
Se construiesc blocuri de locuințe sociale pentru tineri într-o localitate din județul Argeș.
Locuințe sociale Valea Iașului
La Valea Iașului se vor construi locuințe sociale! ”Contractul de finanțare este semnat, iar investiția se află în licitație.
Vor fi două blocuri a câte 12 apartamente. Beneficiarii vor fi familii tinere, cu copii, existând desigur mai multe criterii ce vor sta la baza alocării acestor locuințe.
Blocurile se vor ridica în satul Valea Uleului”, a declarat primarul Cristian Enescu.
O altă investiție
O altă investiție de mare interes ce va fi demarată anul acesta este asfaltarea unor drumuri. Lucrarea se va face cu fonduri europene, prin AFIR.
Despre comuna Valea Iașului
Comuna Valea Iașului este situată în partea de nord-vest a județului Argeș, în regiunea Muntenia, România. La o distanță de aproximativ 5 km de municipiul Curtea de Argeș și 43 km de reședința județului, municipiul Pitești, comuna se află la limita externă a Subcarpaților Getici. Este compusă din nouă sate: Valea Iașului (reședința), Bădila, Bărbălătești, Borovinești, Cerbureni, Mustățești, Ruginoasa, Ungureni și Valea Uleiului.
Comuna se întinde pe o suprafață de 2.717 hectare, dintre care 450 ha reprezintă intravilanul și 1.580 ha extravilanul. Conform datelor disponibile, populația totală a comunei este de 2.884 de locuitori, toți de naționalitate română.
Geografic, relieful comunei este predominant deluros, cu o parte situată în lunca râului Argeș, care traversează teritoriul comunei și oferă un potențial hidroenergetic semnificativ. Valea Iașului este străbătută de două drumuri naționale: DN7C (Curtea de Argeș – Vidraru – Depresiunea Făgăraș) pe o distanță de 1,5 km și DN73C (Râmnicu Vâlcea – Câmpulung Muscel) pe 5,5 km, facilitând accesul și tranzitul în zonă.
Din punct de vedere istoric, la sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna purta numele de Cerbureni-Iașul și era formată din satele Bărbălotești, Borovinești, Cerbureni, Doblea, Ruginoasa și Valea Iașului, având o populație de 1.150 de locuitori. În comună funcționau patru biserici și două școli. În 1931, a primit denumirea actuală de Valea Iașului.
Un monument istoric de interes național în comună este biserica de lemn „Sf. Ioan Botezătorul” din satul Bărbălătești, construită în 1801. De asemenea, biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Valea Iașului, datând din 1855, este inclusă în lista monumentelor istorice locale.
Administrația locală a implementat diverse proiecte de modernizare a infrastructurii și de dezvoltare comunitară, contribuind la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și la conservarea patrimoniului cultural și natural al comunei.
Se construiesc blocuri de locuințe sociale pentru tineri într-o localitate din județul Argeș.