Related Articles

26 Comentarii

 1. 1

  Ea

  Sunt multi profesori care suporta abuzurile directorilor.

  Reply
 2. 2

  TILICĂ

  Educaţia din Argeş funcţionează numai pe sacoşe.
  Directorii de şcoli sunt numiţi numai pe criterii politice şi de sacoşe.
  Corupţia este generalizată în tot sistemul de educaţie de sus până jos.
  Practic directorii fac o grămadă de ilegalităţi pe a vira birul către organul superior (capul I.S.J. Argeş). Bieînţeles că sub acest motiv nu o să se umple numai traista celui de la centru, se umple şi sacoşa proprie. Şeful de la I.S.J. de asemenea virează o cotă din bir la şefii de la Minister.
  În schimbul acestor biruri, cei implicaţi sunt stăpâni pe tarlaua lor (cu drept de viaţă şi de moarte).
  Drept urmare nu trebuie să mire pe nimeni frustarea pălmaşului de rând – cadru didactic care este scârbit de nedreptăţile pe care le vede şi le trăieşte zilnic.
  Pe scurt munca de profesor (ne referim la pălmaşul de rând) a devenit o muncă de sclav pe plantaţie.

  Reply
 3. 3

  ION

  Cel care are curaj să ceară în instanţă drepturi băneşti fără acordul stăpânirii are de suferit.
  Ordinul (nescris) de chinuire a celor curajoşi a fost dat de Generalul Bratu, iar ele este continuat de Generalul Tudosoiu.
  Directorii de şcoli nu au altă soluţie decât să execute ordinele.

  Reply
 4. 4

  ILIE

  Din păcate chiar dacă în sistemul de educaţie mai scapă câte un director cinstit, acesta este adus pe calea cea bună de către şeful ăl mare de la judeţ.
  De curând unul dintre directori a fost în audienţă la ăl mare pentru a- i spune că nu poate să execute orbeşte un ordin care contavine legii.
  Răspunsul din partea şefului ăl mare a fost prompt: ” La concursul de directori poţi să fi cel mai deştept, că eu supraveghez şi voi avea grijă să pici.”
  Dacă la conducerea educaţiei din Argeş avem un astfel de individ cu o asemenea gândire şi concepţie despre educaţie, nu trebuie să ne mirăm de ce suntem cel mai corupt judeţ din ţară.
  Vorba ceea, corupţia se învaţă de mic.

  Reply
 5. 5

  MARIN

  În spatele sistemului de educaţie din Argeş se află politicienii.
  Nici un post de conducere din educaţie nu se dă fără să aibă în meniu politica.
  Şi cum politica este curvă nu trebuie să ne mirăm de ce s-a degradat învăţământul argeşean.
  La baza scoaterii directorilor din urnă (fie el concurs, fie numire directă cu sau fără licitaţie) de I.S.J. Argeş, se află principiul: nu are importanţă cu cine votezi că oricum din urnă iese cine trebuie.
  Din cauza pătrunderii agresive a politicului în educaţie, încă de la vârste fragede am ajuns să cultivăm minciuna, frica, laşitatea, etc., pe scurt elementele care încurajează şi solidifică Statul Mafiot încurajând Mafioţii Statului.

  Reply
  1. 5.1

   Poly23

   „Omul nou, conceput în creuzetele comuniste de odinioara, a aparut abia dupa Revolutie: primitiv, agresiv, incult, plin de ura. Din cauza lui, stacheta a coborât mai jos ca oricând în istorie”. Acest om nou e acum cel care e pus in pozitii de decizie.

