
Regulă pentru șoferii care circulă în România pe timp de zi. Se activează obligatoriu.
Luminile obligatorii pe timp de zi: ce spune legea
Începând cu anul 2023, șoferii din România trebuie să circule cu luminile aprinse pe tot parcursul zilei, indiferent de categoria drumului.
Legea 168/2023 și Codul Rutier impun folosirea obligatorie a luminilor de întâlnire (faza scurtă) sau a luminilor pentru circulația diurnă (DRL) ori de câte ori pornesc la drum.
Cel puțin un set de lumini trebuie să fie activ pentru o vizibilitate crescută și siguranță sporită.
Amenzi pentru șoferii care nu respectă regula luminilor aprinse
Nerespectarea acestei reguli atrage sancțiuni între 810 și 1.012,5 lei.
Astfel, este esențial ca șoferii să verifice și să folosească corect luminile pentru a evita amenzile și a contribui la un trafic mai sigur pe drumurile publice.
Când și cum trebuie folosite luminile de ceață în trafic
Luminile de ceață nu sunt obligatorii ziua, cu excepția stopului de ceață din spate care trebuie aprins în condiții de vizibilitate redusă, cum este ceața densă.
În oraș, proiectoarele de ceață pot crea probleme de vizibilitate din cauza reflexiilor și trebuie oprite imediat ce condițiile meteorologice se îmbunătățesc.
Folosirea corectă a luminilor este esențială pentru siguranța tuturor participanților la trafic.
Regulă pentru șoferii care circulă în România pe timp de zi. Se activează obligatoriu.
4 Comentarii
Anonim
Sunt extrem de mulți conducători auto care nu respectă această prevedere legală și culmea, nimeni nu ia nicio măsură (poliția rutieră). Legi date pentru o mică parte a oamenilor…doar trăim în România !
noone
si cum rămâne cu poluarea suplimentară generată de folosirea inutilă în localitate?
Muhail
Adevarat ! O imensa inselatorie. Consum crescut de carburant si implicit poluare crescuta ! Cat de idiot sa fi,sa dai asemenea legi,in conditiile in care tot tu ca legiuitor, tipi ca poluarea este din ce in ce mai mare ?!
Anonim
Oricum, nici o lege nu este respectata, degeaba se publica!