
Proiect important pentru elevii unei comune din Argeș. A început implementarea!
Mobilier și echipamente noi în școli
În februarie a început implementarea proiectului prin PNRR privind ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlilor din comuna Căteasca”.
În unitățile școlare au ajuns mobilierul și echipamentele digitale incluse în proiect, precum și o serie de dotări pentru sala de sport.
”Investim în educație, investim în viitorul copiilor din comuna Căteasca! Este un proiect la care s-a muncit foarte mult, iar rezultatele se văd. Aceasta este satisfacția muncii împlinite”, a declarat primarul Liviu Năstase.
Investiții în educație la Căteasca
De altfel, investițiile în educație continuă anul acesta în comuna Căteasca, întrucât în scurt timp administrația publică locală va primi un microbuz electric de la Consiliul Județean pentru transportul elevilor.
Despre comuna Căteasca
Comuna Căteasca este situată în județul Argeș, în regiunea Muntenia, România, și este formată din șapte sate: Căteasca (reședința), Catanele, Cireșu, Coșeri, Gruiu, Recea și Siliștea.
Localitatea se află în partea de sud-est a județului, în câmpia înaltă a Piteștiului, pe malul drept al râului Argeș și pe malurile Neajlovului. Este traversată de autostrada București–Pitești (A1), având trei ieșiri: „Căteasca”, „Cireșu” și „Catanele”. De asemenea, comuna este deservită de șoselele județene DJ703B, care o leagă de localitățile Leordeni, Rociu și Costești, și DJ702G, care asigură conexiunea cu Pitești și Rătești.
Conform recensământului din 2021, populația comunei Căteasca este de 3.716 locuitori. Locuitorii sunt recunoscuți pentru ospitalitatea și spiritul comunitar. Administrația locală este condusă de primarul Florian-Liviu Năstase, sprijinit de un consiliu local format din 13 membri.
În ceea ce privește infrastructura, comuna beneficiază de o rețea rutieră modernizată, datorită colaborării dintre Consiliul Județean Argeș și Consiliul Local Căteasca. Un exemplu în acest sens este asfaltarea drumului județean DJ 704C, care leagă satul Catanele de Barajul Călinești.
De-a lungul timpului, comuna a suferit modificări administrative. În 1964, satele Cacaleții de Jos și Cacaleții de Sus au fost comasate sub denumirea de Siliștea. Tot atunci, satul Zeama Rece a fost redenumit în Recea. În 1968, comuna Căteasca a revenit la județul Argeș, reînființat în acea perioadă.
Comuna Căteasca se remarcă prin dezvoltarea sa constantă și prin eforturile administrației locale de a îmbunătăți condițiile de trai pentru locuitori, menținând în același timp tradițiile și valorile comunității.
Proiect important pentru elevii unei comune din Argeș. A început implementarea!