27 Comentarii

 1. 1

  Goargăș

  Un articol ,,greu” cu multe adevăruri dar și cu unele nuanțe de exagerare. Dacă aspectele despre proxeneți sunt reale nu mai am nimic de adăugat. Vorba unui contemporan, am rămas prost! Poate că problema ,,fluturașilor de pe lampă” ar merita, totuși, un reportaj-anchetă (incognito) pentru eradicarea acestui fenomen, apreciat de unii dar, în fond, degradant atât moral cât și fizic. P.S. Am observat că au dispărut niște comentarii ale unor critici ai edililor de la Mioveni. Sper că este vorba doar despre un incident tehnic.

  Reply
  1. 1.1

   Anonim

   Cele trei comentarii nu au dispărut din motive tehnice, ci doar pentru că au redat realitatea crudă- corupția politicienilor și a șefilor de instituții din Argeș.

   Reply
 2. 2

  George Olteanu

  Vă mărturisesc că nici măcar eu nu am reuşit să-mi dau seama cum au dispărut

  Reply
  1. 2.1

   Anonim

   Comentariile respective erau foarte interesante.
   Dacă dumneavoastră nu știți cum au dispărut cele 3 comentarii, înseamnă că altcineva are controlul asupra …
   Vă rog să faceți demersurile necesare pentru reconstituirea comentariilor.

   Reply
   1. 2.1.1

    George Olteanu

    Nu le pot recupera din motive tehnice…

    Reply
    1. 2.1.1.1

     Boni

     Până la urmă, dacă nu au uitat ce au gândit, persoanele respective își pot reposta comentariile. Eu îl cred pe domnul Olteanu. A lăsat să treacă texte mult mai critice, unele chiar jignitoare. Am observat că militează în mod consecvent pentru libertatea cuvântului.

     Reply
 3. 3

  Anonim

  Un oraş tânăr, armonios, care emană dorință de muncă şi are rezultate cum nu are altă localitate din România , are prestigiu binemeritat pe toate meridianele globului , prestigiu din care , altfel, se hrănesc (la ptopriu) argeşenii ,dar şi toți românii , nu cred că merită un asemenea „editorial”(care degajă frustrări de neimaginat din partea unui ziarist (cam „tomnatic”!) care , ca într-o alegorie/fabulă\ „vorbeşte”, de fapt, despre „iubita” lui „târzie”, şi se vaită că şi…alții s-au bucurat (şi se bucură,sic !) de ochii ei „oblici”ca nişte leduri-luminițe in nopțile de sărbători , când el o vrea pe ea , cu ochii ei cu tot , numai… pentru EL ! Gelozia îl împinge pe „ziaristul” Edit. până…în pragul mercantilismului economo-parcimo-meschinist (ea, iubita mai tânără, face risipă de electricitate pentru luminițele care fac „fericiți”, la ore de seară şi din noapte ,nejustificat, atâția…mai tineri/”copii”(dar… „cu funcție”)! Ba, „neputința” îl împinge pe ziaristul gelos la „extremisme” de limbaj ,ce se vor şi …filosofice, de tip „latrina” fascismului italian musolinian- IL Duce) , care si-a găsit ideologul în nefericitul-genial Giovanni Papini…doar-doar , uitând vorbele celebre ale împăratului Vespasian : „Banii n-au miros” !!!…Urmează …”ad misericordiam”!

  Reply
  1. 3.1

   Anonim

   „oraş tânăr, armonios,…”
   Luminițele așa ar lăsa să se înțeleagă. Din păcate orașul Mioveni nu este nici tânăr și nici armonios.
   Se spune că pe afara este vopsit gardul, înăuntru îi leopardul.
   Ceva luminițe nu ne pot păcăli atâta timp cât realitatea este alta.
   Dacă ați cunoaște câți bani se scurg prin buzunarele politicienilor de Mioveni din buzunarul public, probabil ați spune că armonios și tânăr este doar politicianul.
   Mafia din Mioveni, care are activități de bază spălare de bani, prostituție, trafic de droguri, etc are ca acționari principali, politicieni, șefii de instituții, inclusiv Poliția etc.

