Related Articles

30 Comentarii

  1. 1

    Marin

    În Argeş toate funcţionează cu susul în jos şi invers.
    Principiu este destul de simplu: la răspundere mică salariu mare şi la răspundere mare salariu mic.
    Toată linia politică din sistemul de educaţie este remunerată corespunzător, de la Ministrul Educaţiei , angajaţi ai ministerului, inspector şcolar general, iangajaţi ai inspectoratului până la directori de şcoli îşi maschează incompetenţa managerială şi aruncă răspunderea pe umerii cadrului didactic la orice se întâmplă în sistem.
    Profesorul de serviciu nu este nimic altceva decât vinovatul de serviciu în caz că se întâmplă ceva în instituţie.
    Funcţia de profesor de serviciu este o funcţie neremunerată pentru care cadru didactic nu are pregătirea şi calificarea necesară şi nici nu i s- au pus la dispoziţie pârghii ca să poată să efectueze în condiţii optime această funcţie.

    Reply
  2. 2

    Petre

    Salariul unui jandarm priceput şi specializat în ale supravegherii (care mai mult taie frunză la câini), este de 3 ori mai mare decât al unui cadru didactic. Başca pensionare la 40 de ani şi pensie specială umflată.
    De asemenea un angajat al serviciilor de informaţii specializat în ale supravegherii (care mai mult se informează pentru afaceri personale şi submineaza în colaborare cu politicul economia ţarii) este de 4 ori mai mare decât al unui cadru didactic. Başca pensionare la 40 de ani şi pensie specială umflată.
    Este foarte clar că uzura pshică a cadrului didactic precum şi răspunderea cadrului didactic este de câteva ori mai mare decât a categoriilor specializate enumerate mai sus, dar sistemul consideră că jandarmul (pregătit să dea în cap vreunui nemulţumit de sistemul mafiot) sau angajatul din servicii (pregătit să acţioneze împotriva celor nemulţumiti) sunt mai importanţi pentru politician.

    Reply
    1. 2.1

      Petre

      Erată
      De asemenea salariul unui angajat al serviciilor de informaţii specializat în ale supravegherii (care mai mult se informează pentru afaceri personale şi submineaza în colaborare cu politicul economia ţarii) este de 4 ori mai mare decât al unui cadru didactic. Başca pensionare la 40 de ani şi pensie specială umflată.

      Reply
    2. 2.2

      Mihai

      În general, în fiecare şcoală există în medie 2 cadre didactice (care se regăsesc şi pe statele de plată ale serviciilor de informaţii) care au rolul să ia pulsul celor care „fluieră în biserică”.
      Pentru a nu încărca nota de plată a instituţiilor de învăţământ consider oportun ca ISJ Argeş să facă un parteneriat cu SECURITATEA STATULUI ca acoperiţii în cauză să îndeplinească şi funcţia de profesor de serviciu, având pregătirea, instruirea şi capabilităţiile necesare precum şi avizele şi autorizaţiile semnate şi parafate la zi.
      Cu această ocazie în urma încheierii unui parteneriat cu SECURITATEA STATULUI, inspectori ai ISJ Argeş vor primi un punctaj care- i va propulsa pe locuri eligibile pentru gradaţii de merit sau orice alt tip de recompense băneşti (că doar asta ne interesează).

      Reply
      1. 2.2.1

        Nuti s.p.

        Cu doi profesori de serviciu pe scoala, aveti si alte probleme! copii fac ce fac in wc si raman gravide. La scoala nu acasa.

        Reply
        1. 2.2.1.1

          Gigi

          De ce vă plângeţi, atâta timp cât există programul de distrubire gratuită de prezervative în şcoli?
          Sunt două variante:
          – ori contabilul a băgat mâna în ele şi le- a bişniţărit în talcioc sau la colţ de bloc.
          – ori copiii au zis că sunt baloane, întucât contabilul a sustras instrucţiunile de folosire.

          Reply
      2. 2.2.2

        ION

        Supravegherea în toalete să o facă contabilul, că el se pricepe la numărat, la tăiat, şi are şi specializare în domeniu. Astfel, în mod sigur vom avea la 3 gravide, doar 1 declarată şi şcoala va da bine în statistici, poate va primi şi premiu.
        Oare de ce contabilul nu face de servici pe şcoală? Ce, dacă este şef este scutit de muncă şi răspundere?
        Nu degeaba am afirmat că cel mai bun în domeniu acest domeniu este contabilul, el ştie cel mai bine realitatea că toată şcoala de mic a petrecut mai mult în toaleta instituţiei de învăţământ decât a participat la orele de curs.
        Şi cum cui pe cui se scoate, el ar trebui să fie îndrumător şi supraveghetor al toaletelor şi petrecerilor care se dau acolo.

