22 septembrie, 2020
ad

Related Articles

25 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Această caricatură de jurnalist şi …”om de cultură… politică” (l-am numit pe Gh. Savu) are tupeul …de securist pensionat (ceauşist) să-l invoce pe Sig(is)mund Freud (1856-1939) în „construcția”/compunerea personală de clasa a lV-a (primară) despre „sublimare” în perioada de latență sexuală a exemparului uman (5-11 ani , cf. S. Freud) când din exacerbare de …AMBIȚIE „arzătoare” se poate instala la nivelul individului enurezia şi chiar predispoziția spre erotismul anal (vezi S. FREUD – „Character and Anal Erotism”, dar şi S.Freud – „Fragment din analiza unei isterii” (cazul Dora) – 1901).
  Ceea ce nu spune Gh. Savu (pt. că habar n-are!) este că Freud Schlmo Sig(is)mund a identificat 1.) Ordinea/curățenia corporală/conştiinciozitatea în a te achita de sarcini „simple” + 2.) Zgârcenia (avariția) + 3.) Încăpățânare /Sfidarea/Mânia/Dorinta de răzbunare) cu „sublimări ale erotismului anal” care n-au fost sublimate în „formațiuni reacționale” : Rușine ; Dezgust ; Moralitate (se opun tendințelor sexuale, utilizându-le însă …energia.
  Apoi , ceea ce nu spune Gh. Savu (tot pt. că habar n-are !) este că Freud face conexiunea între Bani şi Defecare. El afirmă că vindecarea… „constipației” (isterice) este strâns legată de vindecarea comlexelor legate de …Bani.
  Interesul pt. defecare din copilărie este înlocuit cu INERESUL pt. BANI când se instalează Depresia şi…ISTERIA …

  Reply
  1. 1.1

   Boni

   Buuuuun, am înțeles tot. Ești o simbioză între defecare sublimată (hmm, o asemenea alăturare este anus contra naturii) și sexul anal, pasiv, că activ, la pulivară, ești zero perpetuu.

   Reply
   1. 1.1.1

    Anonim

    Nicio legătură intre studiul medicului şi neuropsihiatrului psihanalist Sigmund Freud „Fragment din analiza unei ISTERII (cazul Dora)”, redactat în 1899 si publicat în 1901 şi …ceea ce tragi tu nădejde Boni/Pussyca/Dora neostoită Brandy..”să produci”… dacă te invită vreun alt smedytorialist decât găină i giani M… să-ți trateze isteria… „OBSESIVA CONSTIPAȚIE” cu ceva…bani adevărați (€ + $) şi să-ți declanșeze (în sfârsit !)…”defecarea.controlată” pe „patul”(canapeaua) neinaugurat/ă a lui Gigi Lamorozo, care de la celebrul cântăreț italian n-a reținut decât refrenul…gîtului/hit-ului anilor contemporani intitulat in japoneza … Fa na Mue !

    Reply
 2. 2

  Savu Gheorghe

  Nu trebuia să interveniți, domnule Boni, oricum omul mi-a alungat comentatorii onești. Bietul de el mă face „securist pensionat”, dar nu știe că eu îmi câștig pâinea de pe urma terapiei freudiene și analitice, că-mi exercit profesia de psiholog într-un cabinet psihologic. Aduce vorba despre Freud și, într-adevăr, are câteva cunoștințe, dar cei care se rezumă numai la cunoștințe, fără să și practice sub îndrumare de specialitate, sunt în pericol de a se îmbolnăvi. Ca specialist, pot spune că omul nostru este bolnav psihic, de aceea, de acum încolo, o să-l menajez. Și mai cred că el a lucrat sau lucrează la salubritate sau la epurarea apei de canalizare. Probabil că a înghițit mult rahat la viața lui, pentru că sunt sigur că, prin natura muncii lui, s-a ocupat de rahatul tuturor. Am început să înțeleg ce procese interioare îl determină să scrie astfel de comentarii. Deci omul are un sentiment neclintit de mizerie, din toate punctele de vedere, ca și cum ar vrea să spună că un copil care s-a văzut respins încă din clipa când s-a născut nu poate fi decât dezgustător. Lumea pentru el este o grămadă mare de rahat, iar bietul de el nu poate să facă altceva decât să se hrănească cu el. Astfel și-a dat seama că el însuși este o mizerie, sentiment pe care însă îl proiectează asupra mea. Omul acesta trebuie să facă terapie, cu scopul unei ecologii psihologice. Dacă nu va merge la terapie, va fi pierdut în rahat, care-i ține loc de inconștient personal, pentru că proiecția asupra mea nu știu pentru cât timp îl va salva. Așa că e bine să-l lăsăm pe bietul om să-și facă numărul la fiecare editorial semnat de mine, poate numai așa îi prelungim agonia în rahat, dar cel puțin nu o va lua razna cu totul.

