Related Articles

19 Comentarii

 1. 1

  Rumburak

  Un articol echilibrat pe care nu am cum sa nu-l apreciez . Aceasta propunere legislativa este rodul a 73 de dobitoci si reprezinta patologia unui sistem rupt complet de realitate. Pentru ca autorul a pus degetul pe rana ii propun un subiect interesant pentru data viitoare mai ales ca astazi este ziua sirenelor. Acolo, in strafundurile mentale ale altor imbecili ( de la Bucuresti) s-a decis ca in fiecare prima zi de miercuri a lunii sa fie organizate exercitii de alarmare si in amaratul nostru de oras. Dincolo de faptul ca astazi pitestenii au primit si un supliment sonor pe la 16,15, trebuie evaluat daca nu cumva scopul scuza mijloacele. Iata ca o initiativa laudabila ajunge sa scape de sub control transformand anuntarea unui pericol iminent intr-un banc de genul celui cu Ion si lupul. Daca cineva ar intreba un copil in scutece cand va fi atacat aerian, chimic sau bacteriologic Pitestiul, raspunsul va fi simplu si foarte adevarat: in prima miercuri a lunii in cursul diminetii. Asta in cazul in care doamne fereste in aceeasi zi nu vom avea parte de cataclisme naturale in aval de targul de vite care vor paste linistite stiind ca este doar o alarma falsa. Sigur, vor spune unii, ca exista semnale sonore diferentiate pentru fiecare dintre tipurile de amenintari asa cum tot unii vor avea grija sa uite ca nu odata alarmele au urlat din greseala si fara motiv. Realitatea este grava doar din perspectiva transformarii unei situatii potential periculoase la nivelul unui glume proaste pentru ca la cati idioti are orasul un dezastru ar mai limita numarul de prosti care oricum statistic depasesc cu mult pe cei intregi la minte. O propunere buna ar fi ca ISU sa rezerve si un semnal sonor pentru caderea leului la Bursa sau pentru caderea lgastii lui Ionica franarul de la primarie. Ar fi mult mai indicat. Astept abordarea acestui articol din partea d-lui Savu pe care inca odata il felicit pentru echilibrul de care a dat dovada in editorial.

  Reply
  1. 1.1

   Savu Gheorghe

   Domnule Rumburak, nu sunt locuitor al Piteștiului, deci nu voi ști dacă astfel de exerciții de alarmare vor avea loc sau nu. Dar voi vorbi cu un coleg și-l voi ruga pe el să urmărească problema semnalată de dvs. Vă mulțumesc pentru aprecierea acestui editorial. Cu prețuire!

   Reply
 2. 2

  Anonim

  Ce vrea să spună acest „nesătul”… de bani de la stat (Gh. Savu, pensionar Militar de vreo 20 de ani cu o pensie care n-are nici o legătură prin mărime/sumă încasată de individul respectiv/ cu munca lui de securist (C.I-ist) „depusă” de el de la vârsta de cca. 25 de ani până pe la vreo 40 (birthday!), când a ieşit la pensie si „a dat năvală” ca prof. (cu grad şi funcție militara) într-o „Şcoală Specială de Reeducare”,plătit cu un salariu de 10 ori mai mare decât al unui prof. cu gr. didactic 1 din şcolile obişnuite de stat , care se adaugă la pensia de securist plus alte sinecurae , tot de la Bugetul României („postdecembriste”).
  Argumentul lui suprem cum că merita aceşti bani, fără acoperire în valoarea muncii depuse de el (nici să n-audă de „contributivitate” ca toți ceilalți pensionari care au muncit şi au contribuit la Sistemul de pensii câte 30-40 de ani, unii şi mai mult) ,deci ARGUMENTUL SUPREM pro domo al lui Savu Gh., de mai sus, este „Argumentul Maimuței” (Frazer) , că el poate sta agățat în cocotier şi cu capul în jos oricât de mult şi tare l-ar scutura unii, amical sau „din duşmănie/invidie” (Boni/Pushyca), lui (Savu) n-o să-i pice „gologanii” nici chiar pt. părinții vârstnici , care trebuie întreținuți, dar …de stat, …”că d’aia e stat”!… argumentul lui Conu Leonida aflat cu Efimița lui în fața…”Reacțiunii”!!??…

  Reply
  1. 2.1

   Savu Gheorghe

   Fără cuvinte!

   Reply
 3. 3

  Anonim

  Interesanta ideea cu bătrânii in copaci. Si cel de mai sus comentator cred ca e tot un bătrân suit in copac. Domnule Savu, de ce nu scuturați copacul respectiv?

  Reply
  1. 3.1

   Boni

   Vă contrazic, bătrânul Dili, deși umblă cu capul în nori (cap are, minte ce-i mai trebuie) nu se mai poate urca nici pe trotinetă (a abandonat-o în service-ul de la Mărcuța după ce, crezându-se pilot de curse, a făcut un viraj criminal) d-apoi în copac. Ne-a făcut capul calendar cu alegațiile sale false despre dl Savu, ofticat fiind pe editorialistul mult mai deștept decât el, până la a o da în dambla. O ține ca gaia-mațu’ cu pensii, sinecuri, securiști și alte parascovenii iscate din bezna minții sale greu încercate de vicisitudinile neuronale. Cred că după ce își ia medicamentele și vede ce prostii a scris, se dă cu capul de toți pereții gândind că unde nu-i cap, vai de picioare, capul face, capul/fundul trage și încheie apoteotic: ,,gătește-te degrab’, Mițule, și hai și noi pu’ la revuluție!”.

