08 decembrie, 2021
loading...

Related Articles

39 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Profesorii merita toata stima noastra. Iar profesorii de felul celor de mai sus sunt mandria noastra.

  Reply
 2. 2

  Mihaela

  Felicitari colegilor mei pentru munca lor!

  Reply
 3. 3

  Goargăș

  Raionul Muscel, de toată lauda, ca de obicei! Am revăzut, de curând, filmul ,,Iarba verde de acasă” filmat la Țițești sau în zonă. O splendoare! M-a frapat însă alegerea actorilor pentru roluri. Caramitru, un cabotin care, și atunci și acum, același caracter! Florin Zamfirescu, om a fost, om a rămas, chiar dacă mai ,,baleiază”. Priceput Stere Gulea, regizorul ulterior al capodoperei Moromeții 1, care este un machedon român, român!
  P.S. Am putea milita mult mai mult pentru singurul sport național, mai ales că este original și originar de pe meleagurile noastre.
  P.P.S. Este inutil să mai amintesc faptul că citesc cu plăcere editorialele domnului Savu (și nu numai). În mod special, acest articol are parfumul unei zile de toamnă, cu soare de miere și al unei copilării reamintite, trăită în regiunea muscelelor binecuvântate de Dumnezeu.

  Felicitări organizatorilor și participanților!

  Reply
 4. 4

  Anonim

  E un articol pozitiv, creează o stare de bine si o privire romantica asupra acestor zile ale toamnei. Felicitări profesorilor, din partea unui muscelean

  Reply
 5. 5

  Remus c

  Spiritul copilăriei, veșnicia satului si frumusetea unei școli dintr o frumoasa comuna agreseana. Toate aceste minunății capătă o nuanta de nostalgie si poveste , de entuziasm și bucurie , atunci cand ele sunt așternute pe hârtie de o persoană care a fost copil cândva , care a fost elev , care este părinte si dascăl, asa cum sunteti dvs. Stimate ziarist !! Prin tot ceea ce ati scris, ne ati facut sa ne reamintim , sa zîmbind, si sa ne dorim să mai fim o dată copii !! Multumim frumos !!

  Reply
 6. 6

  Anonim

  E minunat ceea ce s-a intamplat la Titesti! In timp ce va citeam editorialul, m-au cuprins parerile de rau. De de ? Fiindca nu am stiut de eveniment; as fi vrut sa particip, sa-i vad pe colegii mei si pe acei copii minunati care, astfel, ne demonstreaza ca NU e totul pierdut…

  Reply
 7. 7

  Anonim

  Fără să negăm vechimea acestui JOC (nu sport !) care se numea la „rumâni”…”PURCEA”,de o simpliate (primitivism) demn/e de practicanții lui, ne irită însă MANIA unor securişti (şi ei expirați) de pe vremea stalinismului…de a-si bate joc de atributul „Național” pe care l-au folosit până la „terfelire”(!?) să-şi tragă/justifice avantajele de toate felurile , dar mai ales …în bani (cf. dictonului „una vorbim, alta fumăm”!) , toate nemeritate versus (vs.) RĂUL pe care l-au făcut până acum poporului român aceşti „liberali-populari & taranişti” !…

  Reply
  1. 7.1

   Anonim

   Domnu’, domnu’, oina se aseamănă puțin cu baseballul nu cu purceaua dvs. Altfel zis, observați că sunteți cumva înafara comentariilor anterioare, de bun simț. Vă rugăm să ne respectați părerile. Mulțumim!

