Related Articles

13 Comentarii

 1. 1

  Gheorghiță

  Redau mai jos extras dintr-un Contract de muncă (actual) al unui contabil angajat la o instituție de învățământ, sporurile pe care acesta le primește,
  –spor stabilitate 15%
  –spor conducere 22% (pentru ccurajul de a se conduce singuri, că nu au pe nimeni în subordine)
  –spor CFP 10% (așa zisul spor că- se verifică singuri)
  etc.
  Trebuie precizat că niciun pălmaș de rând (cadru didactic) nu deține așa ceva.
  Sporurile primite de contabilii din educație conform celor de mai sus depășesc 47% din salariu de bază.
  În timp ce contabilii se umflă pe spinarea proștilor, domnul General (un alt umflat cu mâna în bani) critică salariile (de mizerie) ale cadrelor didactice că cică sunt prea mari și nu se mai ajung banii în sistem.
  Individul în loc să ia măsuri drastice cu scurgerile masive de bani, șantajează și amenință cadrele didactice că dacă ridică vreunul privirea în sus va suporta consecințele: de la inspecții fără număr, supraveghere non-stop (inclusiv la toaletă) la dat afară din învățământ.
  A venit timpul dle General Tudosoiu să faceți demersurile necesare la minister și nu numai, să mai tăiați din bunătățile din care vă înfruptați domniile voastre (inclusiv contabilii) precum p… pe spinarea prostimii.
  Trebuie menționat că datorită sporurilor infernale, în unele cazuri ajungând și la 80% întâlnim situații foarte dese în care contabilii pleacă acasă cu sume nete de peste 6000 lei/ lună, de altfel ca și directorii.

  Reply
 2. 2

  Gheorghiță

  Se pare că domnul General de la ISJ Argeș nu este de acord cu doamna Olguța.
  Dispozițiile verbale ale domnului General Tudosiu sunt să se taie cât mai mult din salariile cadrelor didactice și prin diverse alte tertipuri financiare care nu se regăsesc în legislație.
  Bineânțeles domnului General Tudosiu nu a avut curajul să- și asume răspunderea în scris.
  Deja la acest moment directorii, contabilii și secretarele au trecut la executarea ordinelor într-un mod tacit, fără explicații pentru clasa muncitoare, că doar noi muncim , nu gândim.
  Cadrele didactice care cer lămuriri sunt date pe ușă afară de aparatul de conducere în frunte cu contabilii.
  La acest moment sunt două variante:
  – Tudosoiu a înțeles altceva decât ce a zis colega de partid Olguța, sau
  – varianta cea mai plauzibilă, avem de a face cu doi escroci -șarlatani, mincinoși (de parcă escrocii ar putea să fie și altfel).
  Ne întrebăm dacă toți contabilii și secretarele sunt membre ale PSD.ului? Din păcate realitatea în această direcție ne duce.

  Reply
 3. 3

  Daniel

  Despre contabili? Cine imparte, parte isi face…

  Reply
  1. 3.1

   Anonim

   Da , cred ca artrebui sanctionati contabilii !
   Pentru ca nu tin evidenta castigurilor profesorilor din meditatii !

   Reply
  2. 3.2

   Anonim

   Aveți dreptate.
   O lege bună ar fi ca cei care fac meditații să nu mai lucreze la stat de unde se racolează clienții.
   În același timp meditații fac doar 20% dintre profesori, (matematică, română și limbi străine în general).
   Furtul realizat de contabil din buzunarul cadrului didactic (care nu face meditații) este consistent și se vede în nivelul de trai.
   La acest moment nu mai are rost ca un contabil să se scuze cu deviza „Eu fur pentru că niște cadre didactice fac meditații pe care nu le contabilizează contabilul”
   Pe de altă parte care cadru didactic care face meditații ar fi atât de prost încât să- și angajeze un contabil știind dinainte că acesta îl va fura?

   Reply
 4. 4

  Dora

  PSD și-a îmbogățit clientela.

