20 septembrie, 2019

19 Comentarii

 1. 1

  Virgil Savu

  Nu se poate așa ceva, haideți să protestăm pentru ca acest preot deosebit să nu fie alungat! Mi se alătură cineva?

  Reply
  1. 1.1

   Anonim

   Bă, Virgile, tu eşti la fel de rotofei ca acum 50 de ani ?! …Du-te , străbunicule securist, la #Rezist şi lasă Biserica „Sfânta Vineri” şi în general Bisericile din Piteşti şi din jurul lui în pace ! Tu nu vezi ca nici Dracu nu te ia la el nici după 100 de ani ?! Îi e… frică , boule !

   Reply
 2. 2

  Paulina State

  Părintele nostru e foarte trist, mi-e și teamă să merg la biserică să-l văd într-o așa stare. Are dreptate cel care a scris mai sus, Virgil Savu, trebuie să acționăm, suntem prea lași! De ce nu chemăm televiziunea, de ce nu facem gălăgie, așa cum s-a întâmplat în alte locuri din țară în care au avut loc nedreptăți. Până la urmă biserica e a noastră, a cartierului Popa Șapcă, nu a episcopiei de la Arges. De ce nu ține cont episcopul de dorința oamenilor?

  Reply
 3. 3

  Anonim

  Ce articol tendențios și calomniator la adresa tuturor, mai ales a preotilor. Și ce oameni creduli și tâmpiți suntem noi romanii, credem totul și nu verificam. Trist ca și un preot dezbina și se considera buricul pământului discreditand și dezinformand pe toti cu meritele lui chiar și dezonorand haina pe care a purtat-o 42 de ani. Dacă ar învia odiosul Ceaușescu ne-ar da afara din blocuri ca sunt construite de el. Asa și preotul asta dorește sa moștenească biserica ca a făcut el nu știm ce. Trist ne meritam soarta… Citiți cu atenție și înțelegeți esența, nu citiți printre randuri… Ca ce sa mai zicem de politicieni dacă și preoții discreditează și se lauda prin târguri și orase…. Fără modestie și rușine. Regretabil și de plâns.

  Reply
 4. 4

  Anonim

  Un ziarist cu ceva aptitudini de foiletonist sentimental-lacrimogen care semnează Tomaziu (nume de actor român celebru , fără nici o legătură cu jurnalistul de mai sus!) , probabil, va continua „serialul” său jalnic (i-a adus grave deservicii „de imagine” preotului Mărioara, punându-l intr-o lumină proastă, ca om si preot, incitându-l/”ispitindu-l tocmai la…”nesupunere” civilă, dar şi arhierească, ceea ce e în contradicție flagrantă cu „harul” preotului ! Ca PENIBILUL „lacomiei” să fie deplin , următorul pas va fi sugestia ca noi, CREŞTINII ortodocși, să trecem la altă Credință religioasă dacă preotul Mărioara este …pensionat ?!
  O „campanie” de presă care nu onorează „Argesul” !

  Reply
 5. 5

  Anonim

  Concluzia a toate. – „UN OM INTELIGENT ȘI BUN NU VA FI NICIODATĂ RĂUTĂCIOS ȘI LĂUDĂROS. RĂUTATEA ȘI LAUDA DE SINE SE NAȘTE DIN PROSTIE, FRUSTRARE, INVIDIE ȘI MÂNDRIE”.

  Reply
 6. 6

  Anonim

  Ce noroc cu carul au unii în viata. După o așa-zisa „frauda” cu un buletin pierdut la un dosar de transfer la doua biserici mici din Pitesti sfantul părinte ajunge la o Catedrală „elitista”. Mare grija acum la pensionare ca dacă se pierde iar buletinul și se fraudează pensionarea sfântul parinte va ajunge patriarh. Ce tâmpiți și reduși ne cred unii cu aberații de adormit prostii. Ce de minciuni în articol și cata rautate în interviu.