   Reply
   1. 7.1.1

    Anonim

    Din păcate, cunoaştem, de 30 de ani în România, „sportul” care se aseamănă „puțin” cu …”base-ball-ul @merican” care nu mai păstrează însă nimic din esența care dă sensul & „rostul” …. JOCULUI (sportiv; politic – democratic) : REGULAMENTUL (Constituția/Cadrul legal/Matricea „națională”) , care (se) deosebeşte prin aplicarea/respectarea lui/ei de către absolut toți „jucătorii”/participanții la (orice) JOC ul…Sportiv & POLITIC (chiar si…”național”!) vs. orice „joacă”/ZBENGUIALĂ securistă …ANTInațională (vezi ZBENGUIALA politică Iohannis Werner – SECURITATE- PNL -USR -Tăriceanu- Ponta- yu d m r !)…care n-are nicio Regulă, în afara…bunului plac …al dictatorului : Securitatea -„Statul Paralel”(!?)
    În rest , noi am jucat JOCUL „Oină”, pe numele lui ancestral …”Purcea”! Dar, văd că azi vă ruşinați , de parcă ați avea caracterul lui Boni/ Smeo/Pushyca !!
    V-ați…”contaminat” de/cu …Pesta…”porcină”!!! Spuneau că nu se ia la om !

    Reply
    1. 7.1.1.1

     Anonim

     Îmi pare rau dar va contrazic: oina seamana destul de mult cu baseballul și aproape deloc cu purceaua. Poate ne spune vreun specialist.

     Reply
   2. 7.1.2

    Anonim

    Omul asta chiar are ceva cu Savu, ceva bolnăvicios, il urmăresc de mult, omul este scăpat de la Vedea si se plânge pe la alti autori de editoriale ca e persecutat aici la Savu. Va spun eu, el nu mai este un anonim, ci, pentru Savu, el este Javert. Așa să-i spunem de acum încolo, si sa nu-l mai facem nebun, ghilimele etc. Va salut!

    Reply
    1. 7.1.2.1

     Anonim

     Hai sictir, BONI !

     Reply
     1. 7.1.2.1.1
    2. 7.1.2.2

     Anonim

     E clar că articolul lui Savu e …”de conjuctură”/(şi e o conjectură) !!! …El îi spune „de actualitate” (!??!)…. Este şi nedocumentat pe „teren”…Toate ca toate, dar de ce apare pe functie/post/rol de /cu grad de editorial „editorial” !! ? Ca deobicei, articole care nu răspund interesului publicului larg ! Iar securiştii ca Savu trebuie să se retragă …la pensie şi să scrie doar pt. cei care îl pupă pe el în C.R/CV (Curriculum Vitae) !

     Reply
     1. 7.1.2.2.1

      Anonim

      Noi ne mirăm de ce nu înțelegeți că Savu nu semnează decât „editoriale” pt. că sunt plătite mult mai bine/scump decât o ştire/stirile ! Ce nu e clar/limpede !?? …E vorba de bani (încasați de Savu , ca editorialist,…nu ca „ştirist”!) …Val Nicolau, de pildă …cu „ştiri de la Miliție” sau Mirela Neagoe cu „ştiri despre şcoală şi cultură”etc trebuie să muncească/trudească pt. salariu ! … Securiştii ca Savu fac bani (buni/frumoşi) din orice articol recurent semnat (dar cât mai bogat in (număr de) cuvinte goale) ! Comentatorii contribuie …pe „d’a mocca”(măcar de ar fi cafeaua!) la creşterea numărului de accesări pe site , criteriu pt. care Savu umflă alți bani şi vă insultă şi calomiază sub pseudonim („Boni”; „Goargăş”; „Delia”; „Ana”; „Dora” ş.a.)! Si pe tine „anonimule” care refuzi să-l … pupi în c.r/CV (Curriculum Vitae) şi îl mai şi critici ! Chiar aşa , n-aveți şi altă treabă decât să postați sub articolele lui Gh. Savu comentarii pe care nici el şi nici ciracii lui , oricum, nu le înțeleg/pricep (nici nu contează din ce „motive”!). Lăsați-i dracu’ de securisti analfabeți în legea lor,…legea banului nemuncit !

 8. 8

  Anonim

  Este important sa fie scoasa in evidenta oina ca sport national si ca fenomen social. Acest lucru se poate face insa numai daca se cunoaste cu adevarat realitatea. Trebuie mentionat faptul ca putini dintre profesorii enumerati in cadrul acestui articol au miscat macar un deget pentru oina! Aceasta a supravietuit in ultimul timp datorita titestenilor si nu datorita profesorilor de sport!

