Related Articles

8 Comentarii

 1. 1

  Victor Viorel

  La noi sunt mulţi oameni civilizaţi, dar care se comportă barbar. Să fie această civilizaţie una barbară?

  Reply
 2. 2

  Profesosarul

  Unde mai vedeti profesorasi cu ideal? Profesorii de azi urmaresc numai sa le creasca salariile, dau meditatii, sunt pusi numai pe castig de bani

  Reply
  1. 2.1

   Popa ionel

   Fara eductie nu avem medici. Fara educatie nu avem politie. Fara educatie nu avem pompieri. Fara educatie nu avem parlementari. Fara educatie nu avem senatori. Fara educatie nu avem ……….
   Educatie este prioritara intr-un stat de drept si democratic. Aveti grija de voi sa nu dispareti, multa bafta.

   Reply
  2. 2.2

   Petrică

   Doar 10% din profesori fac meditaţie.
   Este adevărat, dvs. vă referiţi probabil la şefii sistemului de educaţie, care au ajuns acolo că altceva nu ştiu să facă (oricum nu se pune problema ca aceştia să facă meditaţii că nu ştiu pentru ei darăminte pentru a oferi altora), preocuparea acestora fiind să facă bani şi nu din muncă că asta este pentru proşti, maşini şi tractoare.

   Reply
 3. 3

  Samir

  Profesorii merita toata cinstea

  Reply
  1. 3.1

   directorul

   Ce este el lor este multa sanatate si sucesuri

   Reply
 4. 4

  Elena Delia Dumitrica

  Primul semn al lipsei de civilizatie este dispretul fata de acela care incearca sa te pregateasca sa fii civilizat: educatorul/invatatorul/profesorul. Am observat ca efortul de a-i educa pe oameni declanseaza, in multe cazuri, frustrari, fiindca, in modelarea comportamentelor, se recurge, uneori la aspecte nu tocmai placute pentru discipoli: li se fac observatii, sunt certati, li se impun reguli etc. . Aceste frustrari se acutizeaza cu timpul tocmai pentru simplul motiv ca fostii elevi certati cu scoala au devenit tocmai maturii din exemplele negative pe care profesorul le dadea.

  Reply
 5. 5

  Puiu

  Un editorial este prea puţin ca să putem vorbi despre civilizaţie. De aceea gruparea în oameni care arată bine şi oameni de bine mi se pare mult mai inspirată pentru exprimarea foarte succintă a părerii dvs. Oamenii care arată bine încep să se înmulţească, în timp ce oamenii de bine sunt într-o enormă scădere. De aici apare o nouă împărţire: oameni cu identitate şi oameni fără identitate. Nu ştiu dacă în incultură sau în cultură introduceţi şi educaţia!? Dar eu am convingerea că de aici aţi plecat în concepţia editorialului. Dacă am dreptate, atunci pot susţine că pierderea treptată a educaţiei a dus la formarea noilor oameni. Niciodată un om needucat nu poate să ajungă un om civilizat. În schimb, după umila mea părere, un incult poate să fie un om foarte civilizat. Cred în schimb că şi un om de cultură poate fi unul dintre necivilizaţi şi am foarte multe exemple! Plămăditorii oamenilor civilizaţi încep să se rărească şi mă refer în mod special la familii, educatori ş.a-m.d. Din această cauză oamenii civilizaţi încep să se vadă precum beţivii care trec printre cei ce nu consumă alcool.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023