Related Articles

Un Comentariu

 1. 1

  Elena Delia Dumitricā

  Un editorial care indeamna la profunde cugetari (nu vreau sa scap in capcana pleonasmului,dar asa este!). Ca sa adaug ceva despre carte ar fi de prisos, chiar nedemn, dupa ce oameni atat de luminati au spus-o de-a lungul timpului si au demonstrat-o. Dupa indemnul (aproape imperativ) al lui Eliade -acela de a rezista prin cultura- as mentiona, totusi, imperativul categoric al poetului Grigore Vieru , adresat conationalilor basarabeni:
  „Sculati-va, sculati-va, sculati-va
  Din somnul cel de moarte!
  Salvati-va, salvati-va, salvati-va
  Prin limba si prin carte!”.
  Este clar ca fiinta umana se poate salva prin cultura si ca , asa cum spunea Luis Borges, nici raiul nu poate exista fara aceasta, din moment ce ambele folosesc aceeasi „materie primā”: lumina.
  Cu toata stima, adresez multumiri Bibliotecii Judetene „Dinicu Golescu”, personalului de excceptie si distinsului director Octavian Sachelarie , o grea piesā de rezistenta a judetului nostru in fata beznei nestiintei. In ultimii 5 ani, o parte însemnata din „patrimoniul” acestei biblioteci a ajuns in Italia, la copiii de origine românā, ca donatii pretioase de carte romaneasca , in orase ca Milano, Torino, Cremona, Florenta, Bari, Catania. Ziarul „Argesul” este singurul din judet care a asezat in paginile sale povestea acestor donatii de cārti pentru elevi de scoala primara, gimnaziala si de liceu.
  Viva la nostra biblioteca!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023