Related Articles

21 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Acest articol(aş) pare scris de Alter-ego/ul lui Traian Băsescu, din perioada 2005-2010, când „argumenta” la început de an şcolar, în fața elevilor, ca şi el odinioară, de ce trebuie …ÎNCHISE şcolile !!!…Deoarece, oricum, nu dacă înveți …din cărțile pe care ți le dă/indică…şcoala, ajungi…ditamai Preşedintele…”de Țară”(ca el !)… Chiar dacă n-ajungi…”Hoț de …cărți”, MAXIMA băsesciană ne învață că…ViAȚA are „farmec”, NUMAI dacă „DAI cu… JULA”!!!…
  Altfel, viața e plină de poncife de jurnal, à la Savu Gheorghe !…

  Reply
  1. 1.1

   Argeșel

   Domne, la câtă minte ai, valoric vorbind, mai pun doi lei și iau o pâine (simplă!)

   Reply
   1. 1.1.1

    Anonim

    „Argesel”, pe tine, credeam… că te-a „băut”/bătut Savu,…singur, într-o dimineață… „dintr-o sorbitură”(cum cerea tuturor românilor, pt. Milcov, Alecsandri, cu rost măreț …UNIREA Principatelor !), nu ca în cazul tău, Argeşel/(mai mult sec !), doar să le ia „pâinea de la gură”…şi „să facă… rău”/”să dea dureri de cap”/…rudarilor de la Boteni, ca să-i împidice pe …”urmaşii Romei” să participe la „Târgul meşterilor populari”… de Moşi !

    Reply
 2. 2

  Dora

  E un defect de logică in argumentul tau, pentru ca Basedcu s-a referit la faptul ca nu-i placea școală, dar ii plăceau alte lucruri, in niciun caz cărțile cum scrie jurnalistul. Poate ca daca nu împrumuta cărți de mic, acum nu mai aveai asupra cui să-ți proiectezi propriile frustrări. Si Mircea Eliade a luat cărți de la o biblioteca de pe Mantuleasa fara sa vadă bibliotecara, cărți care nu erau in programa școlară si a ajuns unare savant. După cate îmi amintesc a rămas chiar corigent, dar nu însemna ca bătea bulevardele ca Bădescu, ci citea după o curriculara impus de el. Iar pentru faptul ca tu ai citit tot ce ti-au cerut profesorii ai ajuns un frustrat si un comentator dr duzină. As spune mai multe dar bunul simt nu ma lăsa.

  Reply
  1. 2.1

   Boni

   Lasă Dora, că îi zic eu: băi jigodie, cică filosof, tu n-ai înțeles nimic din simbolistica gândurilor și trăirilor împărtășite de dl Savu. Ești un ratat puriu care îl are pe Azazel impregnat în creier. Băi acesta, eu îl înțeleg perfect: pe clasa a IV-a citeam Ghepardul, romanul lui Tomasi di Lampedusa (singurul) din cauza căruia am pierdut premiul întâi pe motivul, invocat de învățătoare, că citesc cărți nepotrivite pentru vârsta mea (a ,,potrivit insă ea, care, probabil habar nu avea de cartea respectivă, premiul, pentru un altul, cu prețul unui miel). După roman, a fost realizat și un film. Ce regie, ce distribuție! Cred că am subtilizat și eu cărți (cărți bă, nu dude!) măcar uitând de împrumut sau de restituire. Dar tu, propagandistule revanșard și defect genetic, ce să înțelegi, ai rămas la cursurile tale antice, copiate, răstălmăcite și șapirografiate. Vax Albina!

   Reply
   1. 2.1.1

    Anonim

    Tataie BONI de la Vălcea, nu te mai da mare cititor de …singurul roman al nobilului (pe bune) Giuseppe Tomasi di Lampedusa (1896-1957), tradus în româneşti „Ghepardul”, dar, de anglo-saxoni, „Tigrul”, care a fost refuzat de la publicare de genialul scriitor şi editor Ellio Vittorini („Femeile din Messina”ş.a.) , în 1957. A apărut, postum, în 1958. Romanul a devenit celebru după ecranizarea din 1963, în regia lui Visconti cu interpreți/ actori/ „monştri sacri” : (Burt Lancaster, Alain Delon etc.) Celebră , printre altele, e replica lui Don Fabrizzio (Bart Lancaster) : „Ca să se schimbe ceva (în Sicilia), trebuie schimbat totul”…

    Reply
    1. 2.1.1.1

     Anonim

     Așa, după net, știm și noi. Boni a zis și el din aduceri aminte, săracul…

     Reply
     1. 2.1.1.1.1
     2. 2.1.1.1.2

      Anonim

      Dar uiați repede…ca femeile…”uşoare” ?!