  Reply
 7. 7

  George Ionescu

  Răutate aveți voi, cedi care ați scris mai sus, nu Părintele! Omul și-a spus păsul, doar e presă liberă, cu ce a greșit? V-ați fi dorit să fie cenzurat ca pe vremuri ca nu cumva să supere pe cineva. De fapt pe cine deranjează aceste dezvăluiri ale bietului preot victimă al unui sitem -stat în sta- cum e Biserica? E foarte bine că iată, cineva precum Părintele are cusajul de a spune lucrurilor pe nume. Nu știu cine sunt Anonimii care au scris mai sus, fricoși desiguir pentru că nu-și dau numele real, dar în calitatea de enoriaș al bisericii Sf Vineri vă anunț ce curent de opinie s-a creat: oamenii se întreabă așa: dacă Părintelui nu i se oferă posibilitatea de a sluji în continuare, și se invocă respectarea legii, atunci de ce domnul Calinic de la Curtea de Arges nu-și depune dosarul de pensionare, pentru că a depășit demult vârsta??? Părintele Marioara a reușit un lucru senzațional, cei din Ceair, din Popa Șapcă, în general cei care erau fideli bisericii Sf Vineri sunt tot mai nemulțumiți pentru că Părintel lor, Părintele inimilor așa cum frumos i se spune, trebuie să se pensioneze iar arhiepiscopul la cei aproape 80 de ani ai săi, rămâne în funcție! De ce nu ies împreună la pensie? Unde este dreptatea? Și atunci, fără să priviți din acest unghi, vă repeziți ca vulturii la grumazul Părintelui! Dumnezeu poate îi va face dreptate! Nu sunteți creștini adevărați dacă-l linșați pe Internet, probabil că-l veți agresa și dacă-l întâlniți pe stradă. Acolo ați ajuns cu ura voastră. Răstingniți-l pe Părintele Marioara, farisei ce sunteți!

  Reply
  1. 7.1

   Anonim

   Alo, alo, dom procuror, matale nu eşti mulțumit nici cu PENSIA SPECIALĂ (astronomică!) de procuror de…câteva sute de milioane/lună ?! De ce vrei să mai …”munceşti”?

   Reply
 8. 8

  P. Istrati

  Acest om, părintele Marioara, n-ar fi meritat și el ceva de la primărie, o distincție, o medalie? A reprezentat ceva pentru creștinii din Pitești. Dacă stau bine să mă gândesc, Adi Mutu merită titlul de Cetățean de Onoare al Piteștiului iar un asemenea duhovnic, nu! Să le batem obrazul celor aflați azi la conducerea primăriei! Episcopul de la Argeș de ce nu vine să-i mulțumească preotului pentru tot ce a făcut? Nici calinic, nici ionică, oameni mici. Veți vedea ce rău va fio fără Marioara, se duce parohia pe apa sambetei

  Reply
 9. 9

  Anonim

  P. Istrati, nume de poveste, ești plecat cu capul Taica. Dute la Balaceanca neica ca ești plecat în lumea viselor. Mai vino pe la slujbe nene, mai lasă beutura, sa vezi realitatea de la Sfânta Vineri. Mărioara nu mai e paroh de 10 ani și parohia e mai înfloritoare și impecabil de curata ca niciodată. Nu abuza de modestia și bunul simt al celorlați 3 preoti de aici și nu denigra, pe la spate. Spre cunoștință matale în ultimii ani toate femeile au fugit de Mărioara ca cineva rudenie a matale… de tamaie. Și dacă vrei sa știi și sa fi mulțumit ar fi bine o distincție, dar după verificarea dosarului de la securitate, al favoritului dumitale. Ce zici gândim ceva pentru prima pagina a ziarului? Și încă ceva mai lasa pe Calinic și Ionica în pace si învață putina carte ca ești analfabet notoriu și scri numele proprii cu litere mici. Oamenii mari nu se ocupa cu lucruri mici… Dacă înțelegi… Scriitorule.