  Reply
  1. 2.1

   Anonim

   Bla-bla-bla…!

   Reply
   1. 2.1.1

    Anonim

    Exact „bla-bla-bla” !!!…securist/poliție…”pulitică” (de „tip NKGV”!) …Rahat (s-o spunem „romanestie” , pe limba lui Gh. Savu !)…”CĂCAT”/care întrece în „puturoşenie” până şi textul de 8 pag. A4, citit în Parlament de alt securist „pitic & urât” cu nume predestinat „cûțu”, vorba altui „finanțist” freudian, Orlando…din cOBOR !…Bă, Gicule/gagicule /”frumoSULE, CHIPArosule”!…vorbe…din zăvoiul Cioroiului de unde ai fugit, puradel nedorit & nedormit,pe crarcul Argeşelului …”la vale”, dar după ce te-ai răzbunat pe rudarii vultureşteni şi le-ai … „sedus” o cârcă de „târnuri”(mături de nuiele”!?) ca să le foloseşti …în mod „sublimat”… la scris …”editoriale”!?… ” FrumoSULE, chipărosule”, îți zice cititoarea onestă…Dora ?! (nu din „cazul” lui Freud, ci de la Podu Viilor !?…

    Reply
    1. 2.1.1.1

     Anonim

     Aloooooo, 112, o ambulanță pentru Vedea, urgent!

     Reply
  2. 2.2

   Boni

   Din păcate, da, comentatorii care vă apreciază editorialele pline de miez, nu mai au curajul să le comenteze, din cauza acestui dement scatofag. Sunt atacați imediat dacă scriu de bine. O doamnă (doamnă!) intelectuală fină și plină de sensibilitate, jignită în mod grobian, a renunțat demult la comentarii. O pierdere! Mai există un detractor pe care îl simt de la o poștă, îl însoțește permanent un damf de vendetă, probabil profesională sau artistică pentru că din punct de vedere uman e greu de crezut ca omul să fie atât de javră. Sau, mai știi, după cum atacă pe după colț și apoi fuge schelălăind…După cum s-a observat, pe mine nu mă impresionează niciunul. Sunt vrednici de milă.
   P.S. Deși Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului ci îndreptarea lui, noi, fiind pământeni, în prima fază, îi dorim filosofului alienat însănătoșire grabnică, pe urmă, mai vedem…
   Invidiosului narcisist îi recomandăm să se privească în oglindă mai critic și să aprecieze/accepte valoarea superioară a unor semeni.

   Reply
   1. 2.2.1

    Anonim

    Boni, tu ca să fii convingător şi pt. alții, nu doar când îl pupi în…c.r pe Savu, du-te să te consulte el, la…”Ca…bine…net”, poate îți explică de ce te uzi/p.şi…pe tine mai ales în timpul nopții (enurezie , isterică!), dar şi în timpul zilei (incontinență, tot isterică !)! Dar, vorba ta, o să te vindeci când o să te trateze medicul vienez …S. Freud de incultură şi stalinism !

    Reply
  3. 2.3

   Tata Omida

   Domnule Savu, profesia dumneavoastră este de sociolog; cand predați la școala militară așa susțineați și asta ați și depus la dosarul personal. Poate ocupația e de psiholog. Și dacă nu știți, exista diferențe intre profesie și ocupație. Dacă faceți psiho-terapie freudiana și analitica intr-un cabinet poate ne spuneti și ce poziție ocupati in Registrul Unic al Psihologilor din România pentru ca speram ca nu desfășurați aceasta activitate ilegal. Doar nu sunteți uzurpator! Iar practicarea acestei meserii ilegal se pedepsește penal! Ne dorim sa nu va Jucați cu noi de-a mama Omida! Și, apropo, ce sunteți de fapt, sociolog sau psiholog? Articolele trecute ne spuneați ca sunteți sociolog. Sa înțelegem ca nu știți cine sunteți?

