21 octombrie, 2020
ad

Related Articles

2 Comentarii

 1. 1

  Puiu

  ‘Un raport al Curţii de Conturi conduse de fostul senator de Argeş Nicolae Văcăroiu ne confirmă haosul existent în sistemul sanitar românesc. Judeţul nostru nu face excepţie, ‘

  Şi?

  „Sistemul sanitar argeşean s-a blocat undeva între lipsa de interes acordată cererilor înaintate de spitale şi alocarea incompetentă a banilor şi resurselor materiale către unităţile medicale care aveau nevoie de investiţii în vederea renovării secţiilor, achiziţionării de aparatură medicală sau deschiderea de noi secţii moderne de tratament.”

  Şi?

  ” De exemplu, conducerea Primăriei Mioveni vrea să facă un spital nou, s-a apucat de el, dar Ministerul Sănătăţii nu îşi asumă nicio contribuţie.”

  Şi?

  „Potrivit raportului Curţii de Conturi, autorităţile din domeniul sanitar nu au ştiut să cheltuie banii disponibili pentru investiţii în unităţile medicale. Reţeaua de spitale este amplă şi fragmentată.”

  Şi?

  „Raportul scoate la iveală şi situaţii în care resursele financiare alocate pentru procurarea de aparatură medicală, instalarea, punerea în funcţiune şi pregătirea personalului, din bugetul MS sau din fonduri structurale, au fost cheltuite, însă echipamentele achiziţionate nu au fost instalate, nu au fost puse în funcţiune sau au fost puse în funcţiune cu întârziere, nefiind astfel introduse în exploatare în folosul şi în beneficiul pacienţilor.”

  Şi o să credeţi că m-am tâmpit.Oare?

  Reply
 2. 2

  Puiu

  Şi vă mai rog ceva, domnule Claudiu Dită! Dacă nu puteţi dumneavoastră să intraţi în dialog cu cele două şefe, dr Mariana Boşneag şi dr, Sorina Honţaru, daţi-ne nişte adrese de email ca să intrăm noi cu domniile lor în dialog ,dar nişte adrese la care să ne răspundă cineva. Avem foarte multe întrebări la care aşteptăm răspunsuri. De exemplu : Cum îţi iei medicamente compensate atunci când medicul de specialitate te trimite la doctorul de familie şă-ţi dea reţetă ,iar dr de familie te trimite la specialist să-ţi elibereze scrisoare medicală? N-ar fi bine să răspundă doamna dr. Mariana Boşneag! Au avut grijă să nu găseşti un site de unde poţi vedea ce drepturi ai ca pacient şi ce obligaţii au doctorii de familie.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.