Related Articles

12 Comentarii

 1. 1

  Profesor

  Daca in secolul trecut rusii ne-au luat spiritul, impunandu-ne ideologia lor, astazi vest-europenii ne-au luat painea de la gura, prin a ne determina sa ne distrugem industria, agricultura si prin distrugerea padurilor noastre

  Reply
 2. 2

  Puiu

  De când mă stiu, la mine în casă se cerea imperativ ” să nu minţi” ! Nu vreau să ma laud, pentru că nu eram singura familie care respectam cu stricteţe acest lucru. La vremea când
  eram copil, să minţi era un lucru de cea mai joasă speţa. La şcoala, chiar daca uitai să-ţi faci temele, principalul era să nu minţi. Astăzi, la noi , toata lumea se bazează pe minciună. Nu este zi să nu fim minţiţi şi păcăliţi de oricine din diverse scopuri ,pentru anumite interese. Inspirăm si expirăm numai minciuni. Dar faptul că şi dumneavoastră ne vorbiţi târziu despre lucruri pe care trebuia să le ştim mai demult, demonstrează că minciuna are picioare scurte. Ca să fii mincinos, trebuie să ai o memorie foarte bună, pentru că altfel te încurci în popriile-ţi minciuni. Dacă dumeavoastră şi alţii ca dvs. aţi ştiut că facem parte dintr-un” experiment occidental ” de ce aţi tăcut? Nu toţi citim lucrările marilor sociologi, dar dacă mai mulţi români am fi ştiut spusele lui Moscovici poate era altfel! Dar cei care le ştiţi de ce nu le publicaţi la momentul oportun şi ieşiţi cu ele foarte târziu.. Noi simţim şi fără Moscovici, sau alţii asemenea lui, de cine, de ce şi pe unde a fost trasă linia de demarcaţie între europeni. Oricum în cele doua Europe oamenii trăiesc liberi, liberi şi fericiţi , bogaţi şi săraci, în vile sau fără adăpost, bolnavi sau sănătoşi, atei sau super credincioşi. Toate ţările sunt conduse de „cutii cu viteze de la 1 la 4″, sau mai mult, dar UE a avut grijă ca Romania să aibă opritor pe acceleraţie . Pomeniţi de tratatul de la Maastricht din 1992 şi spuneţi ca Romania a semnat în 2012 fără a avea niciun beneficiu. De ce cunoscători ca dvs. nu au spus atunci şi o spun la 5 ani diferentă? NU ,nu vă învinuiesc pentru că la nivel naţional, singur nu însemnaţi nimic. Nu este vina Domniei Voastre că nu citim noi mai mult, dar dacă vă consideraţi ziarist atunci aveţi şi o parte din vină. Cu toate acestea sunteţi unul dintre puţinii ziarişti curajoşi, critic cu greşelile politicienilor ,oricare ar fi ei, dar pierdeţii un tempo. Dacă presa acţiona cum trebuie, şi nu se vindea pentru interesele altora, rămanând la statutul de” câine de pază „soarta noastră nu ar fi fost hotărâta de un om sau un grup. Toate măsurile importante s-ar fi luat prin Referendum şi atunci aş fi crezut ca începem să gustăm si noi din democraţie. Aşa suntem cum am fost mereu, plătitori de tribut şi supuşi, în ultima treapta de viteză şi cu o economie distrusă. Spuneţi că şi guvernarea aceasta ne va ţine tot in genunchi, şi-atunci vă întreb, când vom mai ieşi de sub masă?

  Reply
  1. 2.1

   Savu Gheorghe

   Nu știu să va răspund, domnule Puiu, la această întrebare. Poate dacă am săpa și însămânța din noi, poate numai atunci am avea o șansă, vorba lui Cioran. Cu respect!

