ad
ad

Related Articles

5 Comentarii

 1. 1

  Puiu

  Jumatate din titlu este adevărată, iar cealaltă jumătate nu este adevarată. De ce consider jumatate neadevărată, pentru faptul că nişte tineri, câtiva, nu pot vorbi în numele pitestenilor. Cristina Matei spune : „Cred că e absolut necesar să avem şi astfel de evenimente care să ne scoată din rutina zilnică, să ne relaxeze şi să ne facă să ne bucurăm de faptul că suntem tineri.”Câţii dintre tineri ,procentual ,pot vorbi despre rutina zilnică şi despre relaxare? Foarte mulţi sunt într-o relaxare permanentă.
  Elena Marin spune : „noi ca tineri în astfel de zile ne putem pune în valoare calităţile în diverse domenii, cum ar fi sport, cultură.”Care noi ,câţi sunteţi voi,care faceţi acest lucru?
  Pentru un jurnalist în devenire ,este bine că ai ales exemple pozitve, dar realitatea despre tineri este cruntă. Relaţiile dintre tineri şi generaţiile mai în vârstă este foarte proastă. Comportamentul tinerilor în societate este sub orice critică. Legătura tinerilor ,marea majoritate scăpaţi din controlul părinţilor şi al cadrelor, cu societatea este nulă. Comportamentul lor trebuie urgent corectat de autorităţi, pentru ca aţi văzut cu toţii cum îi atacă pe cei mai în vârstă şi chiar îi ucide. Educaţia lor , lipsa de cultură ,consumul de droguri au desfiinţat viitorul acestei ţări.În scoli ,pe stradă ,agresivitatea lor nu are limite,fetele fiind de multe ori mai agresive ca băieţii. Îţi este teamă să stai în jurul lor şi nu poţi suporta expresiile lor.Cei care sunt educaţi, care frecventează cursurile,se comportă civilizat în societate ,sunt foarte puţini.Ei sunt în biblioteci ,la olimpiade şi sunt luaţi „la mişto” de toţi rataţii. Dacă autorităţile nu văd că oraşul este plin de grupuri de tineri infracţionale, le spunem noi să-şi trimită patrule care să supravegheze îndeaproape ce fac aceşti destrăbălaţi.Ministerul de Interne ,cel al Educaţiei nu au reacţii ,cadrele didactice au ajuns să fie lovite la clasă, părinţii ,marea majoritate, nu ştiu pe unde umblă copiii lor şi ce fac.Cine nu crede să se urce într-un maxi-taxi să audă şi vadă şi dacă are curaj să intervină singur impotriva găştilor de copii agresivi de la 14-15 ani, să ne spună, să stea pe bănci sau la o terasă lângă ei şi să ne spună!Treceţi la măsuri ,până nu e prea târziu!

  Reply
  1. 1.1

   Goargăș

   Nu vreau să vă supăr, dar atunci când mă simt deranjat de limbajul și/sau comportamentul adolescenților/tinerilor, îi abordez mai ,,pe limba lor”, fără a folosi un limbaj prea ,,didactic”, încerc să-i sensibilizez și ambiționez, să arăt că într-un fel sunt de-al lor, chiar așa, grizonat, că și eu gândesc liber dar că teribilismul gratuit, limbajul indecent și ,,je m’en fiche”-ismul sunt practicate, mai degrabă, de oameni needucați, fără valoare, ori pe ei (cei cu care am discuția) îi percep ca fiind deosebiți…de multe ori stratagema mi-a reușit, i-am pus pe gânduri…alteori…de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

   Reply
 2. 2

  Puiu

  Tehnica asta am aplicat-o, dar numai când am fost singur, nu și în prezenta soției și a nepotilor. Mi-a reusit tot timpul, aproape. Cred în teribilismul vârstei și recunosc ca și noi o practicam, dar nu deranjam pe alții. Noi aveam rușine, ei nu mai au. Sunt și tineri care ma doresc în mijlocul lor și cu care discut pe placul lor, numai ca ei știu sa facă diferența. Dacă gândiți în profunzime, am văzut ca vedeți lucrurile ca și mine. Mulțumesc pentru intervenție!

  Reply
  1. 2.1

   Goargăș

   Bine ați punctat, într-adevăr, doar când suntem singuri.

   Reply
 3. 3

  Puiu

  Aștept și părerea jurnaliștilor de specialitate ai „Argesului”, pentru ca fenomenul a atins cote grave, iar domniile lor știu sa pună problema în întâlnirea cu autoritățile competente. Va reamintesc cazul bătrânului atacat în scara blocului. Vi se pare puțin lucru?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.