   Reply
 6. 6

  CALIN

  Este normal că cel care îşi cere drepturile în instanţă, deranjează.
  Explicaţia este simplă.
  Pentru cadrul didactic care îşi obţine anumite drepturi în instanţă reprezentând sume de bani, sistemul trebuie să aloce anumite sume, ori sumele în cauză nu sunt aducătoare de parandărăt ([n literatura de specialitate este cunoscut şi sub numele de comision) pentru părţile implicate numite politician.
  Pentru politicienii implicaţi (director, inspector, general de inspectori, generali şi angajaţi ai ministerului şi serviciilor, ş.a.) este mai rentabil ca sumele în cauză să fie redirecţionate sub formă de reparaţii, sau de ce nu sub formă de şcoală nouă eventual teren de fotbal în pantă, unde în spatele firmei/lor sunt tot politicieni care la rândul lor oferă parandărăt entităţilor implicate.
  Ca personaj principal în astfel de afaceri în judeţul Argeş, nu este nimeni altul decât Mircea Drăghici, care dirijează la rândul său generalii din subordine printre care şi pe TUDOSOIU DUMITRU.
  Din ce motive serviciile de informaţii nu- şi fac treaba şi- n acest domeniu, răspunsul este simplu, soţiile şi amantele unor şefi din servicii mănâncă o pâine (bineînţeles şi aceea furată) pe lângă conducerea I.S.J. Argeş.
  Să sperăm că într-un final şi serviciile se vor autocurăţa de corupţia care le macină.
  Ar fi interesant punctul de vedere al serviciilor.
  În eventualitatea în care organele în cauză doresc mai multe informaţii, acestea le oferim gratuit, numai să ne lase la prezentul articol un comentariu

  Reply
 7. 7

  MARIANA

  Este normal ca unde este politica să fie vorba de bani şi când faci educaţie cu politicieni iau naştere needucaţi şi se încurajează nesimţirea.
  Nu degeaba peştele de la cap se împute.
  Problema e că la noi s- a împuţit treaba de tot.

  Reply
 8. 8

  Crin

  Politicienii sunt mana in mana cu impostorii pe care-i pun in functii de conducere.

  Reply
  1. 8.1

   Stoica

   Ai dreptate! Problemele din invatamantul argesean sunt generate de coruptia si incompetenta celor din ISJ sub directa indrumare a inspectorului general Tudosoiu.

   Reply
 9. 9

  IOANA

  Este împotriva firii ca Şcolile să calculeze şi să acorde corect salariile.
  Dacă ar fi altfel, de unde să mai încheie politicianul- deputat Mircea Draghici contracte de consultanţă (nişte simple hârtii care nu înglobează muncă) cu peste 40 de primării. În cazul acesta, chiar dacă primarii au recunoscut la D.N.A. că au virat pe ochi frumoşi (fără licitaţie) sume consistente de bani, sistemul îi protejează, la acest moment majoritatea candidând fără niciun stres.
  Ar fi bine ca, politicienii să fie obligaţi să safişeze la sediul de partid şi domiciliu „AICI SUNT BANII PROFESORILOR”.
  Privitor la şacalii din I.S.J. Argeş, aceştia nu sunt în pierdere, că partidul îi ajută şi o parte din „contribuţiile” adunate din sistem le rămân în buzunare.

  Reply
 10. 10

  Seneca

  Doar ziarele, presa independenta si unii ziaristi ne apara de aceste abuzuri. sindicatele sunt cam pe duca, daca va uitati in afara majoritatea tarilor civilizate au sindicate extrem de fragmentate care nu fac nimic vizibil. Lupta natiune, e tot ce a mai ramas de facut. Cum? Nu prin alegeri, ci prin alegeri inteligente, si aveti instrumente gen internetul si facebook ul care
  pot schimba lucrurile cum a fost la Ponta vs Johanis.

  Reply
 11. 11

  PETRE

  Este adevărat, sindicatul nu apără interesele cadrelor didactice.
  Ba mai mult în timp ce în alte judeţe
  – jumătate din cotizaţia virată la sindicat rămâne la dispoziţia sindicatului în şcoală (sume din care îşi acordă cadouri de Paşte, de 1 iunie, de ziua profesorului, etc.) în timp ce în Argeş toată grămada de bani se duce în buzunarul lui Voica, ca să se relaxeze.
  – cotizaţia este de 1 % din salariul de încadrare, La Voica este 0,75% din brut, ceea ce reprezintă în realitate în multe cazuri o majorare cu peste 40%.
  De ce nu a făcut Voica niciun proces pentru naveta cadrelor didactice? Răspunsul este simplu : profesorii au fost trădaţi de mult.

  Reply
 12. 12

  CLARA

  Ce mi- e Tudosoiu, Draghici sau Voica?
  Toţi sunt o apă şi-un pământ, trădători şi hoţi de ţară.

  Reply
 13. 13

  Mihai

  Credeţi că în urma acestor rânduri se va întâmpla ceva în sensul ăl bunn sau câinii latră, ursul trece, noi rămânem tot ca proştii?