   Reply
   1. 3.1.1

    Anonim

    Bre, Boni/alter/haltere Pussyca, „alegațiile” ori sunt ori nu sunt …”false”! …Absolventule de…”construcții…auto”!

    Reply
    1. 3.1.1.1

     Boni

     Citește în Dex, deșteptule! Băi acesta, tu nu vezi că nu le ai cu ,,textili”? Te agăți de un fleac și nici măcar nu ai dreptate. Utilizezi aceleași semne de punctuație repetitive și inepte indicând un caz patologic fără leac! Om bătrân și ești toată ziua cu Pussyca în gură. Decrepitule!

     Reply
     1. 3.1.1.1.1

      Anonim

      Pushyca/BONI, esti maestra fără rivală în a-ti „produce” punctele/banii „din…stat” (Simona şi-i produce prin joc şi rezultate in tenis !). Tu încerci direct din „Ace”, mai ceva ca Serena, care abia îşi mai duce azi posteriorul (ass), imens/indecent în zona Back Court când execută Reverul/Backhand or Forhand.
      Paradoxal, tyu execuți şi lovituri directe spre corpul adversarului, încărcate si de effect Spin/Top & Back !…
      In schimb, nu rezişti la Rally-uri, Passing Shoot-uri, Voleu-ri si adori să Fault-ezi(„în…puii mei”!) ?…

    2. 3.1.1.2

     Anonim

     ,,Alegație: aserțiune, afirmație; ceea ce spune cineva”.

     Reply
   2. 3.1.2

    Anonim

    Ar fi nedrept față Pushica/Boni, cea pentru care, parcă, marele poet Cezar Baltag , trecând pe lângă dudul de la „poarta lui popa Mondy”, în drumul lui către gârla Cotmeana, de la Fâlfani (el era argeşean prin adopție, din Mălinii Bucovinei, unde s-a născut şi Labiş) a avut revelația evreului cu „Icoana de la Biserica din Dud” (pe Drumul E65 Piteşti-Craiova) şi i-a scris viziunii Boni/Pushica volumul de poeme „Madona din dud”(1973) :
    Remember
    Ştiu un zvon pe de rost ,
    clipa trece în zi:
    ce va fi a mai fost ,
    ce a fost va mai fi .

    Efemera-şi găsi
    în secundă un rost .
    Ce a fost va mai fi ,
    ce va fi a mai fost .

    Cine-şi poate zidi
    în uitare un rost ?
    A mai fost ce va fi ?
    Va mai fi ce a fost ?

    Şi-acel foşnet sublim
    ca un râs de copil :
    haveil havulim haloil haveil…?
    (Cezar Baltag – din vol. Madona din dud -1973)

    Reply
  2. 3.2

   Anonim

   Pushyco, tu „tzyne-te …bine”!

   Reply
 4. 4

  Diocletian

  O problema foarte importanta este aceasta asa-zisa majorare de pensii care se face pe baza imprumuturilor.
  Ce face doamna Dancila imi aminteste de Elena Ceausescu. Doamna Dancila citeste despre planurile PSD-ului pentru anul 2020 dar nu intelege ce i s-a scris acolo de servitorii/consilierii ei. Nu intelege sensul si citeste ca un copil de clasa 0 „doouazecidouazeci”, nu se prinde ca este vorba de propriile obiective ale propriului partid pentru anul 2020. Si Elena Ceausescu avand titulurile de mare cercetator academician multicalificat interdisciplinar in chimie citea intr-o vizita la combinatul Arpechim (Petrochimia de atunci ) formula dioxidului de carbon: „co doi” (CO2).
  Si vom vedea ca aceste asa-zise majorari de pensii si salarii vor fi inghitite de scumpri de inflatie.
  De fapt cu banii aia pensionarii vor fi mai saraci pentru ca totul se va scumpi si oricum guvernul tot nu va avea bani deci va inventa si noi taxe iarasi ca s cirpeasca bugetul de la an al an.
  Asa este cum spune autorul…”traim in societatea oamenilor nostri” condusi de analfabetii hoti pe care tot noi, majoritatea, i-am votat.

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   Ce nivel, ce’bălți cu peşte…de culme/ adâncime …de Reformă administrativă (şi la pensii!) ÎMPĂRATE Dop/Plutitor, cum le vezi tu de clar…pe toante că cer m..e de la etajul 7şapte (din 10zece).Te-ai gândit bine,Dioclețiene, ia-le firul de la undiță/smartphon şi să vedem si noi cum mai stă pastravul (de munte) să îl lovească ele în cap cu punga lor… de muşte şi viermuşori ?!…

   Reply
   1. 4.1.1

    Anonim

    Domnule Savu, spui ca in trecut bătrânii erau suiți in pomi si pomii scuturati si cine rezista, rezista, cine nu, nu, dar, domnule Savu, la nebuni ce le făceau? Pentru asta care a făcut ultimul comentariu nu are toate țiglele pe casa.

    Reply
   2. 4.1.2

    Gaius

    Prisca și Persecutoru’ îți vor smulge omușoru’!

    Reply
   3. 4.1.3
 5. 5

  marin

  Foarte obiectiv articolul dvs! Cotizăm zeci de ani pentru vremea pensionării și apoi nu mai sunt bani!! Bine ar fi dacă ar citi articolul și parlamentarii cu pricina! Felicitări pentru tema abordată și maniera de prezentare!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023