Related Articles

20 Comentarii

 1. 1

  misha

  Stimata Primarie si stimati ziaristi: unde sunt instructiunile privind separarea deseurilor ? Nu am vazut nimic pe site-ul Primariei, nu am remarcat nicio actiune de constientizare. In afara de taxa impusa fortat populatiei.
  Cum vedeti rezolvarea ? In ce mod aduceti o contributie ?
  Modul de colectare a deseurilor a fost impus fortat la fel ca si taxa.

  Reply
 2. 2

  Anonim

  PE BANII NOȘTRI MUNCIM TOT NOI LA SORTAREA DEȘEURILOR ÎN LOCUL GUNOIERILOR !!
  „#emanCipare” prin USeRizare pro-mUE

  Reply
  1. 2.1

   Florin

   Ar trebui sa le fim recunoscatori acestor oameni ,angajati la salubritate ,gunoieri,, cum in mod ofensator ii numesti tu, pentru serviciul pe care il presteaza .
   Fara munca lor imagineaza-ti ce oras am avea.

   Reply
 3. 3

  Anonim

  In era selectări deșeurilor îți trebuie instrucțiuni.Camere de luat vederi ,2,3 amenzi și sa vezi ce învață singuri …..

  Reply
 4. 4

  Anonim

  Containere de rahat.probabil s au luat muuulti bani acolo

  Reply
  1. 4.1

   Florin

   De rahat sunt cei care gandesc ca tine si nu vad multiplele avantaje ale acestor platforme in raport cu vechile pubele de suprafata. Si ca sa intelegi i-ti enumar cateva:
   1. Disparitia imaginii de cosmar cu tot gunoiul la vedere si de multe ori varsat pe langa pubele si imprastiat de animale si vant
   2. Disparitia cainilor si a altor animale care obisnuiau sa caute hrana la vechile pubele si care de multe ori reprezentau un pericol pentru cei care duceau gunoiul
   3. Gunoiul fiind depozitat in subteran este ferit de razele soarelui pe timpul verii in acest fel procesul de descompunere este suficient intarziat incat sa nu apara mirosul urat care era la vechile pubele.

   Reply
 5. 5

  Anonim

  Instructiuni despre tipul de deseuri si reciclarea lor au fost afisate informatii la fiecare scara din cartier. Pe langa asta este evident ce si unde se pune ,trebuie doar sa stii sa citesti ce scrie pe noile pubele, asa ca nu exista scuze sau justificari pentru primitivismul unora . Perspectiva aplicarii unor amenzi cat si aplicarea lor a civilizat cetatenii tarilor la care privim cu admiratie si tot amenzile ii vor civiliza pe cei ce nu inteleg altfel. Strada,spatiile verzi si tot domeniul public nu trebuie sa fie cosul de gunoi al nimanui.

  Reply
 6. 6

  Adi

  Ce sa intelegem ca oamenii nu arunca unde trebuie sau ca e plin si nu mai incape oricum sistemul ingropat nu este eficient spatii mici de depozitare ar trebuie montate la fiecare colt de strada ca sa ai reciclare nimeni nu pleaca la sute de metri pt o punga strange si arunca la gramada .

  Reply
 7. 7

  Anonim

  Dacă dispare comportamentul asta, înseamnă că oamenii se mai civilizeaza, adică se mai educa, adică nu mai aveți votanți

  Reply
 8. 8

  Alin

  Dacă dispare comportamentul asta, înseamnă că oamenii se mai civilizeaza, adică se mai educa, adică nu mai aveți votanți

  Reply
 9. 9

  Ludu

  Păi în Triviale punea containere îngropate unde sunt mulți romi și oameni săraci care nu au habar de civilizație? As sugera primarului să înceapă cu containere pt hârtie și plastic. Din gunoiul meu 50% este plastic și hârtie.

  Reply
 10. 10

  Anonim

  Asta se intampla fiindca sunt multi „traseisti” ai gunoiului,vin din alte zone,cica rezidentiale, sau de la magazine/buticuri si-i doare la banana.. la fel ca-n politica

  Reply
 11. 11

  Anonim

  Nu oamenii sunt ne civilizați…..Nimeni nu gândește sa fie golite mai des.Nu e normal ca oamenii sa se chinuie sa le indesr în containere.,majoritatea bătrâni. De comentariile oamenilor tine cont cineva….Cum stau gunoaiele lângă containere așa o să stea călători în modernele stați din Pitești.

  Reply
  1. 11.1

   Anonim

   Se ridica zilnic gunoiul si asta o auziti de la unul care locuieste la 20 m de o astfel de platforma. Pubelele sunt destul de mari incat sa cuprinda gunoiul a umulat in inervalul dintre doua ridicari ale acestuia. Aud tot felul de justificari ,cum ca nu sunt suficient de mari, cum ca noi facem munca ,,gunoierilor,, ca sunt prea departe de unele blocuri etc. Aceste motive sunt invocate exact de persoanele care fac mizeria de la aceste platforme, prezentata in acest articol, iar procentajul acestor persoane este foarte mic ,sub 5% din nr. total al celor care folosesc aceste pubele.
   In concluzie ,renuntati la a mai invoca motive si scuze nejustificate pentru lipsa voastra de bun simt.

