07 martie, 2021

Related Articles

5 Comentarii

 1. 1

  Teatrul Luceafarul Iasi

  Multumim, doamna profesor! Turneul Teatrului Luceafarul Iasi face parte dintr-un proiect care a ajuns deja la al patrulea an, de contributie la imbunatatirea imaginii Romaniei in strainatate prin prezentarea unor spectacole de teatru care li se adreseaza in egala masura copiilor si adultilor. Pe fundalul povestii lui Ion Creanga, echipa artistica a refacut satul traditional romanesc, cu sunetele, obiceiurile, culorile lui. Prezenta la Torino a insemnat un numar de opt reprezentatii in italiana, printre care una a avut loc pe 29 mai, Ziua Romanilor de pretutindeni, la sala ATC, si alta este astazi, de la orele 18,30, la Consulatul General al Romaniei. Le multumim tuturor acelora care ne-au sprijinit!

  Reply
 2. 2

  Cobilita Roxana.

  Exact doamna Delia,m-am simtit din nou copil ,m-am emotionat ,am ras si mi-ai dat lacrimile …asemenea oameni m-au facut sa ma simt mandra ca sunt roman! Multumesc teatrul Luceafarul pentru tot ce face-ti si transmite-ti cu atata daruire! Am vazut copiii nostri absolut incantati! Multumim din suflet. Multumim ziarului Argesul ca si de aceasta data ne este alaturi!

  Reply
 3. 3

  ioana

  Noi trebuie sa multumim fantasticii echipe de profesionisti.
  Adaptarea textului este una dintre cele mai reusite, prin impletirea elementelor din folcorul copiilor italieni cu cele din folclorul copiilor romani, atat de prezente in oralitatea stilului marelui nostru povestitor. Sintagmele tipice limbii italiene inserite in textul romanesc au dat o valoarea in plus reprezentatiei. Firul povestii a fost unul natural, accesibil copiilor ceea ce nu este deloc usor de realizat pe textul creatiilor lui Creanga.Felucitari !
  Noi, profesorii romani, cautam sa ducem in scolile unde predam tot ce are mai frumos cultura noastra.
  Seriozitatea si profesionalismul dvs. ne-au dat inca o data oportunitatea de a arata cat de frumos e sufletul satului romanesc, locul unde ne sunt radacinile.
  Din partea colegilor italieni numai cuvinte de lauda si multe multumiri !
  Va asteptam si alta data cu mult drag.
  Multumiri din inima. ?

  Reply
 4. 4

  Geta Craciun

  O idee geniala a avut Teatrul Luceafarul atunci cand a pornit prin lume sa faca cunoscute copiilor basmele romanesti. Si care basm mai reprezentativ al folclorului romanesc daca nu Capra cu trei iezi!
  Este basmul copilariei noastre si de aceea cand luminile rampei s-au aprins am simtit o emotie deosebita! In acel moment am cautat cu privirea in sala chipul copilului meu ,pentru a vedea daca suscita si in el aceleasi minunate senzatii !
  Felicitari echipei teatrali care a facut un ,,capolavoro,, pentru ca trebuie sa se stie ca nu e usor sa adaptezi o poveste in alta limba si mai ales sa captezi atentia copiilor ,timp de o ora, in ziua de astazi, cand toate mesajele sunt scurte, rapide.
  Initiativa teatrului este demna de toata lauda si in acest mod am inteles si noi, romanii ,, din afara,, ca cei ramasi ACASA nu ne-au uitat!!
  Va multumim si, sa stiti, ca va mai asteptam pe la noi!
  Torino 2 iunie 2016

  Reply
 5. 5

  Mirela Lumy

  Într-adevăr, un salt veridic și emoționant în universul mirific al copilăriei. Și cum Creangă conturează mereu ”copilăria copilului universal” (G.Călinescu), succesul, chiar pentru un public care nu are multe în comun cu vibrația plaiurilor noastre mioritice, e asigurat. Asigurat și de bravura acestei trupe care face mai mult pentru imaginea României în afară decât zeci de politicieni la un loc, implicați (să zicem așa), în actiuni de promovare a brandului de țară. Atmosfera arhaică a satului românesc evocat prin decorul scenic, măștile tradiționale ce participă în mod cu totul original la construirea firului epic, toate sporesc emoția unei lumi în care cei din sala de spectacol ar vrea să rămână, să palpeze miticul și să-l cunoască… Elevii ridicați de pe scaune, la final, nu voiau să părăsească sala, impactul era prea neașteptat și prea profund. Felicitări și mulțumiri, din nou, Teatrului ”Luceafărul” din Iași, cu oameni frumoși la suflet și profesioniști desăvârșiți! Saltul în copilărie nu putea dura la nesfârșit, dar emoția regăsirii de sine în dimensiunea creată de Voi, da… Vă (re)așteptăm, cu drag!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.