  Reply
 10. 10

  Ion Nicolae

  Bai fraților încetați odată cu toate. Se vede din articol totul, scrie „Spovedania” părintelui deci omul a ieșit la pensie și e ofticat ca nu sta și el ca alții pana la 80 de ani. Ce sa mai zicem articolul și interviul spune tot și oamenii inteligenți înțeleg. Mentalitate comunisto-securista, dezbina și stăpânește.

  Reply
 11. 11

  Vasile Sima

  Haideți să ne liniștim, să venim în număr cât mai mare la biserică duminică la sfânta liturghie și vedem ce se întâmplă. Va fi ultima lui liturghie și am o presimțire rea. Cred că ce pregătește ceva…

  Reply
 12. 12

  Preot Cosmin C.

  Vasile Sima nu ești dus pe la biserica se vede. Preotul chiar și după pensionare slujește cât trăiește Sfânta Liturghie, pentru a se împărtăși. Asa ca mai citește șefu. Și Mărioara va sluji în continuare Sfânta Liturghie, ca preot imbisericit, toată viata. Grea e cu cartea asta și cu cititul. Și nu mai folosi numele unui preot pensionar. Înțelegi… M.C.

  Reply
 13. 13

  P. Istrati

  Am fost astăzi la biserica Sf Vineri, au fost momente dramatice, a vorbit Părintele, a plânse lumea, l-a aplaudat…A spus ce. a pătimit din partea lui calinic, câte piedici i s-au pus. Păcat că un Om precum Constantin Marioara se retrage, de pierdut are Piteștiul.

  Reply
 14. 14

  Anonim

  Și eu am fost la biserica. Părintele nu a mai ținut nici o predica azi a denigrat și ofensat pe toată lumea preoti și credinciosi ridicându-se singur în slavi. Ce caracter de mojic și ce trădători sunt unii după ce au trăit de pe urma bisericii și a lui Dumnezeu îl condamna public și pe Dumnezeu ca de ce i-a dat zile sa ajungă la bătrânețe. Totuși majoritatea oamenilor au plecat fără sa asculte niște calomnii. Ce urâtă ieșire la pensie au unii și cât de jos pot cobora pe scara valorilor.

  Reply
 15. 15

  Cornel

  Am ascultat astăzi predica un preot „eretic” cu acuze și calomnii la adresa chiar a lui Dumnezeu care l-a hrănit peste 40 de ani. Bine ca a ieșit la pensie, sa ne mai scutească de nebuniile lui.

  Reply
 16. 16

  Virgil Savu

  Cei care au scris înainte nu au inimă, vai de mântuirea lor. Am fost la biserică, am stat în drepta cum te uiți la altar, la doi pași de Părintele. Avea lacrimi în ochi când vorbea, îi tremura vocea. Omul este victimă a sistemului, a explicat ce, cum și mai ales cine l-a nedreptățit, în frunte cu episcopul. Apropo, de ce nu iese și episcopul la pensie la 65 de ani? Să se ducă după Marioara. Oricum, multă lume a plâns mai ales la sfârșit când preotului care a primit zeci de buchete de flori, i-au fost făcute urări și a fost încurajat de cei care-l iubesc. Revoltător că un Om precum el trebuie să plece. Ne dispar valorile.

  Reply
 17. 17

  Carmen Matei

  Halal ieșire la pensie cu acuze și calomnii la adresa tuturor. Și preotul ăsta a vrut și a ajuns sa ne dezbine. Vai de mama noastră și rușine. Știam ca un preot în biserica propovăduiește numai și numai cuvântul lui Hristos, nu toate inepțiile și neamplinirile personale dar mai ales instiga la ură. Rușine. Suntem sătui de ură vrem decenta, bun simt, modestie și cumpatare mai ales în biserici.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.