  Reply
 9. 9

  Anonim

  Si cine a jucat oina, gospodinele cu polonicele si mămăligile pe post de mingi?

  Reply
 10. 10

  Anonim

  Sau copiii organizați dintr-o școală?

  Reply
  1. 10.1

   Anonim

   Au jucat copiii, dar pregatiti dupa ore de anumite persoane binevoitoare care aveau habar cu ce se mananca oina! La orele de sport nu s-a facut nimic! Cine este din Țițești știe care a fost si este situatia adevarata.

   Reply
   1. 10.1.1

    Emil

    Sa va credem?răutatea asta nu va ajută

    Reply
 11. 11

  Boni

  D. Mentu, philosophul ratat, înecat în voma propriilor elucubrații, pedagogul (cică a ,,predat” la facultate!) mai prost decât Marius Chicoș Rostogan, are un defect major: se pupă singur în fund, ca maimuța. În plus, delirează, deviază și deraiază, maculând în mod constant, fără legătură cu subiectul, site-ul ziarului.

  P.S. Trezește-te, omule, altfel ura te va distruge iremediabil. Mai ai timp să vezi cât de frumoasă este viața…normală!

  Reply
  1. 11.1

   Anonim

   Au ajuns 🐜********* 😗şomere\/la 🐲pensie pe caz de 😲boală-lues 😨-(pseudonim „🐒Boni”) din PARCAREA 🐠Kaufland Craiovei să i dea „lecții” de 🍳psiho-pedagogie şi de viață 🐪🐫activă ziaridului atât de🐂curricula/r & 🐷pensionat care semnează 👹(Gh. Savu) 👺!

   Reply
   1. 11.1.1

    Anonim

    Ție ți-a dat o lecție, ratatule!

    Reply
  2. 11.2

   Anonim

   BONI, tu ai rămas singura prostituată ALDE care practici ‘OINĂreala prin parcări de Mall-uri (Auchan/Kaufland etc.) şi care la anii tăi (+55) mai practici sexul ambulant & poltica in… „aer liber”, indiferent de condițiile atmosferice şi inflația de pe …piața liberă !
   Vrei…la o cafea mică & un wishky mare… ca să te bucuri şi tu de frumusețea vieții normale de…prostituată cu …studii universale/\universitare…cu acreditare !?!
   Sau te mulțumeşte şi…şomajul …”din stat” ?!

   Reply
   1. 11.2.1

    Anonim

    Domnule D. Mentu, avem stoc nou de halate…

    Reply
 12. 12

  Anonim

  In ultima săptămână a Campaniei electorale pentru Alegerile prezidențiale din Romania (primul tur- 10 nov. 2019) şi îainte cu 2 zile de… Votul de învestitură a Guvernului liberal condus de Ludovic Orban,care, dacă va primi votul respectiv (de învestitură) in Parlamentul Românei, va schimba cu 180° drumul României şi viața românilor (in RĂU !!!) aducând mari NENOROCIRI pt. români şi ceea ce majoritatea alegătorilor-ctățenii României- a/au hotărât la ultimele Alegeri democratice din România (alegerile Generale şi Locale din anul 2016), cititorii ziarului şi site Argeşul sunt revoltați să citească editorialul (singurul), nu despre ce îi aşteaptă pe ei după „marea trădare” (națională) a lui Iohannis , ci ELUCUBRAȚII despre un (pretins) „sport” (de fapt, Joc ancestral !) numit , în zilele noastre (modern/e) „Oină”, sugerând că românii au fost şi (mai ales!) au rămas… „ciobani”. Asa sugerează editorialistul şi fostul ofițer de C.I/”Contrainformații”(condamnat penal şi dat afară din armată după o fraudă la examene la Şcoala de ofițeri (şi subofițeri) de la Piteşti, lotul Chiriță ??!!!)…Halal editorial ANCORAT în REALITATEA interesului NAȚIONAL al României !

