din dialogul masculinului cu femininul, a sacrului cu profanului, a binelui cu răul, etc!

  Reply
 5. 5

  Milică

  Doar nu se aşteaptă nimeni ca politicienii să dorească un trai mai bun poporului.
  Politicirnii au un singur dor, să se îmbogăţească rapid, nu are importanţă că prin furtul lor distrug tot ce este în jur.

  Reply
 6. 6

  Ionel

  Se spune că ţara este condusă de tehnocraţi. Total fals.
  Toate structurile din teritoriu şi inclusiv din ministere sunt conduse de politicieni.
  Şeful de la învăţământ, de la Ape, de la Spital, etc sunt cu funcţii de partid, pe deasupra mai sunt şi consilieri locali.
  Aşa că deciziile pentru traiul bun care- l ducem nu trebuie să le punem doar pe seama tehnocraţilor, că aceştia sunt doar păpuşi din linia I, manipulate de poiticieni.
  De exemplu politicianul General de la învăţământ de la noi din Argeş, care n- are nici un Dumnezeu şi nici o deontologie şi- a numit directorii din şcoli, doar pe sistem de relaţii tip sacoşe.
  Drept urmare nu putem acuza tehnocraţii de şpaga luată de politicianul în cauză.
  Pe de altă parte înţelegem că Generalul de la învăţământ are multe guri de hrănit acasă, vorba ceea – Salariu mic, pretenţii mari.

  Reply
 7. 7

  Tilică

  Concret şi la subiect.
  Politicianul Păunică Mihai – Directorul Buget Finanțe din Ministerul Educației lucrează la 5 angajatori, totalizând 3 norme întregi, muncind într- o zi de 24 ore, chiar câte 25, 26 ore/ zi.
  Performanța în cauză nu o întâlnim numai în Ministerul Educației, o întâlnim și la politicienii din I.S.J. Argeș.
  Exemplu, inspectoarea Neagu, pe lângă norma întreagă de la I.S.J. Argeș mai muncește la încă 3 școli (a se vedea inclusiv anul școlar 2015- 2016), completând mai bine de încă o normă.
  Oare cine are curaj să verifice pe domnii inspectori că din punct de vedere fizic nu au cum să acopere și orele (multe) de la catedră? Bineânțeles toată lumea este mulțumită, elevii nu fac ore, inspectorii își adună banii, etc.
  Străni de astfel de afaceri nu sunt nici anumite cadre didactice cu funcții politice și relații sus puse.
  Toate aceste furturi se întâmplă și pe vremea tehnocrațiilor, dar ele sunt făptuite de politicienii din educație cu șorici gros indiferent de culoare.
  Este adevărat, un tehnocrat adevărat ar fi trebuit să iasă în public și să spună că nu poate stăpâni situația, bineânțeles urmată de demisie.
  Poate se sesizează cu această ocazie și domnul Prefect și cu ajutorul domnului fost Prefect pun de o inspecție a I.T.M.- ului pe la I.S.J Argeș și anumite școli, să oprească epuizarea fizică (și bănească a buzunarului statului) anumitor politicieni din instituțiile în cauză

  Reply
 8. 8

  Puiu

  Domn Tilică, am crezut că numai centralele termice în condensaţie depăşesc randamentul de 100%, dar văd că şi în ISJ Argeş şi Ministerul Educaţiei sunt astfel de aberaţii! Am fost întotdeauna de partea cadrelor didactice, s-a văzut asta în multe comentarii pe care le-am făcut, dar aţi devenit penibili. Chiar nu vedeţi că nu vă ia nimeni în seamă? Mai sunteţi doi trei rebeli care strigaţi şi nu vă auzim decât noi. Înclin să cred că sesizările dumneavoastră nu sunt fondate pe adevăr. Cât să meargă şi ursul , atunci când îl latră câinii? Dar şi pentru că nu vă ia nimeni la întrebări, pentru afirmaţiile făcute( nu numai de dumneavoastră personal ) iar este un mare semn de întrebare! Sincer, nici cu ştiu ce să mai cred: să vă laud…să vă critic…Deocamdată vă admir, pentru speranţa că poate totuşi, într-o zi cineva o să vă audă !

  Reply
 9. 9

  Doctorul

  Domnule puiu, dumneata ești penibil, ai vrea sa se aresteze oameni după un simplu comentariu. Puiule, mai întâi se strng dovezi. Tilica nu te lăsa, se pare ca deja deranjezi.

