Related Articles

Un Comentariu

 1. 1

  Anonim

  Dl.Danca nu atinge(ca de obicei) fondul problemei adica justificarea pretului de cost al producatorilor/furnizorilor si plafonarea marjei de profit la max.3%.Acest lucru se poate face deoarece este in mana deciziei politice,acesti producatori/furnizori fiind proprietate de stat.
  Terminarea investitiilor din energie si pornirea imediata a acestor capacitati de productie.
  Rezilierea contractelor de vanzare a activelor din domeniul energetic daca cumparatorul nu a indeplinit clauzele contractuale si trecerea imediata in proprietatea statului.Recuperarea pagubelor si amendarea acestora pt. neindeplinirea clauzelor contractuale.
  Recuperarea fondurilor incasate de producatori/furnizori de-alungul timpului din asa zisa taxa de dezvoltare de 3% din valoarea oricarei facturi,care trebuia sa ajute la retehnologizare si investitii in domeniu si care nu s-au facut.
  Eliminarea taxei de cogenerare si a subventiei pt. energie verde(eoliana si solara).Cine vrea sa investeasca sa o faca pe banii lui si nu sa-i subventioneze consumatorii afacerile.
  Subventia din partea statului pt. energie electrica si gaze nu face decat sa incurajeze cresterea preturilor si de aici iar marirea subventiilor care este de fapt o sifonare de bani catre producatori/furnizori fara ca ei sa faca nimic pt. reducerea pretului.
  Daca nu se face acest lucru atunci asta arata ca este un lucru voit ceea ce se intampla si devine subminarea economiei nationale.Va crea adevarate drame umane pe timp scurt si lung care nu mai pot fi reparate.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!