   Reply
 4. 4

  Dora

  Orice reprezintă mai mult decât necesitatea noastră este otravă. Poate fi putere, foame, avere, ego, ambiție, ura etc. Acest gând mi-a invadat mintea când am privit luminițele de la Mioveni. Sunt femeie si stiu ca ceea ce trebuie cu adevărat împodobit cu ocazia sărbătorilor de iarna este bradul, el este obiectul sacru, iar celelalte insemne ale sărbătorii trebuie sa duca la brad. Așa e la americani, cel puțin. Or, la Mioveni se face abuz, inclusiv cu înlocuirea picturii din catedrala cu foitele aurite. Se vede clar opulență si lipsă de gust. Este o părere a unei persoane cu studii in domeniu. Va mulțumesc!

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   Când Fiodor Dostoievski, în „Frații Karamazov”, punea cuvintele „Trebuie să iubim mai mult viața decât semnificația ei” în gura călugărului Alioşa , ori când sex-simbolul Americiii hollywoodiene, Marilyn Monroe (Norma Jeane Mortensen), răspundea unei întrebări de interviu, pentru o revistă celebră de modă : „cu ce doarme îmbrăcată”, prin propoziția… „cu Channel No. 5” , demnă de personajul celebru al „blondei proaste”, băutoare , dar plină de compasiune, Sugar Kane, din filmul „Niagara”(care a consacrat-o ca „vedetă”), cine s-ar fi gândit că respectivele propoziții vor marca hotărâtor intrarea filosofiei „existențiale” pe tărâmul literaturii (Frantz Kafka , Albert Camus , Arthur Miller-soț al Marilyn Monroe , ori a teatrului absurd – Samuel Becket) sau a cinematografiei !? …Poate că şi editorialul de mai sus , al lui Gh. Savu, să însemne „un început” pt. un „stil” nou în jurnalism !?…

   Reply
 5. 5

  ION

  Luminițele lui Georgescu de la Mioveni sunt precum mărgelele date de spanioli băștinașilor din America.
  Ca și băștinași care în schimbul mărgelelor frumos colorate puneau la picioarele spaniolilor toate bogățiile (de la aur până la propria viață), locuitorii orașului Mioveni (și nu numai) pentru câteva beculețe aprinse de Crăciun și Anul Nou se lasă furați de politicieni.
  Și cum și băștinașii din America erau fericiți că sunt jefuiți , așa și românii sunt fericiți că în schimbul traiului prost primesc luminițe de la politicianul român.
  A venit timpul ca românii să- și pună întrebarea dacă se merită să te lași jefuit pentru câteva luminițe.

  Reply
  1. 5.1

   Anonim

   Fascinația („copiilor”) pentru „Mărgele de sticlă”(colorată/e) „serveşte” multora drept simbolististică pentru a „explica” falimentul (real) al spiritelor prea naive ori prea idealiste (promotoare ale iluziei că realul se poate metaformoza în ideal doar prin forța zeității ocrotitoare – a binelui , adevărului , dreptății , frumosului – , zeitate care cere , în schimb , jertfe , sacrificii, uneori chiar sacrificiu de sine- când devine imposibilă o altfel de „supraviețuire”).
   Această explicație a devenit „un mit”care îşi are rădăcini şi în reflectarea mai mult cu mijloacele ficțiunii decât cu cele ale realității istorice a „conquistei” spaniole din sec. XV-XVII din Americi şi Insulele Pacificului.
   Primii „conquistadori” , celebrii (dintr-un lung şir) Hermán Cortéz (pt. Mexic) şi Francisco Pizaro (pt.Peru) vor fi folosit magia „mărgelelor (colorate) de sticlă” în câteva împrejurări , nesemnificative pentru misiunea şi aventura lor , dar au plătit real şi cu viețile soldaților lor ,spanioli , luați prizonieri , închişi , aduşi „jertfă” zeului de către mayaşi , incaşi etc.
   Oricum , mai aproape de adevăr in abordarea (exagerată , „în rău”!) a unei intenții şi realizări generoase a autorităților din Mioveni cu ocazia Sarbatorilor de iarnă 2018/19, ar fi fost , poate , „trimiteri” din partea comentariului dvs. spre romanul lui Hermann Hesse (răsplătit cu Premiul Nobel-1946) , „Das Glasperlenspiel”(„Jocul cu mărgele de sticlă”) .Poate acestea ar fi fost şi intențiile eseistului Gh. Savu (aici, totuşi ,prea „pătimaş”) !

