Înscriere creșă lat

Related Articles

16 Comentarii

 1. 1

  Moș Craciun

  Jandarmii francezi si-au făcut datoria. Ai noștri se tem de politicienii din opoziție si umbla cu mănuși. Daca s-ar respecta legile si la noi si fiecare sa daca treaba pentru care e plătit nu ar mai fi ațâța degringolada.

  Reply
 2. 2

  Dora

  Nu numai spiritul Marseiezei s-a stins, ci si spiritul crestinismului. Am fost recent in Franta si am vazut in bisericile catolice pliante cu Bhuda.

  Reply
 3. 3

  Anonim

  Eseistul, de mare cuprindere culturală , Gheorghe Savu, se dovedeşte un îmblâzitor al ideilor care irump din vatra incandescentă a actualității sociale şi politice , pe care doar combustia filosofică intrinsecă autentică le poate ține sub ascultare în reactorul ideatic care despică atomul primordial-constitutiv al materiei în energii regeneratoare pentru oricine este atins de aceste energii .
  Rouget de Lisle , poetul şi ofițerul genist francez ,cu siguranță, în noaptea de 25 aprilie 1792, când compunea Imnul care a înflăcărat trupele militare franceze în războiul cu Austria, nu visa ca versurile lui să devină Imnul Național al Franței şi cel mai cunoscut pe tot Globul.

  Reply
  1. 3.2

   Anonim

   Şi ca să nu fim din nou atacați de posesorii de „ghioage” lingvistice si instrumente de „cremene cioplită” (din comuna primitivă-Epoca de piatră/paleolitică), cu pretenții de psiho-sociologi „de peşteră” (între timp pensionați la limită de vârstă-bio-cronologică, deşi o contestă şi pe aceasta!) , facem câteva completări despre VALOAREA mini-eseului lui Gheorhe Savu :
   În primul rând, vom sublinia bogăția de sugestii cultural-ideatice care solicită din plin capacitățile (rezervele) intelectuale şi de cultură istorică generală , ca şi abilitatea cititorului de a-şi transcende atât propriile limite moştenite, dar şi pe cele dobândite .
   În acest sens, în legătură cu …”imaginea…în oglindă” Jupiter-K.Marx , cititorul trebuie să rețină doar similitudinea dintre cei doi privind eforturile lor de „Zei” la originile unor Opere de „Început de Lume” şi nu privitoare la deosebirile (fundamentale) dintre Ei . (De exemplu , de la K. Marx ne-au rămas „CAPITALUL”, „Bazele criticii economiei politice” , „Ideologia germană” etc. etc. (Vezi-Opre compete) . De la Jupiter , numele amantelor sale (femei pământene) ,nume care au fost date ceor 64 de sateliți naturali ai planetei respective (descoperiți până acum, de la Galilei încoace!). Jupiter a fost şi un hierogen-ist ! …
   Marx îi scria prietenului său Fr. Engels (la fel de bărbos !) despre aprecierile lui Paul Lafargue (privitoare la el,Marx) :” Dacă ăsta e marxist, atunci eu nu sunt (Marx)”!…(vom continua).

   Reply
   1. 3.2.1

    Anonim

    Dar ce zici de barba? Frumoasa comparație! Păcat ca N.Ceaușescu nu și-a lăsat si el barba. Sau Traian Besescu. Poate își lăsa Iohannis, iar Constantinescu a avut cioc. O fi fost vreun zeu cu cioc?

    Reply
   2. 3.2.2

    Coremi

    Vă rugăm, nu mai continuați că ne zăpăciți și pe noi de tot. Dacă promiteți că nu ,,deraiați” iar, mai treacă-meargă.