  Reply
 14. 14

  Madalina

  Sunt de acord cu tot ce s-a scris aici

  Reply
  1. 14.1

   Adam

   În situația doamnei profesor, prezentate în articol, sunt foarte multe cadre didactice.
   Unii directori de școli au ”tupeul” de a analiza hotărârile judecătorești executorii, au ”tupeul” de a refuza înregistrarea lor, au ”tupeul” de a-i pune la zid pe bieții profesori care au ”îndrăznit” să-și ceară niște drepturi……
   Probabil că acești directori se cred mai presus de lege, deoarece o hotărâre jud. executorie nu se discută, ci se pune în aplicare.

   Reply
 15. 15

  ICA

  Ce să o mai dăm după prun, îngenucherea şi umilirea cadrelor didactice se face cu ajutorul contabililor, care calculează si achită sumele de bani după cum bate vântul.
  Mare parte dintre contabili, au terminat la Spiru Haret şi au fost angajaţi doar pe criteriu paporniţa cea mai consistentă.
  Acum când să pună în practică sentinţele din neştinţă şi cu rea credinţă taie pe rupte din sumele pentru care profesori au asudat, pe principiu că dacă vine Curtea de Conturi aceştia îi vor felicita întrucât Statul (mafia) a câştigat.
  Sunt foarte multe şcoli la care contabilii şi directorii au aruncat la gunoi sentinţele oamenilor.

  Reply
 16. 16

  Naufragiatul

  Am fost profesor in Romania si am plecat acum 15 ani in Spania din cauza coruptiei din sistemul de invatamant. Cand l-am vazut pe Gabriel Bratu ca acum face parte din echipa PSD, in conditiile in care si-a batut joc de invatamant cand a fost general la ISJ, a desfiintat scoli si s-a purtat ca un stapan pe mosia lui, m-am felicitat de hotararea mea de a pleca din tara. Domnilor de la PSD nu ati gasit unul mai bun decat Barbu? O sa pierdeti multe voturi din partea profesorilor

  Reply
  1. 16.1

   Naufragiatul

   Gabriel Bratu a fost cel mai infocat membru PDL din Arges. Acum e pa PSD!!! Deci PENDIUC e mic copil pe langa Bratu

   Reply
 17. 17

  Sabin

  Doar e rotirea cadrelor

  Reply
 18. 18

  MIOARA

  Nu este de mirare ce se întâmplă. I.S.J. Argeş a avut şi are parte la conducere numai de hoţi şi escroci, pe deasupra şi slab pregătiţi.

  Reply
 19. 19

  Nicolae

  Partidul (P.S.D.) ar trebui să- i mulţumească domnului General Tudosoiu pentru modul cum a gestionat situaţia din învăţământul argeşean, că vor avea voturi la alegere din partea profesorilor şi ale familiilor acestora cât praf pe tobă.
  Chiar dacă nu găseau unul mai „competent” la sefia educatiei, măcar să fi găsit unul mai cinstit.

  Reply
 20. 20

  IONELA

  În ultimul timp, în instituţiile publice din Argeş a crescut densitatea de şarlatani pe metru pătrat

  Reply
 21. 21

  IONEL

  În educaţie este mai rău ca pe vremea nemţilor.
  Puţinii curajoşi din sistem, au început a fi vânaţi de către conducerea I.S.J. -ului.
  Mult de muncă nu este pentru că, puţini curajoşi au rămas în ţara asta după teroarea comunistă.

  Reply
 22. 22

  ION

  Din păcate de rotirea cadrelor s-a molipsit şi biserica.
  Angajaţii bisericii au ajuns să calce pe cadavre, să mintă, să fure etc, singurul scop fiind îndesarea în buzunarul propriu a gologanilor furaţi.
  S- a ajuns ca în Argeş să avem popi fără număr care în timp ce ţin slujbe în biserică (înmormântări, etc) sunt renumeraţi de şcoli pentru orele pe care ar trebui să le desfăşoare şi semnează condica.
  Oare şeful de la I.S.J. ştie ce fac copiii în orele de religie în absenţa popii (care îşi umple buzunarul la biserica)
  Oare de ce Şeful de la Episcopie şi şeful de la I.S.J. se fac că nu ştiu şi nu iau nicio măsură? Să fie şi aceştia complici ?
  Să fie o înţelegere între cele două instituţii pentru furtul din buzunarul public?
  Oare de ce la catolici (şi alte culte) nu se întâmplă astfel de hoţii?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023