   Reply
 3. 3

  Anonim

  Ca multă dreptate aveți, omul e dus, aveți grija, dle Savu, sa nu treacă la alta etapă, sa va urmărească pe strada si cine știe ce poate face. E mai bine sa-l lăsați in pace. Nebunii de la Vedea in momentele de liniște sunt lăsați sa plece acasă, dar in momente de agitație, sunt rechemați. Cine știe ce poate sa facă acest individ in momente de agitație?

  Reply
  1. 3.1

   Anonim

   Încă nu l-au rechemaaaaat? Îi reclam…

   Reply
 4. 4

  Anonim

  Eu sunt de părere să-i blocați accesul sa mai facă astfel de comentarii. Eu cred ca renunț sa mai comentez editoriale dvs, care de altfel, sunt excepționale. Omul acesta ne murdărește pe toți.

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   Băi boy/boies, voi, „imagini” …în cioburi de sticle golite (de voi !)… de alcoolurile conținute (la achiziție, doar !), cine/care (dintre voi) îl cunoaşte pe cel ce dă viață/însuflețeşte acest site cu postări întotdeauna pline de informație ştiințifică & culturală, de/cu… miez, dar şi pline de satiră/sarcasm la adresa tuturor „analfabeților funcționali” care sunt şi exemplare de „idioți ratați” & isterici & pensionari (Boni alias Argeşel alias Dora alias Ana alias etc. alias (tonti – Savu !) si n-au trecut de treapta „imbecil”, adică au rămas „subidioți”, neavând resurse să ajungă „IDIOȚ(I)…plin(i)” ca Şefii lor din Board/Comandament, pe care doar îi pupă „în dos/cur” („din toate… pozițiile”) ?!…
   Nu de alta, dar vreau să-l critic/desființez/demolez …că prea vă bagă …în seamă, cheluind (atâta!)… energie, talent şi cultură (inutil !)…să „lumineze” nişte…adjuncți de …Idioți (imbecili adică & stalinişti) ! …GATA !…Pauză s-a terminat. Capu’ la fund şi…mirosiți, dar nu trageți…în plămâni să nu muriți de la propriu’l „balsam”!!!?

   Reply
   1. 4.1.1

    Anonim

    Vezi să nu te ,,demoleze” pe tine Sf.Cuv. Parascheva!
    Floricică, mă’ băiatule (moșulică) fii cuminte…unii te cunoaștem dar ne este rușine de rușinea ta. Iar în ceea ce privește postările tale ,,pline de informație științifică și culturală” suntem de acord, vorba radioului din Erevan: da, sunt pline, dar de rahat!

    Reply
    1. 4.1.1.1

     Anonim

     Dragă Dora(pussyca) , „comentator onest” al actelor/chitanțelor/ bonurilor…fiscale neemise de „Specialist” („Bolnavul închipuit”- de Molliere !) …ca deobicei… după ce ieşi de la „consult”, unde iar…te-ai întins…”la vorbe cu Mitza…pe banc@ din fața blocului” , adu-ți aminte că PIATA ,deşi pare un fel de „Canapea a lui Freud”…”PAT”, vorba „psih/OLOGULUI penal”, respectivul
     „pitic & urât”, pe care l-ai pupat şi azi …in C.V-ul…”Necurat” şi vorba colegei tale Poliomelita, e … Locul/Site-ul unde se întâlnesc/întâlneşte …CEREREA & OFERTA ! …
     Poate nu ți-ai mai „strica”… coafura, cu ochelarii de soare de pe creştet ,şi..dacă tot nu mai semnezi cu supranumele/porecla „Dora”/”Pussy , schimbă-ți-l în …”AIDA” (din accepțiunea teoreticianului in marketing , celebrul E. St. Elmo Lewis /1872-1948) , adică, în traducere : „ATENȚIE , INTERES , DORINȚĂ , ACȚIUNE”. Poate că aşa …TE VINDECI si de Poliomelită (fără să mai treci prin „Patul lui Freud”… din Cabinetul de Psihoterapie analitică , unde Savu Gheorghe zice că …îşi câştigă pâinea ” cea de toate zilele”) !?!

