Related Articles

2 Comentarii

 1. 1

  Puiu

  O dezbatere exceptionala, gazde si invitati pe masura , pareri autorizate, o emisiune care te face sa crezi ca visezi si pana la urma chiar visezi, asa cum face domnul Izvoranu, care crede ca” in foarte scurt timp modelul japonez va fi aplicat si in invatamantul romanesc”. Am mai spus-o , pentru ca mi-as dori din tot sufletul asa ceva, la noi NICIODATA in aceasta viata!

  Reply
 2. 2

  George

  Si eu sunt de parere, la fel ca si dl. Puiu, ca noi nu vom ajunge, in aceasta viata, la nivelul japonezilor. Nu suntem in colaps pentru ca rezistam datorita…inertiei. Se merge in continuare pe acumulare masiva de cunostinte generale, profilarea urmand relativ tarziu. Ca mentalitate, majoritatea parintilor sunt inca tributari mediei generale a elevului. „Cum sa iei nota 7 la biologie cand tu esti la Bratianu ? Mai bine mergeai la CFR” (redat din memorie) ulterior rezultand ca acea nota nu l-a ajutat cu nimic pentru a deveni un respectat informatician…
  Si tot ca un efect al inertiei, rezultatele relativ bune vin si prin meditatii masive. A se vedea raportul rezultatelor la meditati/nemeditati (excludem legalitatea aestora in contrast cu salariile tot mai mari).
  Sa nu uitam abandonul scolar…
  In final, ar da foarte bine sa vedem, la modul statistic, procentul celor care reusesc sa atinga nivelul propus si anume ca profeseaza in domeniile pentru care s-au pregatit…
  Eu, ca parinte din patura socciala modesta, pot sa spun ca respir usurat… dar cu cate eforturi… Si am avut sansa ca fiul meu sa invete cu copii de teapa lui. Ce m-as fi facut acum cand tentatiile sunt cele care sunt ?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.

error: Content is protected !!