Related Articles

10 Comentarii

 1. 1

  Elena Delia Dumitricā

  Evident ca vor continua ceea ce au inceput, ca doar n-o sa-i loveasca acum corectitudinea. Grea boala, dom ‘ne si d-aia fug toti de ea ca dracu’ de tāmâie. Acestea sunt asa-zisele polite pe care alesii nostri (primari, presedinti de consilii judetene, „prezidenti de alte comitete si comitii „). Este rasplata fata de rude, prieteni, amanti si amante care i-au sprijinit in campaniile electorale. De aceea, cu cat a strans mai multe voturi necuvenite, cu atat ramane mai dator alesul…inimilor , dupa înscāunare sau ungere. In matematica sunt mārimi direct proportionale. La capitolul marimi invers proportionale avem urmatoarea situatie: cu cat este mai incompetent, cu atât i se asigura un post mai „cāldut”, remunerat bine, cel putin in ultima perioada.

  Reply
 2. 2

  Elena Delia Dumitricā

  Erata: , dom’ne, (vocativ intre virgule)

  Reply
 3. 3

  Alexe

  Excelent, Gabi! Excelent!

  Reply
  1. 3.1

   Gabriel Lixandru

   Vă mulţumesc pentru toate aceste comentarii şi vă asigur că mai am destule de scris pe aceasta temă.

   Reply
 4. 4

  popa

  Draga dle Gabriel Lixandru, te pretuiesc maxim pentru acest articol. Are o singura „hiba”: Nu spui „unde” s-a intamplat „chestiunea”! Cu toate ca este o „practica generala”, macar din curiozitate si tot as vrea sa stiu unde s-a petrecut asta. Bravo domnului care a facut contestatie, se vede ca era bine pregatit (banuiesc ca a facut contestatia la Comisia de Solutionare a Contestatiilor Bucuresti, ca daca facea doar pe plan local, la primarul respectiv, nu avea nicio sansa de rezolvare). Cat despre cei care nu au curaj sa „dea pe fata” aceste nereguli, intrucat se intampla la locul lor de munca, riscand sa si-l piarda, ii indemn sa aiba mai mult curaj. In definitiv asa insanatosim tara asta!

  Reply
  1. 4.1

   Gabriel Lixandru

   Cum spuneam mai sus, mai am multe de scris. Vă mulţumim pentru comentariu.

   Reply
 5. 5

  Puiu

  Întâmplarea din articol este valabilă pe tot teritoriul României şi nu numai în primării.Editorialul este scris inginereşte, adică foarte concentrat scurt şi la obiect, cu aplicaţii largi. Şi nici măcar legendă nu este, doar relatarea realităţii din unităţile bugetare, cu predilecţie.Autorul ,modest ca de obicei, ne întreabă dacă” ne vine să credem?”. Nu,nu vă credem ,suntem convinşi.Conducătorii vor continua ca şi până acum pentru că asta le este menirea.Dificultăţi în alegerea personalului nu vor fi prea mari ,pentru că până la rude mai sunt şi alţii , puţini, dar sunt,care pot fi sacrificaţi.Asta datorită faptului că abilitatea conducătorilor le-a permis să fie prevăzători, chibzuiţi în pastrarea veniturilor familiale. „Grija” pentru comunitate, a aleşilor, vă va da multe subiecte de scris, iar altora de comentat. E bine să fie traşi de mânecă, pentru a nu li se înfunda mâinile prea mult în buzunare, mai ales că multe nu sunt ale lor!

  Reply
  1. 5.1

   Gabriel Lixandru

   Sunt inginer şi, poate, din acest motiv scriu uneori inginereşte. Ce facem însă cu cei pregătiţi care nu au loc de cei… serviţi? Mulţumesc, d-le Puiu pentru comentariu.

   Reply
 6. 6

  Puiu

  Fenomenul ăsta de ” pile, cunoştinţe şi relaţii „,eu unul m-am născut cu el şi am trăit înconjurat de oameni, care asemenea mie, s-au născut şi trăiesc în continuare cu el. Este fenomenul care ne-a ţinut şi ne ţine în viaţă. Este fenomenul la scară foarte extinsă ,care hrăneşte corupţia .Suntem legaţi ombilical de acest fenomen.Datorită acestui fenomen am reuşit să supravieţuiesc în perioada când Ceauşescu a luat hotărârea să termine cu datoria externă. Am crezut că după ’89 se va reduce, şi aşa a fost ,dar nu a dispărut.Observaţi cum fiecare om la locul lui de muncă ştie să-ţi închidă o portiţă, pe care tu trebuie să o deschizi. Dacă nu aplici sistemul P.C R. rămâi afară. Se aplică la orice nivel şi se va diminua treptat odată cu creşterea conştiinţei şi a moralităţii, sprijinite de o Justiţie consolidată ,adevărată. Dar procesul este foarte lent şi va dura ani mulţi, pentru ca trebuie umblat la ADN.

  Reply
  1. 6.1

   Gabriel Lixandru

   Adevărat.

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2022

error: Content is protected !!