     Reply
    2. 4.1.1.2

     Anonim

     Dora(pussyca) , „comentator onest” al actelor/chitanțelor/ bonurilor…fiscale neemise de „Specialist” („Bolnavul închipuit”- de Molliere !) …ca deobicei… după ce ieşi de la „consult”, unde iar…te-ai întins…”la vorbe cu Mitza…pe banc@ din fața blocului” , adu-ți aminte că PIATA ,deşi pare un fel de „Canapea a lui Freud”…”PAT”, vorba „psih/OLOGULUI penal”, respectivul
     „pitic & urât”, pe care l-ai pupat şi azi …in C.V. & „pe portofel”/”Necurat”(vorba colegei tale Poliomelita) , e … Locul/Site-ul unde se întâlnesc/întâlneşte …CEREREA & OFERTA ! …
     Şi poate nu ți-ai mai „strica”… coafura, cu ochelarii de soare de pe creştet ,..dacă tot nu mai semnezi cu supranumele/porecla „Dora”/”Pussy , schimbă-ți-l în …”AIDA” (din accepțiunea teoreticianului in marketing , celebrul E. St. Elmo Lewis /1872-1948) , adică, în traducere : „ATENȚIE , INTERES , DORINȚĂ , ACȚIUNE”!
     Poate că aşa …TE VINDECI si de pseudo-poliomelită (fără să mai treci prin „Patul lui Freud”… din Cabinetul de Psihoterapie analitică , unde Savu Gheorghe zice că …îşi câştigă pâinea ” cea de toate zilele”) !?!

     Reply
    3. 4.1.1.3

     Anonim

     Chiar aşa !…Numai pt. 3trei sarmale umplute cu ce-ti place ție atât de mult…pe numele pe care-l scrii mai sus, ca pe un…Alin/t & un arde-i iute/ „roşu-iute” (!?!), dar „f.f. mic”, ai înghețat tu, Dora- pussy -AIDA…în mod anonim/”ca o scrisoare fără timbru/marcă & „fără Destitin à tare”(!?)…printre zeci şi zeci de mii de „buzOASE… pelerin/OASE…credinciOASE de la alde Tăriceanu-„mu.e”…la coada „moaştelor…fără ADN mitocondrial”(!)… (Cazul de la Iaşi !?)… atâtea „nopți de brumarel”, bolborosind sudălmi la adresa Partidului care v-a răpit de la căldur@ Casei de…toleranță/vacanță/AZILUL de NOAPTE (de Gorki Maxim ?)…şi v-a îmbarcat în AUTO-car cu direcția de azimut… Sf. Cuv. Para.eschiva de/pe …Copou ??!!…

     Reply
     1. 4.1.1.3.1

      Anonim

      Te arde, te arde…

 5. 5

  Dora

  Acum am citit comentariile. Doamne, omul asta chiar e bolnav. Am crezut ca e o gluma, dar e adevarat. Eu citesc articolele dl Savu pentru ca sunt nevoita sa stau mai mult in casa, avand un handicap locomotor, dar la cap nu am nimic. Ma rog pentru acest semen al meu, pentru ca imi dau seama ca e mai bolnav ca mine. Dora.

  Reply
  1. 5.1

   Gh. S.

   Vedeti-vă doamnă de afecțiunile dvs. şi nu vă mai băgați în vorbă neîntrebată dacă nu vă cheamă şi Pusshyca şi AIDA ! Însănătoşire (ameliorare) grabnică!

   Reply
 6. 6

  diogene

  Daca te bagi in troaca porcilor vei fi mancat de acestia.
  Nu va pierdeti timpul cu toti bolnavii. Cine are minte va intelege articolele, cui nu ii plac, din x motive, sa nu le citeasca si gata, nu e nevoie sa isi reverse frustrarile aici, dar fiecare pasare „pre limba ei piere”. Pentru ca nu am gasit vreun fir logic in frustrarile si reprosurile astea oricum nu le urmaresc ca nu am de ce.
  Mult succes domnule Savu, oamenii normali va vor aprecia in continuare.

  Reply
  1. 6.1

   Anonim

   😩😛😲😪😡😴😂😅😞😵👀👂

   Reply
   1. 6.1.1

    Anonim

    Esti prost!

    Reply
 7. 7

  marin

  Viața între râs și plâns!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.