   Reply
   1. 5.1.1

    Anonim

    Aveți dreptate, românului dacă îi dai apă, paie și bătaie este cel mai fericit om de pe pământ.
    Luminițele lui Georgescu sunt o fata Morgana, la care în realitate omul de rând nu ajunge niciodată.

    Reply
    1. 5.1.1.1

     Anonim

     Două citate care pot deschide orizonturi metafizice şi poetice (autentic umaniste) asupra unei existențe umane şi in tărâmul ideal , al valorilor moral-spirituale , de care noi uităm tot mai mult, obsedați de realul împovărător prin consumismul alienant al lumii contemporane (în care trăim tot mai inautentic) :

     „Valorile sunt ca stelele pentru marinari. Ei se orientează după ele , fără să poată să le atingă vreodată”. (Immanuel Kant)

     „Omul, aşa cum e , a o ființă unică în lume. Şi sunt unele stele care îi uminează numai lui ; stele interzise fiarelor din peşteri şi îngerilor , deopotrivă”
     (Lucian Blaga)

     Reply
 6. 6

  Anonim

  O să încerc să reconstitui unul dintre comentariile șterse din motive tehnice.
  Este cunoscut faptul că la numirea în funcție (și nu numai) un ministru primește la intrarea în minister o sacoșă (sacoșe) cu sume consistente de bani.
  Banii primiți de ministru reprezintă cheta cea de toate zilele de la șefii din teritoriu.
  Cheta respectivă are valoare de bir.
  În schimbul birului, șefii din teritoriu au drept de viață și de moarte asupra cetățenilor de rând.
  Orice sesizare a unui muritor de rând- om cinstit care ajunge pe masa celor din minister și care se plânge de teroarea și furtul din teritoriu al borfașilor și escrocilor de la conducerea instituțiilor sunt dați pe mâna șefilor din teritoriu pentru a fi eliminați.
  Bineînțeles șefi de instituții ajung doar politicienii agreați de sistem.
  Luminițele și relațiile politice (și nu numai) ale primarului Georgescu nu pot să acopere la infinit jaful banului public realizat de politicianul român (inclusiv Georgescu, Valeca, Manu, Diaconu, Poșircă etc.).
  Ar fi interesant dacă primarul Georgescu ne-ar pune pe masă actele care dovedesc ce sumă a primit firma care a montat luminițele și a livrat curentul electric

  Reply
  1. 6.1

   Anonim

   Trebuie specificat că respectiva chetă nu provine din buzunarele șefilor de instituții ci din furtul realizat din funcția respectivă.
   Probabil 50% merge la superiori și politicieni, restul de 50% la politicianul cu funcția de conducere.

   Reply
 7. 7

  Anonim

  Bănuiesc ca autorul articolului s-a gândit sa se termine odată cu cheltuieli inutile si risipire de fonduri financiare, pentru a finaliza odată spitalul nou de la Mioveni. Termenul inițial a fost noiembrie 2018, acum l-au mai prelungit cu un an pentru lipsă de fonduri, dar pentru miile de luminițe si pentru foitele de aur de la catedrala au bani. Da-le prostimii circ, ca uita de toate.

  Reply
 8. 8

  Anonim

  În toate există un echilibru.
  În momentul când cineva se îmbogățește este în firea lucrurilor ca cineva (mai mulți) să sărăcească.
  Același lucru se întâmplă și cu foițele de aur din biserici. Luxul popilor se bazează pe sărăcia omului de rând. Să nu mai spunem că popii și biserica sunt scutiți de la impozite și taxe, scutiți de la plata TVA.ului, etc., Aceste mici mărunțișuri fiind de datoria numai a omului de rând.
  Politica și biserica au ajuns doar niște… prin care cei care le conduc manipulează și își umplu buzunarele pe spinarea prostimii.
  Nu degeaba s-a spus mulți dar proști.
  Ne place sau nu ne place, sărăcia românilor (a oamenilor de rând) se datorează numai celor două mari calități ale poporului lașitatea și trădarea.