        Reply
  3. 3

    MARIA

    Ocuparea funcţiei de „de servici” de cadre didactice nu este prevăzută de legislaţia din România şi drept urmare ocuparea acestei funcţii de către un cadru didactic este un abuz al instituţiilor de învăţământ.
    Angajarea pe posturi de supraveghere, care implică efort fizic de performanţă (alergat, s.a.), plămâni şi coarde vocale adaptate pentru urlat, etc. se realizează numai cu acordul organelor de specialitate.
    Practic, un medic trebuie să- şi asume răspunderea prin semnătură şi ştampilă că angajatul cadru didactic este apt să desfăşoare activităţi care implică efort fizic de performanţă, are aptitudini vizuale, plămâni şi coarde vocale corespunzătoare, etc.
    De asemenea, un organ de specialitate trebuie să confirme în scris dacă, cadru didactic este capabil să efectueze activitatea de pază, protecţie şi supraveghere , inclusiv să confirme dacă cadru didactic posedă cunoştiinţele tehnice practice şi teoretice privitoare la materialele de construcţii (inclusiv cele privitoare la viţa de vie şi fierul care o susţine), noţiuni de calculul sudurii, etc.,
    De exemplu, pentru funcţia de paznic , avizul este dat de organul de Poliţie.
    Pentru elevul care nu deţine adeverinţă de la medic că este apt a efectua efort fizic, este interzis de lege ca acesta să efectueze ore de educaţie fizică, sau alte activităţi care au legătură cu efortul fizic.
    Pentru cadrele didactice care nu deţin adeverinţă cu apt efort fizic, s.a , din ce motive I.S.J. Arges, directori îi obligă să alerge, ţipe, s.a. prin curtea şcolii în calitate de „profesor de servici”?
    Dacă se întâmplă vreun deces al vreunui cadru didactic, credeţi că- şi asumă cineva răspunderea?
    Soluţia oferită de politicienii de la conducerea educaţiei argeşene: „şi ce dacă moare, mai avem o grămadă de proşti la poartă …”.

    Reply
  4. 4

    Ileana

    Am citit în ziaru Argeşul articolul „Momente de panică la Şcoala „Ion Pillat” – Un „terorist” blănos a sărit pe elevi”.
    Şi cum în şcola în care fac eu de servici, nu există paznic sau oameni specializaţiîn lupte cu câini, dacă mă întâlneam cu profesia de „Profesor de servici”, mă urcam pe gard.
    Dacă era Generalul Tudosoiu profesor de servici, probabil că sărea gardul. Bineânţeles că este o glumă, Generalul Tudosoiu nu – şi face de obicei orele, darăminte să- l mai găseşti de servici în curtea şcolii.
    A venit momentul să se recunoască că suntem conduşi de incompetenţi, iresponsabili, dotaţi de la mama natură cu o nesimţire crasă.

    Reply
  5. 5

    procesomana

    AR trebui reglementata acesta situatie de Contabil. SA ne pleteasca la cumul baza exista. Am cutit eu! daca nu sa faca iei pe contabilul de serviciu!! Aici nui de ras. De vina este cel ce a facut lucrarea!

    Reply
    1. 5.1

      Obi-yan

      Oricum unii contabili in scoli sunt pe post de…rod osul cel mai gros. Si nu numai in scoli. Stiti raportul lui Vacaroiu.

      Reply
    2. 5.2

      ION

      Domn contabil, reluaţi şi reformulaţi comentariu.
      De 1 oră mă chinui să înţeleg ce vreţi să spuneţi, dar tot nu m-am prins.
      De data aceasta faptul că vă daţi porecla de „procesomana” aţi nimerit-o.
      Sau aţi uitat cu ce vă ocupaţi. În acest caz vă pot reaminiti.
      Nu degeaba se spune că funcţia de şef în Argeş este asimilată cu denumirea de analfabet funcţional.
      Şi în ţările dezvoltate există funcţia de ŞEF pentru analfabeţi funcţionali, dar ţările în cauză au alocat pentru cei care conduc în adevăratul sens al cuvântului denumirea de RESPONSABIL.

