24 Comentarii

 1. 1

  Dora

  Dar despre generația celor care au plecat la munca in străinătate ce ziceți?

  Reply
  1. 1.1

   Boni

   Am văzut cazul ,,suedezului” care a venit în România cu număr special la mașină ,,MUE PSD” si care, vai, se plânge că a fost chemat la Poliție cu fiul său, stresat de anchetă. Dar când fiul său de 8 ani a văzut ce tată prost are n-o fi avut, oare, vreun stres? Și-au dat și suedezii seama că omul a fost și a rămas jigodie și i-au anulat rapid numărul. Sunt pentru libertatea totală a cuvântului și a exprimării dar în condiții de normalitate la cap.

   Reply
   1. 1.1.1

    MARIN

    1. Omul respectiv nu a plecat în Suedia de prea mult trai bun trăit în România.
    2. Nu omul respectiv și- a eliberat numerele de înmatriculare. La acest moment singurul care poate fi „certat” (dacă este să fie certat cineva) este autoritatea care i- a eliberat numerele de înmatriculare.
    În general se spune că nu este prost cine cere, ci doar cel care dă. Oare cetățeanul care își revendică terenul (nerecuperat din 90 până în prezent), nu- i dă mită primarului și din întâmplare primarul îi retrocedează terenul este prost pentru că nu a dat șpagă.
    Apropo este primarul Dulamă de la Rucăr prost sau deștept pentru că ia comision la orice metru pătrat de pădure restituit?
    Privitor la cuvântul „M…e „, este bine să cunoașteți că sunt mulți directori de școli și inspectori- inclusiv general (plătiți din bani publici regește) care au în vocabular acest cuvânt (și nu numai) și- l utilizează ritmic- des în gura mare în public și nu se mai revoltă nimeni.
    Cred că întâi ar trebui să facem ordine în propria ogradă cu indivizii care sunt plătiți din bani publici și au vocabularul murdar și după aceea să privim la alții care trăiesc din muncă adevărată.
    Indiferent ce a făcut tatăl (bune sau rele) un copil de 8 ani nu are voie să fie dus într-o secție de POLIȚIE să asiste la abuzurile Poliției.
    3. Rezultatul ridicării numerelor de înmatriculare (în spatele cărora se află documente legale) s- a realizat în urma unui filaj ilegal realizat la ordin politic. La acest moment ne confruntăm clar cu Poliție POLITICĂ.
    4. Omul respectiv este de apreciat pentru inventivitatea și curajul de care a dat dovadă. RESPECTIVUL A FĂCUT HAZ DE NECAZ cu acte în regulă.
    Concluzia: traiul prost din România (cu voia dumneavoastră- ultima pe listă din Europa) se datorează numai politicienilor corupți , politizării tuturor instituțiilor pblice cu rezultat corupție generalizată și structură statală de tip mafiot.
    Este foarte grav și s- a terminat cu democrația (care de altfel nici nu a existat) în momentul în care POLIȚȘTII au executat ordinele unor politicieni încălcând legea.

    Reply
    1. 1.1.1.1
 2. 2

  Goargăș

  Excelent articol! Mi-a adus aminte de copilărie, de școală, de bogata bibliotecă din Boteni, de faptul că ,,nu este alta mai frumoasă și mai de folos, în toată viața omului, zabavă, decât cetitul cărților” (Miron Costin).

  Reply
  1. 2.1

   Anonim

   Acum ne uitam ca vițelul la poarta noua, nu mai citim. Ne uitam.la tv, pe facebook, e-mail, si suntem informați. Oare?

   Reply
 3. 3

  George

  Ultima fraza spune tot despre ceea ce ar trebui sa faca tinerii (si nu numai ) din ziua de astazi.
  Cine nu are educatia si bunul simt elementar se comporta precum individul in cauza. Daca ai argumente le expui si le sustii ,cand nu le ai ,faci ceea ce a facut individul in cauza. In ziua de astazi nici macar pe stadioane nu mai auzi (decat foarte rar si numai in anumite situatii) asemenea porcarii.