   Reply
   1. 2.1.1

    Savu Gheorghe

    Apropo de” nivelul național”, domnule Puiu, să știți că articolele mele, și numai ale mele, cel puțin până în prezent, sunt preluate pe situl național „Ziare pe net”. Chiar acest articol este preluat de situl respectiv. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar astfel ii răspund unuia care se joaca și face tot felul de afirmații la adresa mea. Bietul de el folosește fraze de genul „lăsat la vatră”, „isterie mediatica”, „patologie” etc. Și mai spune ca ziarul nu e citit, păi dacă nu e citit de unde rezultă isteria mediatică? Este un om care se grăbește în afirmații, are pregătire tehnică, se bazează pe logica naturală, habar nu are de logica formală, și mai are și spre 60 de ani. Lucrează în presă și este mort de invidie. Să fie sănătos!
    P.S. Mai spune că „eu” sunt „dvs”. Frumos, nu?

    Reply
    1. 2.1.1.1

     Savu Gheorghe

     Continuare: domnule Puiu, să ne jucăm puțin cu logica.
     1. „Invidiosul”, cum bine l-ați numit, are 50 sau 60 de ani. De ce cred acest lucru. Pentru că vorbește de „lăsat la vatră”. Or, conceptul de lăsat la vatră nu a mai fost folosit încă din anii 90. Dacă întrebi un tânăr ce înseamnă „lăsat la vatră”, nu știe. Astăzi ofițerii sunt trecuți în rezervă. Deci vorbim de cineva care a trăit mai mulți ani și în comunism.
     2. „Invidiosul” nu le are cu logica. De ce cred? Pentru că, pe de o parte, spune că sunt cuprins de „isterie mediatică”, iar pe de alta, că ziarul nu are cititori. Și tot lipsită de logică este și trimiterea la o oarecare afecțiune care presupune izolare, mizantropie etc., în condițiile în care în armată apar și se dezvoltă cele mai frumoase sentimente umane: prietenia și camaraderia. Și în cazul acesta vorbim de o armată de trei decenii.
     3. Și totuși, „invidiosul” are o oarecare pregătire, dar în domeniul tehnic, pentru că nu știe să lucreze cu ideile și cum să le pună logic în frază. Vrea să transmită ceva, dar scrie altceva (lui Cioran îi spune un cititor: ce ai scris tu, simt și eu, dar nu pot să exprim).
     4. Lucrează în presă, pentru că avertizează pe cititori în legătură cu ceva de el închipuit. Numai un om din presă are această tendință.
     5. Cred că suferă de sindromul lui Fergoli. Acest sindrom te face să vezi într-o persoană mai multe. Nu degeaba mă crede multiplicat și chiar că eu sunt dvs.
     6. „Invidiosul” nu știe că eu îmi câștig pâinea zilnică și din profesia de psiholog.
     7. Deci nu știu cine e „invidiosul”, dar indiciile luate din comentariul lui, m-au ajutat să-i construiesc profilul.
     8. Domnule Puiu, eu m-am jucat puțin, dar pe dvs. vă sfătuiesc să nu băgați în seamă astfel de invidioși. Cine știe, prin comentariile noastre poate chiar le crește stima de sine. Cu respect!

     Reply
 3. 3

  Nicu

  Așa e, Domnule, minciuna e mai primejdioasa ca si corupția. De fapt, ele sunt complementare.

  Reply
 4. 4

  Puiu

  Mulţumesc pentru răspuns! Când spuneţi că articolele dumneavoastră şi numai ale dvs. sunt pe „Ziare pe net” , întăriţi afirmaţia mea: ” singur la nivel naţional.”Eu nu pot să apreciez valoarea dvs. mai mult decât a făcut-o Niels, şi despre care eu am scris primul. Am văzut şi ce scrie uneori „invidiosul.”In ceea ce mă priveşte am reacţionat imediat „că este prea mult pentru mine” să fiu confundat cu Domnia Voastră! Să stiţi că imi cunosc lungul nasului şi valoarea! Sunt uneori mai refractar, dar recunosc valorile şi îmi cunosc limitele. Îmi face plăcere să vă urmăresc şi pe „Ziare net”, dacă m-aţi onorat cu această informaţie. Şi să mai ştiţi un lucru: nu uit că aţi fost prima persoană care m-a determinat să fac comentarii pe acest sait al ” Argeşului”. Ultimul comentariu am să-l fac tot la un editorial al Domniei Voastre, aşa cum l-am făcut pe primul! Cu toată sinceritatea vă urez numai bine şi să incântaţi cititorii cu editoriale greu de egalat de invidioşi! Am o rugăminte: când vedeţi că sar calul , opriţi-mă!

