
Orășel din România, perla ascunsă a țării. Toată lumea ar vrea să se mute aici!
Curte de Argeș, transformare radicală
Marți, Primăria Curtea de Argeș a fost scena unui eveniment deosebit. Primarul municipiului, Constantin Panțurescu, și directorul general al ADR Sud Muntenia, Liviu Gabriel Mușat, au semnat un contract de finanțare în valoare de 20 de milioane de euro
Aceste fonduri vor fi alocate proiectului intitulat „Creșterea mobilității urbane nepoluante prin investiții în soluții inteligente aferente Coridorului de mobilitate integrată Sud Vest”.
Finanțare pentru proiecte ecologice la Curtea de Argeș
Obiectivul principal al proiectului este crearea unui coridor de mobilitate care va conecta străzile Râmnicu Vâlcea, 1 Decembrie 1918 și Bulevardul Basarabilor.
Printre lucrările planificate la Curtea de Argeș se numără construirea unei pasarele cu dublu sens pentru pista de biciclete, facilitând astfel legătura între strada Râmnicu Vâlcea și zona străzii 1 Decembrie 1918.
Totodată, va fi implementat un sistem de Bike-sharing și va fi amenajată o pistă de biciclete cu o lungime de aproximativ 7,2 km.
În același timp, proiectul include și modernizarea trotuarelor, precum și realizarea sau modernizarea a 12 treceri de pietoni, care vor beneficia de semnalizare orizontală.
Aceste inițiative sunt menite să îmbunătățească mobilitatea urbană și să promoveze soluții de transport ecologice în municipiu.
Un viitor strălucit pentru Curte de Argeș
Pe un alt front, Comisia Europeană și Agenția Europeană de Mediu au publicat, recent, un raport care evidențiază progresele înregistrate în reducerea poluării.
Deși politicile UE au contribuit la scăderea poluării aerului și a utilizării pesticidelor, nivelurile de poluare rămân încă ridicate, în special din cauza zgomotului și a microplasticelor.
Raportul subliniază necesitatea unor acțiuni mai ferme pentru a atinge obiectivele de reducere a poluării până în 2030.
Raportul de monitorizare privind reducerea la zero a poluării arată că nivelurile de poluare din zgomot, microplastice, nutrienți și deșeuri rămân ridicate.
Este necesară o atenție sporită pentru a reduce poluarea fonică, în special în zonele urbane, și pentru a aborda problema microplasticelor. Pierderile de nutrienți au rămas constante din cauza scurgerilor agricole și a utilizării îngrășămintelor.
Grijă pentru sănătate și mediu
De asemenea, gestionarea deșeurilor necesită eforturi suplimentare, deoarece producția de deșeuri continuă să crească în UE.
Pentru a asigura progrese suplimentare, principiile reducerii la zero a poluării trebuie integrate în toate politicile și eforturile depuse la toate nivelurile.
Promovarea economiei circulare va contribui la reducerea consumului de resurse și va atenua presiunile asupra ecosistemelor și sănătății umane.
Orășel din România, perla ascunsă a țării. Toată lumea ar vrea să se mute aici!
Un Comentariu
Silviu
A scos acum de „Iepuraș” și Panturescu „doi lei” pentru reclamă in presa „noastră de partid”…. Mamaaaa ce șmecherie de proiect i-a dat „conu Liviu” de la ADR…!!?! Mobilitate urbană, cu piste de biciclete suspendate…Uau…!!!!
Domnul Golescu i-a intrebati-l pe tov. Panti, apa…apa noastră când va fi potabilă 100% în acest minunat și înfloritor oraș „regal”…?! Că de vrăjeală politică suntem sătui…