   Reply
 12. 12

  Prometeu

  Părerea mea:
  Sortarea trebuie sa înceapă din casa fiecăruia. La gunoi te duci cu ele sortate. Asa am văzut în Austria.
  Să se producă coșuri de gunoi la set de câte 5 cu abțibild pentru fiecare destinatie:
  HÂRTIE/CARTON
  METALE
  PLASTIC
  STICLA
  RESTURI MENAJERE.
  Cel cu RERSTURI MENAJERE mai mare.
  …. și foarte rapid ve-ți avea efectul dorit.
  Deocamdată merg/mergem cu ele sortate în pungi răspândite prin bucătărie. Dar până apar in magazine imi cumpar eu niște coșuri de gunoi identice pe care sa-mi lipesc etichetele.

  Reply
  1. 12.1

   Anonim

   Puneti camere și dați amenzi altfel o mai lalaiti mult și bine Ați montat în str Oituz cameră de luat vederi să nu mai vină din altă parte cu masina să pună acolo gunoiul să nu mai pună gunoi de la renovarea apartamentelor dar se întâmplă în continuare Asta arată că nimeni nu se uită pe camere Este montată de peste trei ani Domnilor din primărie în toată lumea civilizația sa făcut cu frica de lege Dacă nu sunteți în stare lăsați pe alții Sper din tot sufletul ca la anul după alegeri să deveniți o amintire de care să ne fie scârbă

   Reply
 13. 13

  Cristina

  Sa se instaleze camere și să se dea amenzi celor care aruncă gunoiul la întâmplare!
  Sa se înființeze centre de colectare deseuri( hârtie, pet, sticle) in cartier, in piata, aproape de cetățeni ,deșeuri pentru care sa se ofere o mică valoare, nu în bătaie de joc( 0.01 pentru pet). Omul ,motivat la început, devine un om educat.
  Succes!!!

  Reply
 14. 14

  Anonim

  Dragii nostri certareti!
  Fiecare aveti dreptate intr o masura mai mica sau mai mare , containarele ori fi mici , ori fi mari , ne dam cu parerea de ceva vreme , punenem unde trebuie , unde nu trebuie iarasi nu stim ….
  Sa zicem ca ati ajuns cu gunoiu sortat ok de acasa , sunte ti in drum spre serviciu , ati ajuns la containere si ce sa vezi : cineva a blocat usa containarului cu un sac cu gunoi sau nu stim din ce motiv usa refuza sa se deschida ! Ce faci ?
  Ei cu tine gunoiul in autobuz , te intorci cu el acasa , il abandonezi undeva linga usa ce a refuzat sa se deschida , mai sigur, si zici asta e !
  Am vazut acest lucru de mai multe ori la ghena din apropierea blocului unde locuiesc!
  Si mai este ceva :poate ar trebuii si montarea de placute cu mesajul : unde ar trebuii duse celelalte sortimente care nu si gasesc locul in nici un containar; haine , incaltaminte etc. nu toata lumea se informeaza pe telefon , nu stiu sa foloseasca telefonul sau poate sunt cu o virsta inaintate sau.

  Reply
  1. 14.1

   Florin

   Daca se blocheaza una din pubele , mai raman inca doua pentru menajer,asa ca asta nu tine, in plus dobitocul care blocheaza cumva o pubela ar trebuii sa nu o lase blocata. Orice deseu care nu se incadreaza la plasic si metal, carton si hartie sau biodegradabil ,trebuie depus in cele doua pubele de deseu menajer. Hainele pe care le mentionezi trebuiesc puse in pubela de menajer. Apropos de haine sper sa inceteze toti dobitocii care obisnuiesc sa le lase pe dinafara crezand ca fac un bine si ca cineva va lua spre folosinta acele haine. Nimeni nu ia haine de la gunoi

   Reply
 15. 15

  Dan

  Civilizație? Dacă primarul poate asfalta o stradă în anul 2023 fără să facă canalizare și instalația de apă, ce să mai cerem la cetățeanul de rând. Cu un astfel de primar nu ajungem la civilizația pe care ne o dorim. Domnul primar ia niste bani de la Sc apa canal unde se pare că este președintele consiliului de administrație și interesul este că aceste instalații să se facă pe banii cetățeanului și apoi le trecem la apa canal. Mă întreb de ce nu sunt privatizate Sc apa canal și salubritate – pentru că aici lucrează ai noștri. In astfel de societăți și în administrație se produc găurile din buget. Polonia la o populație de aproximativ 40 milioane are 8-9 sute de mii de bugetari iar noi la 17 milioane (dacă om mai fi) avem în jurul a un milion trei sute de mii în condițiile în care nu avem profesori, medici, polițiștii cât ar trebui – unde sunt cei in plus?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023