  Reply
 10. 10

  Samir

  Bravo Tilica, chiar daca nu se intampla nimic, macar afla lumea de hotiile unora.Lasa pe pui si pe alte lighioni, cine stie ce interese apar!

  Reply
 11. 11

  Tilică

  Domnule Puiu, este de ajuns să verificaţi declaraţia de avere a domnului Păunică Mihai – (Director Buget Finanțe din Ministerul Educației) de pe site-ul Agenției de Integritate şi veţi constata de exemplu că în anul 2015, individul a avut nu mai puţin de 6 locuri de muncă:
  – ASE Bucureşti normă întreagă 56.310 lei
  – MEN normă întreagă 70.392 lei
  – Universitatea Bucureşti, …
  – CAFR …
  – CECCAR Bucureşti …
  Puse cap la cap avem peste 3 norme întregi în anul 2015 pentru Directorul Păunică din Ministerul Educației.
  Despre sumele adunate de acest Păunică 5 nu mai facem totalul că ne ia cu leşin şi trebuie să sunăm la 112.
  Locuri de muncă (fără număr şi bine plătite) la individul Director Păunică Mihai avem şi în anii 2014, 2013, etc..
  Domnule Puiu, asta este realitatea. Probe sunt fără număr.
  Este adevărat nu este de ajuns să ai dreptate, cineva trebuie să ţi – o mai şi dea (s- o recunoască), Este adevărat, în România dreptatea este pe cale de dispariţie. În schimb a crescut densitatea de escroci la nivel central.
  Domnule Puiu, pentru cultura dvs. este bine să verificați pe unde mai lucra dl. Păunică și ce bani primea de la STAT în 2010 când se tăiau salariile, sau în anii când profesorii plângeau pentru niște amărâți de bani din sentințe, pe care dl Păunică îi manageria.
  Dacă mai auziți pe cineva că ziua are 24 ore, trimiteți- l la Șeful Păunică să- i demonstreze că nu- i așa.
  Și cum bine știți până am prezent am vorbit doar despre sumele declarate, despre celelalte în alt capitol.

  Reply
 12. 12

  Tilică

  Precizare, sumele mai sus menționate sunt nete.

  Reply
 13. 13

  Tilică

  Din eroare, am omis cel de al 6 lea loc de muncă în anul 2015 al domnului Paunica, drept urmare, rectific și adaug Universitatea Barițiu

  Reply
 14. 14

  Puiu

  Nu mi-am propus să vă cotrazic în vreun fel şi realizez că sunteţi documentat. Spre deosebire de domnul Samir şi domn doctor ,dumneavoastră aţi înţeles perfect ce vreau să spun. E mai bine de un an de când vă citesc problemele şi mă bucur dacă aveţi probe la ceea ce afirmaţi .Vă asigur că nu mi-a trecut nicio clipă prin cap să vă condamn, cum aberează antecomentatorii dumneavoastră, iar domniilor lor le recomand să citească în editorialul domnului Traian Ulmeanu,”Domnului profesor, cu dragoste”, din 28 iulie2016, comentariul meu. Apoi mă pot judeca pe înţelesul lor. Pot citi şi comentariul de la „Falimentul şcolii?”al domnului Mihai Golescu, din 12septembrie 2016! Respect şi mult succes, domnule profesor, pentru că aveţi nevoie de ambele urări!

  Reply
 15. 15

  Dan

  Domnule Puiu, va rog sunati-l pe dl. Savu si daca va raspunde am sa va rog sa ii transmiteti ca astazi nu mai pot comenta pt ca recitesc articolele dl, Ulmeanu. Maine cu siguranta…Multumesc

  Reply
 16. 16

  Puiu

  L-am sunat şi nu răspunde! Mă scuzaţi , domnule doctor că v-am împrumutat exprimarea din comentariul dvs. de la aricolul lui Nicolae Badiu, „Se săturase ca cei cinci copii…”, dar cred „că citeşte” comentariul dvs. Mai insist, ca să vă pot îndeplini dorinţa!

  Reply
 17. 17

  Victor Viorel

  Domnule Savu, vedeți că va face unul praf la articolul domnului Badiu.Lasati omul în pace, ca e dus rău cu mintea!Am citit acolo cel mai virulent discurs comunist pe care l-am citit în ultimul timp.Va citesc de mult articolele, dar nu reiese din ele atâta rău cu cât s-a îmbibat acest om.Ajutati-l cumva si raspundeti-i!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.