  Reply
 5. 5

  bombonica zaharescu

  O TARA SUB EXPERIMENT PSD
  https://www.antena3.ro/actualitate/social/exces-de-putere-alerta-un-mare-municipiu-amenintat-cu-disparitia-din-cauza-defrisarilor-in-zona-405231.html

  daca si Latrina3 s-a autosezitat, dumneata iti dai seama ca esti in afara timpului? Pe cand un articol despre asta? Te tin bojogii?

  Reply
 6. 6

  Puiu

  Bombonică, bombonică nu te condamn pentru ceea ce spui şi chiar mi-a plăcut articolul de pe adresa pe care ne-ai dat-o, dar să nu mai crezi tot ce se spune în presă, că apa aia nu ajunge la 12 metri în veci la Piteşti. Mai întreabă specialiştii ca să nu păţeşti ca Moise Guran, stii cu cutremurul ală de 10 grade pe Richter! NU eşti deloc atent la modul cum a incheiat domnul Savu, rivalul tău de moarte, editorialul! Te-ai enervat şi pe Antena 3, pe care ai transformat-o în latrină, din cauza faptului că l-a arătat pe Mucuşor Dan cum forează, de a făcut o ţară întreagă să borască şi cu Emetiral !? Spre deosebire de Dragnea, Mucuşor are nişte discursuri tâmpe nemaipomenite. De ce nu faci şi tu un comentariu despre astea, că nu te reţine nimeni dacă o faci cu decenţă! Te ţin plămânii tăi populari?

  Reply
 7. 7

  Toto

  Asemenea exerciții de fac la anumite instituții.Stiati,nu?

  Reply
 8. 8

  Diocletian

  Ideile explicate aici de dvs. sunt foarte interesante. Mă voi margini sa comentez doar faptul ca domnul Moscovit le dezvolta doar sociologic dar într-o lucrare ceva mai recenta din 2004 Confesiunile unui asasin economic, autorul, John Perkins care a lucrat chiar pentru FMI dar pe America Latina explica dpdv economic exact aceeași pași în distrugerea unei tari și îndatorarea ei maxima către băncile internaționale. Cine nu cunoaște istoria este condamnat sa o repete.

  Reply
 9. 9

  Dora

  Am urmărit aseară două emisiuni tv. Una pe Antena3 despre româncele transformate în sclave şi abuzate sexual în Italia de un patron italian şi alta pe Realitatea tv cu filosoful Gabriel Liiceanu, care s-a referit la discursul său în Parlamentul european, spunand că nu trebuie să ne ferim sa spunem adevarul despre ce se intampla in tara, pentru ca suntem o încapere in casa Europei. Deci, două emisiuni tv total opuse, de te intrebi cine are dreptate. După vizionarea acestor emisiuni, mi-am dat seama că Uniunea Europeană nu este pentru toţi romanii. Una e să fii politician sau intelectual cunoscut, alta e să fii un roman simplu. Dacă primii stau foarte bine alături de vest-europeni, pentru că au bani, ceilalţi sunt transformaţi în sclavi, iar femeile lor şterg la fund pe boşorogii vest-europeni. Deci dacă Uniunea Europeană are două viteze, ea este împărţită şi în două clase. Pentru filosofi precum Gabriel Liiceanu, care ne denigrează la vest-europeni, suntem transformaţi în paria Uniunii Europene. Ia să meragă Liiceanu ca simplu roman, atunci ar mai vorbi aşa cum a vorbit aseară? Sigur că nu. Aşa este, domnule Savu, suntem o ţară aflată sub experiment, transfornând-ne dintr-o ţară producătoare într-una consumatoare.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!