    Reply
   3. 3.2.3

    Anonim

    De ce eseistul Gh. Savu este (şi în acest mini-eseu) un virtual îmblânzitor al ideilor care irump din vatra incandescentă a realității sociale şi politice contemporane, de la noi şi de oriunde ? Mai degrabă, prin ce devine el creator de „Lume” după un calapod propriu (o matrice proprie) , dar din ce în ce mai familiar/ă şi cititorilor săi fideli ? Nici nu contează dacă matricea (tiparul, calapodul) e pe post/(funcție) de, probabil,şi mai de grabă, „Pat al lui Procust” ! Rămâi cu convigerea că lucrurile sunt, totuşi, „sub …control” ! Al unui prieten , care, ştie el cum, dar face ceea ce trbuie… ca totul, până la urmă, „să iasă…bine” !
    Sugestionarea cititorului privitor la originile răului social derivând din atitudinii nu întotdeauna ortodoxe privitoare la Bine şi Adevăr, la Ordine socială (ierarhie) şi „Dezordini” (uneori violente,-insubordonare socială, lipsă de respect față de dreptul forței celui „tare” ş.a.) şi trimiterea cu gândul la utopiştii sociali, nenumiți, dar evident ei fiind creatorii de „UTOPII”(începând cu Platon-„Republica” si continuînd cu mulți , printre care , Th. More- „Utopia” (1516- că de aici şi denumirea „răului”) ,dar şi cu nelipsiții capi ai răutăților : J.J. Rousseau , Sully Proudhomme, Henri de Saint Simon, Charles Fourier , Robert Owen si , bineînțeles cu „capo de tuti capi”, Karl Marx (care trebuie şterşi din memoria culturală colectivă şi înlocuiți cu alții mai aproape de idealurile şi ideile noastre) ! Desigur, în cazul de față , ironia este fără suport , eseistul Gheorghe Savu fiind cu adevărat un prieten al ADEVĂRULUI , eseurile sale fiind citite cu real interes de tot mai mulți.

    Reply
    1. 3.2.3.1

     Ciești

     Nu mai merge acum cu periatul, ai pierdut trenul. Omul nu te mai poate baga in seamă după refuzul de neam prost.

     Reply
     1. 3.2.3.1.1

      Anonim

      Aştept provincia- Mârghia ! Dar capitala neamului (prost) rămâne tot .Ci, esti..?!

    2. 3.2.3.2

     Anonim

     De fapt, problema „in nuce”(concept epistemologic specific Esteticii lui Bendeto Croce) pe care eseistul român Gheorghe Savu o supune analizei sale cu mijloacele sugestiei (gen Pamfil Şeicaru-cel despre voracitatea „elevată” a căruia se spunea:”şantajul şi…etajul”- în presa românească din perioada interbelică -sec. XX) este Problema „puterii politice LEGITIME”. Ceea ce ii vexeazează axa de valori etico-politice (moştenire neprețuită si tradițional transmisă din vatra etno-axiologică a muscelelor de la Boteni , „bătute” şi de paşii lui Petre Țuțea) este tomai oportunismul politico-mercantil al liderilor europeni confecționați de la Emmanuel Macron, la Klaus Werner Iohannis sau la „umbra iepurelui”, Dacian Cioloş ,ca „emanatii” ale subconştientului unui miliardar „maghiar” ungur cu aspirații „mondialiste”. Şi cu idei „marxiste” de tip „Comisar Cominternist”! (Aici eseistul nostru-Gh.S.- nu face necesara cezură între ideile „marxiste”(care sunt doar prin abuz ale lui Marx) şi ideile „marxianiste”(care sunt întradevăr ale lui Marx însuşi)…(va urma)

     Reply
     1. 3.2.3.2.1

      Goargăș

      Felicitări! ,,Unul dintre muscelele batute/călcate de pașii lui Tuțea”

 4. 4

  Gabi

  Nu sunt singurii francezii care au pierdut din spiritul crestin. Noi mai avem moastele

  Reply
 5. 5

  anonim

  francezi erau renumiți în faptul că erau crescătorii de CAPRE deoarece clima le permitea. Din laptele lor al caprelor se face o brânză buna cu mucegai 😎😎😎. Oare cum se numeau cei care conduceau caprele la păscut. ,, caprariii,,

  Reply
 6. 6

  Anonim

  Unde este spiritul tricolorului?

  Reply
 7. 7

  Anonim

  Ce ziceti de Alianta Vestului?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2022

error: Content is protected !!