  Reply
 9. 9

  Opris

  Cum sa nu aiba, domnule, dreptate! Cei de la Mioveni s-au luat dupa ce a vazut in Occident, pentru ca s-au plimbat si se plimba destul, or occidentalii si-au poleit catedrale cu aurul luat de la colonii, in timp ce ai nostri dragi primari il iau din buzunarele propriilor cetateni. Iar luminitele oraselor occidentale compenseaza intunericul din sufletul oamenilor. Asa vor si astia de pe meleagurile mioritice. Sa ne traiasca!

  Reply
  1. 9.1

   Anonim

   Mare dreptate aveți.

   Reply
 10. 10

  Anonim

  Cantitatea de luminițe a lui Georgescu & company nu sunt degeaba.
  În momentul când ești orbit de farurile unei mașini nu mai vezi nimic, te găsești ca și în ceață.
  În orașul Mioveni se „rulează” mai ales prin Primărie cantități imense de bani (și luminițe).
  De altfel ar fi nu numai păcat dar și frustant să stai pe butoaiele cu miere și să nu scapi cu totul în miere.
  La cea mai mică anchetă a organelor abilitate (dacă s-ar dori și nu ar fi și corupte) ar ieși la suprafață toată mocirla.
  Pe scurt luminițele lui Georgescu acoperă jaful adus de acesta și fagmilia.

  Reply
  1. 10.1

   Anonim

   „La nausée”(„Greața”)-1938- este lucrarea monumentală (roman) a lui Jean-Paul Sartre care a deschis porțile literaturii franceze pentru existentialism. Greață produc „comentariile” aşa-zise „cetățeneşti” (opinii) ale unor „observatori” cu pretenții de apărători vigilenți şi avizați ai intereselor celor mulți , dar …”proşti” , cum îi insultă şi calomniază respectivii („mai deştepți” ) comentatori pe locuitorii unui oraş -Mioveni- şi pe edilii lui, doar pentru că au „îndrăznit” , de Sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou 2019, să se bucure şi să fie fericiți de feeria de luminițe pe care ei, cei din Mioveni, şi-au creat-o (pe cheltuiala lor, de bani şi muncă).
   Mie mi-e RUŞINE de neruşinarea „cârcotaşilor” cu otravă în loc de suflet !
   Măcar să se fi gândit că şi ei au fost,cândva, COPII , până a nu se fi îmbolnăvit de ură !
   Oamenii au dreptul la câteva bucurii, ştiind că viața de zi cu zi , şi a lor, e grea ! Oamenii , toți, au dreptul şi la ILUZIE , dacă e o piedică în calea disperării pe care vor să o instaureze peste tot şi toate cei fără nici un rost în viață !
   Mioveniul este cel minunat oraş din Argeş şi de sărbători pentru locuitorii şi edilii lui.
   Şi pentru noi.
   La mulți ani , Mioveni !

   Reply
   1. 10.1.1

    Anonim

    Care copii sunt fericiți măi nene?
    Ăia care nu au ce pune pe masă, sau cei ai căror părinți sunt plecați în țări străine de prea multul bine pe care li l-au făcut politicienii de gen Georgescu, Valeca și alți borfași?

    Reply
 11. 11

  Victoria

  Felicitări pentru articol! Cred că o singură latrină e insuficientă!

  Reply
 12. 12

  ionita

  La Titesti sau cheltuit banii de naveta pe luminițe de anul nou. Cică 400 de milioane pe 4-5 ornamente. hi hi hi. DNA sa vina sa va ia. Unde oi fi tu Kovesi.

  Reply
  1. 12.1

   Anonim

   Faceți plângere la DNA. și se rezolvă.
   Nu faceți plângere, nu se rezolvă.
   Din păcate așa-i românul așteaptă să facă altul.

   Reply
 13. 13

  ILINCA

  Noi vrem naveta nu luminite in Titesti. Dreptate si adevar, sa vie. Naveta unde esti tu oare cand erai mereu.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.