  Reply
 5. 5

  Andrei

  Olguta seamana fosrte mult cu Boc, ii turuie gura la fel ca fostului prim-ministru, de nu intelegi nimic.

  Reply
 6. 6

  Anonim

  ce aveti cu contabili, va e necaz ca nu mirositi bani

  Reply
  1. 6.1

   Gheorghiță

   În principiu nu mă interesează, ce salarii iau ceilalți, dar în momentul în care ți se bagă mâna în buzunar și ești furat de contabili, trebuie să fi tâmpit să nu aprofundezi problema afacerea contabililor din școli.

   Reply
  2. 6.2

   Gică

   Și când te gândești că majoritatea posturilor de contabili în școli au fost inventate după 01.01.2012, și au fost date doar pe relații, șpagă și carnet de partid …
   Nimeni nu a reușit doar prin propriile capacități mintale să ocupe un astfel de post.
   Cei care mai aveau ceva cunoștiințe în ale contabilității fiind oameni cinstiți (nefiind acord cu șpăgile) au fost nevoiți să plece cu coada între picioare.
   Fără pile , relații și șpagă ești un nimeni pentru sistemul de educație.
   Majoritatea contabililor sunt absolvenți de facultăți particulare gen Spiru Haret și sunt aerieni în totalitate.(mulți dintre ei nu știu nici măcar să scrie, darămite să mai facă ceva calcule).
   S-a ajuns la un asemenea stadiu ca profesorii să pună bani mână de la mână pentru a plăti pe câte unul mai priceput în a le calcula anumite diferențe câștigate prin sentințe judecătorești.
   Este umilitor cum profesorii fac chetă din sărăcia lor pentru a plăti munca neefectuată de contabilii analfabeți angajați pe bani grei de sistem.
   Cu cât urci pe scară ierarhică în domeniul contabilității, constați cum crește calitatea analfabetismului.

   Reply
   1. 6.2.1

    Gică

    Trebuie specificat, contabilii chiar dacă nu se pricep la calculul sentințelor, oferă informații false celui care este mai priceput în calculul sentințelor (angajat contra cost de cadrele didactice), acesta fiind indus în eroare din capul locului de contabili (prin oferirea unor informații false despre salariile avute de respectivele cadre didactice).
    Practic contabilii sunt foarte pricepuți în a tăia din sumele inițiale (primite în trecut) care se oferă celui care calculează sumele din sentințe.
    Ori datele de intrare (sume inițiale) fiind cu mult mai mici decât cele reale, datele de ieșire (sumele din sentințe) vor rezulta mult mai mici decât ar trebui să fie în realitate.
    Din păcate așa funcționează sistemul, nu este de ajuns că ești furat odată, te mai fură încă odată și tot așa fără număr.
    Pentru cetățeanul cadru didactic este umilitor să constate că tocmai Statul (care ar trebui să fie cinstit și să- l apere) îl fură.
    Tăcerea domnului Tudosoiu Dumitru confirmă furtul masiv realizat de oamenii sistemului din buzunarele cadrelor didactice realizate de oamenii sistemului

    Reply
   2. 6.2.2

    Gică

    erată: realizat în loc de realizate

    Reply
 7. 7

  Anonim

  Vă rugăm să luați un interviu domnului Tudosoiu să- l întrebați dacă este normal să înfometeze oamenii din subordine – cadre didactice .
  Ce părere o fi având managerul Tudosoiu, că profesorii sunt ….?
  Acestui Tudosoiu nu-i este rușine când își ridică salariul acela imens, bașca afacerile cu șpăgăreala, și bulinele (nu marci banu nu dă bulina verde)?
  Ar fi bine ca și acest General de (în) izmene să- și facă bagajele împreună cu tot balastul politic, că nu face nimic pentru a- și merita salariu, în afară de amenințat și șantajat cadrele didactice nu știe a face nimic.
  Ne-am cam săturat de analfabeții funcționali de la conducerea instituțiilor.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023