06 iulie, 2020
ad

Related Articles

14 Comentarii

 1. 1

  ene

  Domnul Badiu scrie extraordinar de rar, ne dorim sa scrie mult mai des la ziar.

  Reply
  1. 1.1

   Gogu

   Nu de alta, dar suntem atât de triști încât nu ne-ar strica ceva vesel…pentru ca, oricum, dl Badiu n-a depășit cu scriitura sa tărâmul confuziilor hilare…

   Reply
 2. 2

  popa

  Pentru evitarea unei confuzii istorice, dle Badiu, I.C.Bratianu (Ion C. Brătianu) a fost un om politic român nascut la 2 iunie 1821, Piteşti – decedat la 16 mai 1891, satul Florica, judeţul Argeş. In niciun caz nu era prezent la Marea Unire.
  Ion I.C. Brătianu (cunoscut şi ca Ionel Brătianu, n. 20 august 1864, Florica, azi Ştefăneşti, Argeş – d. 24 noiembrie 1927, Bucureşti) a fost un om politic român, care a jucat un rol de primă importanţă în Marea Unire din 1918 şi în viaţa politică din România modernă. A deţinut funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. De formaţie inginer, Ionel Brătianu nu a profesat, ci s-a dedicat vieţii politice, fiind cel mai potrivit acestei cariere dintre cei trei băieţi ai liderului liberal Ion C. Brătianu.

  Reply
  1. 2.1

   badiu

   Da. Va multumesc!

   Reply
   1. 2.1.1

    ene

    foarte rar scrie domnul Badiu

    Reply
 3. 3

  Gorun Constantin

  „Sunt împotriva denumirii de „România mare”! Cel mult aş fi de acord cu sintagma „România corectă”, sau „România întreagă”. Sunt surprins sa citesc asta, dle Badiu!!!!??? Romania mare e formularea corecta validata de 0 suta de ani de catre istoricii nostri si de catre poporul roman! La 27 martie/9 aprilie 1918 are loc unirea Basarabiei cu Regatul României, în cadrul căruia a constituit o provincie. Si de aici ROMANIA MARE. Mai lipsea doar Bsarabia ca acesta denumire sa capete confirmare deplina la 01 12 1918!!!! Această stare a Romaniei mari a durat, din pacate, doar 22 de ani până la 28 iunie 1940 când un ultimatum al guvernului sovietic, care urmărea punerea în aplicare a pactului Hitler-Stalin a fost adresat României, cerând cedarea Basarabiei către Uniunea Sovietică. România a cedat și după 48 de ore Basarabia a fost ocupată de Armata roșie, administrația și Armata Română retrăgându-se, într-un haos dramatic, la est de râul Prut.
  Asa ca, e foarte corect ROMANIA MARE orice alte catalogari fiind neproductive si departe de ceea ce tinerii nascuti dupa Revolutie trebuie sa inteleaga din istoria noastra! Romania corecta suna ca dracu’, zau!!! Iar Romania intreaga este doar o consecinta a infaptuirii Romaniei Mari. Sa speram ca va mai veni un moment istoric al Noii Romanii Mari pe care poporul roman nu-l va mai rata! In rest, s-auzim de bine!!!

  Reply
  1. 3.1

   ene

   Domnul Badiu scrie foarte rar un articol

   Reply
 4. 4

  un om de bine

  …in plus, in 1920, ONU, asa cum este cunoscuta astazi, nu exista! Deci, n-avea cine , sub acest nume, sa recunoasca Marea Unire! In 1919 s-a facut o incercare de constituire a Ligii Natiunilor , care ceva mai tarziu si-a intrat in rol…

  Si ca sa nu va suparati , va spun una: „corectand un om destept, il ajuti sa devina si mai destept; spunand unui prost ca a gresit, ti l-ai facut dusman”…alegeti dumneavoastra!

  Reply
  1. 4.1

   ene

   Asa e, Domnul Badiu scrie rar un articol

   Reply
  2. 4.2

   un om de rau

   Josnicia dumitale nu ar fi o problema daca nu ar fi insotita si de prostie! Limita dumitale este setata la nivel de postac sub pseudonim, in timp ce Badiu scrie cu nume, prenume, subiect si predicat! Te faci de ras stimate postac sub diferite pseudonime. Badiu va sta in gat? E normal, pentru ca va pica greu…dehhh…E bine c

   a scrie rar…vorba papagalului cu pseudonimul ene….Dar numărul de cititori e mult prea mare pentru a sta deoparte…Eu zic ca nu ar fi rau sa scrie mă des.

   Reply
   1. 4.2.1

    Gogu

    Eu nu cred ca esti chiar rău, omule rau! Tocmai de aceea lasa-l pe domnul Badiu sa intre in istoria literaturii de unul singur, daca va fi capabil. Nu-i mai aduce laude cu tentă de veșnică pomenire! Noi credem ca este inca viu. Sau ne-am inselat?!

    Reply
    1. 4.2.1.1

     ene

     Culmea este ca si pe mine m-a vorbit de rau, desi si eu sunt de parere ca domnul Badiu trebuie sa scrie mai des si mi-am exprimat aceasta opinie de mai multe ori tocmai pentru a sublinia importanta acestei actiuni.

     Reply
 5. 5

  Gropeneanu

  N-are inspiratie….

  Reply
 6. 6

  ene

  Culmea este ca si pe mine m-a vorbit de rau, desi si eu sunt de parere ca domnul Badiu trebuie sa scrie mai des si mi-am exprimat aceasta opinie de mai multe ori tocmai pentru a sublinia importanta acestei actiuni.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.