      Reply
  6. 6

    Călin

    În multe şcoli din Argeş se emendează legal şi la greu elevii, în acest sens existând documente emise de instituţiile de învăţămţnt.
    Afacerea cu amendatul elevilor în şcoli este avantajos pentru toate părţile implicate, mai puţin pentru banii de mâncare ai elevului.
    Din aceste amenzi, în general se fac bani de buzunar pentru cei care deţin funcţii de conducere în instituţiile în cauză, inclusiv se virează comision consistent către Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei.
    Din păcate părinţii nu cunosc aceste practici, copilul neavând interes să spună acasă că a făcut vreo boroboaţă pentru care a achitat amendă.
    În majoritatea cazurilor copiii achită amenzile din bani de mâncare, mulţi din ei făcând foamea pentru binele şefilor din instituţii.

    Reply
  7. 7

    Adriana

    Aici poate sa vada si dl. Ulmeanu ce inseamna fericirea . Este locul care te face sa iradiezi de bucurie. Niste oameni mai intelegatori, nu am vazut. Si pritenosi. O simbioza perfecta care asigura linistea unor oameni foarte pregatiti. Comportamentul comentatorilor asigura linistea si inlatura disperarea celui care ii determina sa scrie pentru el.Mandria exagerata a unuia dintre ei il scoate din sarite pe cel ce nu-si poate privi in ochi colegii ,si-l determina sa arunce cuvinte grele asupra celor care nu sunt de acord cu el. I-am apreciat intodeauna pe cei care din neajunsuri si greutati au incercat sa se ridice si au reusit.Dar nu se pot dezlipi de trecut, si nu au aflat ca nu se mai poarta ochelari de cal,ori de pe aceasta pagina ai ce invata .Apreciez foarte mult bunatea ccontabilului care contracareaza rautatea altora. Grijea,autorului fata de obrazul copiilor si de ulcerul cadrelor didactice, arata multa marinimie de care trebuie sa te bucuri din plin. Sincer ,nu mai credeam ca exista astazi asa ceva . Poate din cauza televizorului care incearca sa te lamureasca de faptul ca toti au fost securisti, ca si cum printre securisti nu ar fi oameni admirabili. Multumesc autorului si comentatorilor pentru momentele de fericire pe care mi le ofera.

    Reply
    1. 7.1

      Adrian

      Adriana, am crezut ca numai prostia este efeminata, asa din politete, dar vad ca ipocrizia este la fel ca prostia, adica efeminata în cazul tău, nu din politete, ci din rautate. Si sa mai stii ca domnul Ulmeanu nu are intru -totul dreptate, magarii nu pot fi fericiti, vorba unui filosof. Si stii de ce? Îţi spun eu: pentru ca nu gandesc. Si ca sa pun degetul pe rana, nu te folosesti de anonimat pentru a comenta despre locuri si nume reale, mai ales ca informatiile despre aceste locuri si nume le-ai obţinut pe alta cale, poate chiar de la sursa. Sii cum se numeste asta? Sunt convins ca nu! Îţi spun eu: Ipocrizie.

      Reply
  8. 8

    ILIE

    Ar trebui ca I.T.M. ul, să şi facă treaba şi să ardă buzunarele şefilor.
    Nu am întâlnit în nicio şcoală ca cel care joacă rolul de „profesor de servici” să fi primit din partea angajatorului echipament de protecţie şi instrucţiuni de folosire a echipamentului respectiv, ca să nu mai vorbim de instructajul şi testarea care se dă la intervale de timp regulate pentru ocuparea posturilor din punct de vedere al protecţiei muncii.
    Dotare materială 0, instructaj 0, testare 0, aviz autorizat 0, pentru desfăşurarea activităţii de supraveghere, protecţie şi pază efectuate de cadre didactice necalificate (în acest domeniu).
    Aşteptăm ca instituţiile abilitate ale Statului să- şi facă treaba.
    Aşteptăm mult şi bine , atâta timp cât vinovaţii principali se întâlnesc la băutură cu şefii instituţiilor abilitate în control (care la rândul lor ocupă posturi prin numiri politice şi fraudă).

    Reply
  9. 9

    Ptr. Adrian

    „Viața noastră e făcută din culoare de neînțeles, prin care poți umbla până la moarte fără sa întâlnești pe cine trebuie, deși uneori nu ne desparte decât un zid, un pas, o umbră. Ți se întâmplă oare să te gândești că pe acest larg pământ se poate afla în chiar această clipă un om care să gândească la fel ca tine, să aibă așteptările tale? Nicio singurătate nu are sens fără această nostalgie după cineva, pe care încerci să-l rupi din mulțime ca să răspundă semnului tău, chemării tale. Acest om ești, domnule … pentru mine. Cu drag!”

