28 iulie, 2021

Related Articles

3 Comentarii

 1. 1

  George

  Se impun limiatoare de viteza in preajma tuturor locurilor de joaca. In mod special in preajma celui din T. Vladimirescu, bl.P27 unde, f multi tineri circula cu mare viteza punand in pericol integritatea micutilor care umplu respectivul loc de joaca, mai ales seara.

  Reply
 2. 2

  un localnic

  Greseste primarul facand parc industrial pe terenul fostului CET Sud ll..sunt destule locatii industriale in Pitesti sau zona limitrofa.Firmele care vor sa-si deschida fabrici, depozite etc in zona au de unde sa aleaga locatii (de fapt o si fac) deci nu mai e nevoie sa irosesca primaria banii contribuabililor pe asa ceva.

  Proximitatea fata de aerodromul Geamana(care poate fi integrat in proiect), acces usor la drum cu 4 benzi(Blvd Petrochimistilor), aplasament cu acces facil la calea ferata, aproape de viitoarul drum expres Pitesti-Craiova si actualul DN fac locatia respectiva ideala pentru Aeroportul Pitesti! Un aeroport de marimea celui din Sibiu ar ajuta mult pe parte cargo companiile din zona+ aviatie generala si comerciala, ocazional chiar aeroport B pt Bucuresti(in prezent cele mai apropiate de BUC sunt Craiova si Constanta la peste 200 km)

  De asemenea constructia Salii Polivalente pe strada Basarabia e o idee f.mediocra avand in vedere spatiul destul de mic care va dicta limitarea ori a salii ori a parcarii, accesul la locatie facandu-se pe o strada cu o banda pe sens poate ridica probleme de trafic etc…Daca chiar nu se poate renova/reconstrui actuala sala(care are o locatie mult mai potrivita) atunci trebuie ales un teren cu deschidere langa un bulevard sau sosea cu 2 benzi/sens..gen terenurile de langa Auchan Gavana sau de langa Dedeman; alte posibile locatii: terenul de langa parcul Lunca Argesului sau chiar in interiorul parcului, la fel de bine poate fi in parcul Strand chiar in locul stadionului(unde f.rar mai joaca cineva), mai poate fi si pe terenul de pe Fratii Golesti dintre Cladirea Digi si fostul hotel Yaki(in prezent dealer de atv-uri). O alta locatie(care ar face sala plina la orice eveniment) ar fi vizavi de Finante in Parcul Republicii care va fi sacrificat sau mult diminuat dar cum sala va fi polivalenta deci pretabila la tot felu’ de evenimente(inclusiv concerte etc) amplasamentul central ii va mari semnificativ accesibilitatea si deci gradu’ de succes.Parcul ala e oricum f.putin folosit locatia fiind insuficient valorifica..acolo pretandu-se o cladire de interes public gen mall, sala polivalenta(de evenimente), autogara, hotel etc.

  Reply
  1. 2.1

   unulaltul

   Apreciez ideea dumneavoastra legata de un viitor aeroport la Geamana in locul aerodromului actual, insa eu unul l-as muta la intrarea pe autostrada, undeva intre Metro si Oarja (deschidere directa catre autostrada, foarte usor de ajuns atat din Pitesti, cat si din Bucuresti, exact cum spuneati, poate fi folosit si de catre Bucuresti).

   Legat de viitoarea Sala Sporturilor, va sustin ideea pe deplin, trebuie construita una noua, dar nu acolo, pentru ca acolo e nevoie de un parc. Cand se dezvolta o zona rezidentiala, trebuie si un mic parculet in zona respectiva, nu aglomerata, suprasaturata… Tocmai de-asta nu mi-as dori nici ca parcul din fata „finantelor” sa dispara vreodata, ci modernizat, remodelat, dar cu bun-gust, cu stil (lucru ce ne cam lipseste in oras). Locatia ideala pentru mine este unde se afla acutala sala a sporturilor, imaginati-va si la noi ceva ca la Cluj sau Craiova si anume un complex nou sportiv format dintr-un stadion nou (fara pista), o sala noua polivalenta, un stadion de atletism si alte sporturi olimpice, poate chiar si o arena de tenis, centre de fotbal si nu numai de copii (principalul mijloc al crearii performantei sportive).

   Parcuri industriale, cum au Clujul, Brasovul, Sibiul, Timisoara, Oradea, Ploiestiul (de-asta o duc atat de bine aceste orase la capitolul locurilor de munca), noi cand invatam de la ele? Ne-au tot promis de ani de zile un prim parc si investitori mari care se bat sa vina in ele…
   Personal nu m-ar deranja ca in zona respectiva sa fie creat parcul industrial, cu posibilitatea de dezvoltare ulterioara si un aeroport dupa cum propuneati d-voastra alaturi la Geamana, sau eu, la autostrada.

   Pentru ca invesitorii seriosi sa vina in orasul asta, avem nevoie de eficientizarea si dezvoltarea educatiei argesene. Parteneriate intre scoli (scoli profesionale, licee, universitati) si piata muncii, invesitori. Programe serioase de consiliere profesionala a tinerilor si nu a ideii de a termina o scoala, la sfasitul careia vei ramane doar cu o diploma si cunostinte 0, asa cum li se intampla celor mai multi.

   As mai sustine constructia a 2 poduri noi peste Arges, unul in amonte (proiect pe care ni-l mai promitea si primaria) si unul in aval de cel actual; o centura de vest a orasului, nu stiu cat se mai poate pentru ca deja se umple de locuinte platoul din vestul orasului; anveloparea termica a locuintelor si multe, multe altele…

   Ma bucur cand mai vad persoane ce nu sunt de acord cu nimicurile inaugurate de catre autoritati cu surle si trambite si ce au mai multa viziune decat ei ! Bine ar fi sa invete si altii sa nu se mai multumeasca mereu cu atat de putinul primit din partea lor…

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.