  Reply
  1. 12.1

   Un ofițer inca activ M.P.

   Fraiere, Savu a fost mult prea mare in armata ca sa facă parte din vreun lot. Iar când a fost constituit lotul penal Chirita , 2013, Savu scria editoriale de vreo 3 ani la Argesul. Apoi, Savu a ieșit de la Armata de la București, ori lotul Chiriță e de la Pitești. Si cum vine asta: si pensie, si dat afara? Ești un fraier de doi bani.

   Reply
  2. 12.2

   Anonim

   Domnule D. Mentu-Suinu, marș la ,,purceaua” ta ancestrală!

   Reply
 13. 13

  Anonim

  Javart a ieșit din grota si manipulează lumea despre Savu.

  Reply
 14. 14

  Boni

  Ar trebui să nu-l mai băgăm deloc în seamă pe insul D. Mentu-Suin. Are ,,talentul” de a ne distrage de la tema pusă în discuție. Este ,,demn” de întregul nostru dispreț. Și de milă, evident. Un distrus, din păcate. Din toate punctele de vedere. Un strigoi care bântuie prin pustiul propriului creier deteriorat. Astăzi, de Sâmbăta morților, să ne rugăm, totuși, pentru sănătatea sa mintală. Doar Dumnezeu îl mai poate ajuta.

  Reply
  1. 14.1

   Anonim

   Bon-idi-Amin, şi direct şi prin ocolul (silvic), tu rămâi tot o prostituată mică/scundă & grasă/expirată/depăşită de vârstă/etate (+55),pt.meseria ta de prostituată, mereu în stare de ebrietate şi în căutare de bani de la sponsori pt. PĂCĂNELE ! Vai de capul tău dement care mai tresare doar la wishky-ul mare şi la pachetul de Kent pt. care ți-ai băgat la amanet şi celebrii tăi Chiloți cu mânecuță & Ochelari de soare de pe creştet !!

   Reply
   1. 14.1.1

    Roama

    Peste maximum 7 zile nu o sa mai poti posta, d-le D. Mentu-Suin, ca bine ai mai fost botezat. Regina Campina (comanda speciala). 🤕

    Reply
    1. 14.1.1.1

     Anonim

     Adica il pune la magie neagra?

     Reply
     1. 14.1.1.1.1

      Anonim

      Se va face el bine și va deveni om normal.

  2. 14.2

   Anonim

   BONI, toți care te cunosc bine sau din întâmplare sunt dezamăgiți de prestația ta de prostituată fără şcoală şi fără calități…naturale/înzestrări de la natură/ si de care meseria nu s-a prins nici după +55 de ani de …calificare la …locul de muncă…Ai rămas ce-ai fost mereu …o alcoolică/alcoolistă urâtă & tristă la care, de vreo 10 ani încoace, se adaugă şi menopauza !

   Reply
   1. 14.2.1

    Anonim

    Vezi ce faci cu Campina ca dai de dracu

    Reply
    1. 14.2.1.1

     Anonim

     Roagă-te la el , poate te aude…Iohannis !

     Reply
 15. 15

  marin

  Felicitări pentru articol. Foarte bine documentat. Apreciem stilul plăcut de a scrie și mai ales pasiunea cu care faceti acest lucru. E bine că amintiți despre o școală din mediul rural, care a păstrat sus stindardul jocului de OINA, in conditiile în care cele mai multe instituții de acest fel – de la oraș sau de la sat – au pierdut de foarte mult timp tradiția acestui joc. De altfel părerea mea este că tradițiile traiesc prin oamenii care cred în ele.
  Felicitări profesorilor de la școala aceasta, elevilor de ieri si de azi care au mânuit bastonul de 70 de ani încoace!

  Reply
 16. 16

  CioRul

  Și la mate ce face Ioniță e varza are numai note de Rahatel. De asta dece nu se scrie. PerformantA nu etc etc.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.