    Aceste cuvinte ma determina sa pun capat unei situatii tensionate iscate din nimic!

    Reply
    1. 9.1

      Adrian

      Ptr. Adriana. Iscate din nimic, dar cu consecinte urate pentru știi cine. Ai prostul obicei sa faci publica o informație obținută intr-un cadru particular. Iar rândurile pe care le invoci, oricum nu le înțelegi. Dta nu te afli la un pas distanță, ci la ani lumina.

      Reply
  10. 10

    procesomana

    de ce se intampla in institutiile de invatamant pe termenul lor, curtea, raspunde si Primaria. sunt doua feluri de finantari baza si complementara. Complementara o asigura Primaria, Dar aici bani nu vin fiindca orgoliul este mare ,, punguta cu doi bani,, dispare. Si daia nu se doreste sa se dea bani. acum depinde daca acres piatra era de la vechiul gard sau bolta. La stiri se vedea noul gard, oare cine a contractat lucrarea la gard si a terminato nu a vazut piatra aceea. Cine este vinovat. Multi! Dar in special ………… . Nu trebuie sa spun.

    Reply
  11. 11

    Ptr.Adrian

    In primul rand atentie la modul de adresare si la jigniri!Eu am fost nevoit sa-ti raspund pentru ca ai produs panica la ora 7 dimeata in familia mea care nu realiza ce se intampla cu telefonul meu la ora aceea. Ei au fost primii care au vazut mesajele. Asa ca ai ceva ani lumina peste mine.Eu am cautat sa te protejez si sa nu dezvoltam scandalul, pentru ca nu sunt rau si nici prost cum ma crezi.Dar daca sunt prost si rau e mai bine sa fac public acest caz? Faci cum doresti!

    Reply
  12. 12

    Ptr.Adrian

    Randurile de care pomenesti, daca ai uitat, tu le-ai scris Berbecule catre mine, nu-mi apartin. Cred ca nu iti doresti sa specific locul, data, ora. Sper in revenirea ta la comportentul anterior! Cand am zis berbec m-am referit la zodie.

    Reply
  13. 13

    Adrian

    Iată ca dta însuti recunoști ca rândurile ti le-am trimis personal. Atunci de ce apar ele aici? Poate nu ști sa faci diferență intre particular si public. Atunci nu o sa înțelegi niciodată observația mea. Așa ca renunț. In ceea ce privește berbecul…o las așa.

    Reply
  14. 14

    Gică

    Ar fi bine ca pentru cei care plătesc amenzi să avem şi perioade de ofertă (de stimulare) ca la Kaufland sau Metro şi nu ar strica ceva generalizat la nivel de judeţ reduceri de 25% la peste 5 amenzi / an. Eventual la 4 amenzi plătite să se acorde una gratis.

    Reply
  15. 15

    Directorul

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    ART. 1
    Norma didactica a personalului de predare din invatamantul preuniversitar cuprinde:
    a) activitati didactice de predare-invatare, de educatie, de instruire practica si de evaluare, conform planurilor-cadru de invatamant;
    b ) activitati de pregatire metodico-stiintifica si activitati de educatie, complementare procesului de invatamant (saptamanal, 9 ore de pregatire si 3-4 ore de activitati stiintifico-metodice, 2 ore de comunicare cu familiile elevilor, 4-5 ore de evaluare a elevilor, inclusiv prin participarea la consiliile profesorale ale scolii si ale claselor, 1 ora de dirigentie, 1-2 ore de serviciu pe scoala).

