Related Articles

7 Comentarii

 1. 1

  Ana

  Domnule, ați scris cu sensibilitate despre o tragedie. Citind despre sfârșitul tragic al celor doi nu mi s-a întors stomacul pe dos, cum mi se întâmpla atunci când aflu de la televizor, ci dimpotrivă, mi-au curs lacrimi. Dumnezeu să-i ierte.

  Reply
 2. 2

  VIOREL

  „Cand iubesti prea mult, te iubesti insuficient”
  Incep cu aceasta fraza si incerc sa explic ca sinuciderea din iubire exista ,a existat si va exista.Gradul de implicare intr-o relatie depinde de fiecare persoana.De asemenea ,tipul de separare influenteaza.Adica,daca este o ruptura neasteptata,iti da „un sentiment de goliciune si de dislocare emotionala”. Dar daca este o separare preconizata ,deoarece relatia este gresita, daunele sunt atenuate pentru ca deja se stia. Ceeace se intampla este ca in ambele cazuri exista o negare a realitatii. In primul caz te intrebi:”Ce?”,iar in al doilea se spune: ” Nu-mi vine sa cred,nu mi se intampla asta”.
  Si Freud vorbea despre pierderea de „obiect”, o ruptura starneste sentimente negative si provoaca frustrare.Cand are loc separarea,exista o „negare a realitatii”. Desi mecanismele de a face fata la ruptura sunt aceleasi la femei precum si la barbati,femeile tind sa aibo o capacitate verbala mai mare,sa se deplaseze mai mult,sa se scufunde.In cazul barbatilor,” Ii afecteaza mai mult respectul de sine „(cand ma lasi..)
  Dumnezeu sa-i ierte ! si sa ne fereasca de asemenea incercari…

  Reply
 3. 3

  Jeni

  Interesant si cu luare aminte

  Reply
 4. 4

  Anonim

  tragic dar adevarat!

  Reply
 5. 5

  Anonim

  vedetti domn’ contabil?

  Reply
 6. 6

  Maya

  Tragic. Cu adevarat tragic este atunci cand un asemenea sentiment inaltator ajunge sa distruga. In iubire daruiesti nu astepti recompensa. Asemenea manifestari tind sa cred ca tin mai mult de orgoliu decat de iubire. Poate ca tocmai dorinta de a atrage atentia le genereaza. Asa cum spunea si Viorel, in iubire apare riscul de a uita sa te mai iubesti pe tine. Cred ca sentimentul iubirii trebuie sa te inalte, sa te ridice din cotidian, nicidecum sa te distruga. Daca privim iubirea unei mame pentru copiii sai vedem ca se induce renuntarea la sine dar in folosul celuilalt nu in folosul nimanui. Manifestarea fetei apare aici ca o razbunare si nu ca un sacrificiu in numele iubirii.
  Ma gandesc la copiii nostri…oare cum poate un parinte sa si fereasca copilul de o asemenea nenorocire? Putetea exemplului sa fie elocventa intr o astfel de situatie? Mai degraba comunicarea pe toate temele cu propriul copil poate conduce la o atitudine corespunzatoare .
  Daca exista viata de dincolo, cu siguranta iubirea celor doi se va implini acolo.
  Dumnezeu sa i ierte si sa ne fereasca…

  Reply
 7. 7

  Agata

  Doamne, ce destin!!! Camil Petrescu spunea în ,,Jocul ielelor” : ,,Câtâ iubire, atâta dramă!” Cred că iubirea e mai presus de simțuri, mai presus de rațiune … și într-o clipă, fără simțuri, fără rațiune, nimic nu mai contează!
  Cuvintele sunt de prisos pentru tinerii aceștia! ar fi bine să însemne mult pentru tinerii care au rămas! atâta doar că sunt puțini cei care iubesc! cei mai mulți se iubesc pe ei înșiși, iubesc banii, luxul, sexul și nu iubesc pe celălalt. Cred, că iubirea adevărată înseamnă devotament până la renunțare la sine.
  Dumnezeu să-i ierte!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023