  Reply
  1. 3.1

   Anonim

   Andrė Glucksmann are un ESEU (carte ) de referință , MAEŞTRII GÂNDITORI (LES MAÎTRES PENSEURS- Editions Grasset & Fasquelle-1977.
   El scrie : „Toată familia face politică. Fratele cel mare, Johann Gottlieb Fichte , trece drept iacobin – un viitor Lenin ? Hegel se oferă să devină maestru şi stăpân nu numai al naturii (stilul Descartes) , ci şi al societății. Stăpânirea pământului îl rezumă pe Nietzsche. Asta nu se refuză…În acest secol domneşte ordinea, iar în minți supunerea. ESTUL, continentul marii minciuni . VESTUL , provincia celor care se mint pe ei înşişi. La intrare , un vagabond, în mod vizibil un imigrant . (…)Familia dovedeşti că Mai ’68 este imposibil. Ca şi revolta tinerilor americani. Ca şi rezistență ruşilor care-l răpesc pe Pinochet ca să-l schimbe cu Brejnev. Când aude de contestatari , Papa Doc pregăteşte seringa.”…

   Reply
   1. 3.1.1

    Anonim

    Nu cred că există o rețetă infailibilă pentru poncife (securistice!) .Altfel spus , pentru sublimul NONSENSULUI „opiniilor apodictice” cu rădăcini în paseismul super-romantic şi etnocentralist al păşunismului cultural, literar şi (inevitabil) politic (de tip fascistoid şi comunistoid- național-socialist -Hitler, Stalin -iar la noi, legionarismul-Codreanu-Sima , si până de curând ,Ceauşescu ,iar la vecinii sârbi, soluția centralizatoare militară Slobodan Milosevici , toate absolut tragic falimentare). Cine are cultura politică necesară a priceput sensul manipulator prezent (fără intenție?!) la unii epigon,semnatari de articole de presă, pentru care „e uşor a scrie versuri când nimic nu ai a spune”! ( Mihai Eminescu , „Criticilor mei”).

    Reply
    1. 3.1.1.1

     Anonim

     Să încerci să desfaci două paranteze, şi să fii redus la absurd!

     Reply
     1. 3.1.1.1.1

      Anonim

      Desigur, vorbiți (scrieți) despre „parantezele aculturale” (de la natură !?) ale vreunei „black hole” îndrăgostită de eternul viciu !

     2. 3.1.1.1.2

      Anonim

      Doar că „unele” vor …”aşa ca o artă”!…
      Păi, vedeți ??!!…

 4. 4

  Anonim

  Întâlnirea … la școală este tentantă doar pentru aparatul represiv din școli, adică doar pentru cei care au muls și mulg sistemul de educație până l-au adus la stadiul jalnic din ziua de azi.
  Din păcate mai este mult de muls și drept urmare întâlnirea va fi încă tentantă pentru unii.

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   Una vorbim și bașca ne înțelegem…

   Reply
   1. 4.1.1

    Anonim

    Acesta este avantajul utilizării limbii române!

    Reply
 5. 5

  ION

  Ce rost mai are să pierzi timpul cu cititul, este de ajuns să bați mingea după blocuri, între două înjurături mai tragi și din câte o țigară obținută la „negru”, te numești golan adevărat cu calificare în vocabular murdar, iar la momentul oportun te trezești Inspector General și îi înveți pe alții cum se face educație.
  Nu degeaba se spune „Cine nu știe, învață pe alții.”

  Reply
 6. 6

  Maria

  Despre nivelul de trai INCA scazut in Romania de ce nu vorbiti. Despre jafurile politicienilor de ce nu vorbiti???? Nu ii mai acoperiti pe misei.

  Reply
 7. 7

  Senecca

  Cind mori de foame muncind pe brinci din cauza hotzilor astora nu ai dreptul sa re revolti? De asta au murit eroii din 89?
  Ca sa reinvie politia politica infractiunea de lezmajestate??? Pe baza unei conventii din 1968 dar care a fost modificata in 2016?

  Reply
 8. 8

  marin

  OFER GRATUIT CARTI DIN BIBILIOTECA PERSONALĂ! CITESC DOAR ARTICOLELE DIN ZIARUL ARGESUL!

  Reply
  1. 8.1

   Anonim

   Doar pe cele tipărite cu MAJUSCULE? Mă rog….

   Reply
   1. 8.1.1

    Anonim

    Dar,” îs moi posmagii” (pesmeții!) ??…

    Reply
    1. 8.1.1.1

     Anonim

     Adică, au poze cărțile dvs. sau sunt pline doar de praf ?!…

     Reply
  2. 8.2

   Anonim

   Dati-le în colo de cărți , in „BIB(i)LIOTECĂ” puneți , ca omul…BIBELOURI !

   Reply
  3. 8.3

   MARIN

   Ai oferi, dacă ai avea ce
   Cine a mai văzut ca un contabil de școală (care a primit postul numai la schimb cu șpgă) să aibă cărți în biblioteca personală?

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.