    Reply
    1. 15.1

      Bebe

      a ) Şi ce- i cu asta?
      Ţine loc de adeverinţă că profesorul poate efectua efort fizic de preformanţă pentru alergat şi urlat prin curtea şcolii?
      Profesorul de serviciu nu este autorizat şi nici nu are pregătirea necesară pentru a efectua activităţi de pază şi protecţie (inclusiv lupte cu câinii, calcule de rezistenţă a betonului sau a cine ştie ce utilaje uitate prin curtea şcolii de responsabilul Director), etc.
      Contractul de management asumat de Director, prevede că obligaţia de asigurare a protecţiei elevilor cade în mod special în sarcina directorului, acesta având atât timp liber din belşug, mintea limpede şi odihnită precum şi pârghiile manageriale în acest sens (inclusiv angajarea unei firme cu oameni specializaţi, pentru care poate solicita sprijinul ISJ Arges.).
      Văităturile că nu sunt bani, nu este treaba celorlalţi, directorul primeşte o căruţă de bani ca să fie manager şi să gestioneze corespunzător banii publici nu să- i risipească pe abonamente la firme de casa ale ISJ (de gen stick securizat de la ISJ) s.a..
      Dacă în oraşe mai întâlneşti câte un paznic, la ţară situaţia este cruntă, ai doar şansa să întâlneşti, unul sau mai mulţi câini, un lup şi de ce nu şi câte un urs.
      Din acest punct de vedere constatăm un dezinteres total din partea autorităţilor care consideră că s- au asigurat: dacă se întâmplă ceva răspunde PROSTUL DE SERVICIU.
      Deci , domn DIRECTOR legiuitorul nu a prevăzut funcţia de profesor de serviciu, pentru că este abuzivă, aceasta este o invenţie locală a instituţiilor şcolare.
      Concluzia: legea nu prevede pentru cadru didcatic funcţia de profesor de serviciu pentru simplu motiv că nu are abilităţile necesare (inclusiv cele sportive), în schimb responsabilitatea de protecţie a copiilor cade în sarcina Directorului, a I.S.J. ului care trebuie să – şi angajeze oameni specializaţi în acest sens.

      Reply
    2. 15.2

      Alex

      Domn Director „La loc comanda”!
      Ordinul matale, este răsuflat, este de pe vremea lui Burebista, iar respectivul s- a dus împreună cu Ordin cu tot.
      Probabil că n- ai făcut armata, că dacă o făceai, la momentul ăsta repetai şi exersai singur timp de 5 zile „culcat şi sculat” cu pauze de „masca pe figură”, iar la final îţi cereai scuze publicului larg.
      Dar, nu ne aşteptăm la scuze, bunul simţ a dipărut la astfel de funcţii de mult…

      Reply
  16. 16

    Ionel

    Cetăţene Director cum ai ajuns Director nu ştiu.
    Ordonanţa asta a matale a fost abrogată de mult (de foarte mult timp), tocmai din cauza incompatibilităţilor.
    Drept urmare pune mâna pe legislaţie şi lasă bătutul mingii pe seama copiilor.
    Creangă a zis: popa să câne, copiii să se joace, să – şi vadă fiecare de treaba lui.

    Reply
    1. 16.1
  17. 17

    Ionela

    Poate cu ocazia asta se sesizează şi D.N.A.ul, directorii virează în grup la firmele de casă ale partidului abonament lunar pentru corespondenţă secretizată digitală cu ISJ Argeş, în timp ce pentru protecţia şi siguranţa copiiilor nu se mai ajung banii.
    Oare nu ar trebui ca măcar dacă tot se dau cu dedicaţie banii, măcar să se realizeze un lucru util ?
    Ar fi interesant ce sumă virează la Partid firma care se ocupă de corespondenţa secretă a GENERALULUI (…) cu cele 200 şcoli cu personalitate juridică.
    200 şcoli * abonamentul/ lună *12 luni/an = o sumă exorbitantă de ordinul miliardelor / an, ceea ce este de competenţa D.N.A.ului, mai ales în condiţiile în care şcolile cu personalitate juridică nu au participat la „licitaţie” ci doar au obligaţia să plătească aranjamentele altora.
    Poate cu ocazia aceasta v-a plăti şi COCOŞUL de ARGEŞ.

    Reply
  18. 18

    Ilie

    Salvați Copiii România lansează campania „Opriți bullying-ul sau desființați recreațiile!”
    „Cele mai noi date procesate la nivelul Ministerului Educației Naționale (MEN) pentru anul școlar 2014-2015 vorbesc despre 18.783 de cazuri de violență la nivel național, ceea ce trage un semnal de alarmă și solicită autorităților decidente luarea unor măsuri urgente, care să redea elevilor recreația, fără să le fie teamă că vor fi agresați și umiliți.”
    https://www.forbes.ro/salvati-copiii-romania-lanseaza-campania-opriti-bullying-ul-sau-desfiintati-recreatiile-98638
    Tragem o singura Concluzie profesorul de servici este nepregătit şi incapabil să facă faţă abuzurilor din şcoli.
    Este nevoie urgentă de luare a unor măsuri cu incapacitatile din inspectorate şi conduceri din sistemul de educaţie. Totul este depăşit şi se datorează analfabetismului funcţional de la nivelul conducerilor instituţiilor de educaţie.

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!