13 septembrie, 2020
ad

Related Articles

5 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Permiteți-mi să cred că George Olteanu, redactor la ziarul „Argeşul” şi resposabil la acest site, nu s-a putut compromite ca ziarist profesionist tânăr într-atât încât să gândească /conceapă (şi să redacteze) cu propria minte, cultură, conştiință ce putem citi în rândurile de mai sus (abominabil/e !) , ci doar a fost constrâns să-şi „depună” semnătura, sub art. despre filosoful Mihai Şora (român) pe care , printr-o minune , îl mai avem trăitor printre noi (în România) , în aceste vremuri de impostură , fariseism şi sclavie massmedia manipulatorii care devin/au devenit centre de iradiere a antivaloarilor , imoralității & antiumanismului ideologic/ideologizant/”partinic” !
  Mihai Şora este un mare intelectual umanist, un autentic filosof (cu OPERĂ) , un OM de mare caracter !

  Reply
  1. 1.1

   George Olteanu

   Poate nu am fost suficient de clar. Am mai puţine lucruri de comentat despre dl. Şora, cât despre campania publicitară (la un magazin de IT!?) folosită cu imaginea şi mesajele respectivului filosof. Asta mi se pare cu adevărat abominabil!

   Reiau ce am scris: Prin urmare, mă întreb ce s-a dorit și ce urmăresc cei care îl promovează ACUM pe domnul Șora?

   Reply
   1. 1.1.1

    Anonim

    Am văzut inclusiv ignoranți (grobieni) care cofundă „accidente”, „conjuncturi”&”conjecturi” de temporalitate/istorice, care sunt traversate inexorabil (şi) biografic (nu pot fi ocolite nici chiar de către Mântuitor/Isus) , cu Acțiuni „puse la cale”/premeditate de o PERSONALITATE chiar sub puterea mobilizantă a unui IDEAL (care dă unei Personalități chiar SENSUL VIEȚII ei) , dar pentru a o goli de CONȚINUTUL (ei) AUTENTIC (adevărat ) şi a-i distruge PRESTIGIUL/imaginea sau pentru a i-o FURA , în interesul propriu al duşmanilor de moarte (invidioşilor) acelei PERSONALITĂȚI , pe care nu o pot „combate” decât prin vicleşug şi CONJECTURI !…
    Chiar de n-ar avea OPERA FILOSOFICĂ pe care a creat-o (începând cu prima lucrare publicată in 1947 la Editura Galimard- Paris) , MIHAI ŞORA , ca Redactor şef la Editura de Stat pentru Literatură şi Artă, este cel care a inițiat BPT (Biblioteca Pentru Toți) care a tipărit încă din anii 195t ce avea mai valoros literatura universală (şi românească) din toate epocile, cărți la prețuri care erau accesibile tinerilor şi oricui iubea literatura şi cultura. Şi numai pentru acest lucru , Mihai Şora merită să-l omagiem, nu să-l blamăm !
    Oricum, viața şi opera filosofului Mihai Şora, din orice perspectivă ar fi scrutată/e, este/sunt …IDEAL pentru cei care o/le cunosc cu adevărat.

    Reply
 2. 2

  Anonim

  Din păcate, Șora nu prea mai trăiește printre noi…prostata, una, alta, e cam ga-ga. Ca și alții, de altfel, tot așa de matusalemici. Ce a(u) fost (tot respectul!) și ce a(u) ajuns (tot regretul!). Și uite așa trecu Grigore munții sau, în traducere liberă, sic tranzit gloria mundi!

  Reply
 3. 3

  Anonim

  Dacă vorbim de manipulare, cine l-a scos la înaintare pe Șora? De ce?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.