  2. 2.2

   Anonim

   Tanty Dora, am fost destul de…”frustrat” când am citit, pe acest site, că te-a lovit/”călcat”… maşina, marți, pe la ora 21, când traversai …pe Calea Craiovei ! Deşi erai …”neidentificată” de Poliție, după „semnalmente”, eu te-am recunoscut !… Păi , cine n-are Buletin/C.L. şi umblă…beată la orice oră din zi şi …noaptea ?!…
   Vezi că …de luni trebuie s-o duci şi s-o iei pe nepoată-ta…la ŞCOALĂ , sper că nu uiți …IAR, absorbită de „cărțile” …din biblioteca Parcarii…de la Kaufland-Craiovei !!!

   Reply
  3. 2.3

   Anonim

   Dora, ştii că ai …”dreptate” ?!…Cine mai citeşte azi ce scria Mihai Eminescu (in 1874) sau Fiodor Dostoievski (in 1858- 1859), dacă nu-l îndrumă un…profesor talentat (care îşi iubeşte meseria de „dascăl”) ?!…
   De exemplu, citind doar editorialele din „Argesul”(semnate de una sau alta dintre cele 4patru „fotografii”- cam „obosite” !- la rubrica „Editorial”), ar crede vreun elev , geniu , ca Gh. Savu (alias Dora/BONI ş.a.) că Eminescu a scris in 1874, iar Maiorescu i-a publicat, în acelaşi volum, lângă „Luceafărul” şi …”Împărat şi proletar”-integral, nu doar „discursul” revoluționarului proletar ! – ci si pe al împăratului – la persoana lll-a, impersonal – „stil Marin Preda”- dar şi pe cel al poetului însuşi, in final ? …

   „Spuneți-mi ce-i dreptatea ? – Cei tari se îngrădită
   Cu averea şi mărirea în cercul lor de legi,
   Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
   Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
   Şi le subjugă munca vieții lor întregi”.
   (Mihai Eminescu – „Împărat şi proletar”-frgm.-1874)
   Sau ce spunea Prințul Mîşkin („Idiotul”), privitor la cunoaşterea „eternului feminin”:
   „Ceea ce năzuiesc e să prind esența femeii cu ajutorul abstracțiilor, vreau să-i prind formula” (Fiodor Dostoievski – „Idiotul”)
   Gheorghe Savu/Dora/Boni ş.a. tratează Adevărul ca Semi-adevăr… Doar din comoditate, sper eu !…

   Reply
   1. 2.3.1

    Anonim

    Vezi că se poate? Deși, în final, iar dai cu bâta în baltă, ca să n-o zic p’aia cu fasolea…

    Reply
 3. 3

  Boni

  Dle Olteanu, dacă ați oprit comentariul meu, poate vă mai gândiți. Cât să (-l) mai suportăm? El câte elucubrații (neinterzise) a postat?

  Reply
  1. 3.1

   Anonim

   Boni, tataie, de ce să „oprească” cineva „productele” tale …telectuale de la …”scurgere”?!!/ (care , deja, au înfundat/colmatat …”canalizarea” din tot „cartierul”/Vălcea/Podu viilor/Intrarea Ştefăneşti) de i-a „disperat” şi pe manager-ii generali…de la „Apă-Canal/izare” , că nu mai au de unde…oameni care…”să se rişte”(!!?), mai ceva ca militarii…în Afganistan „prinşi în lupte”…cu „talibanul…defecării pe el”/ Boni / …”telectual holeric” !!!

   Reply
   1. 3.1.1

    Anonim

    Domnule, ,,scriți” ca un speriat de bombe. Vă este rău? Să sun la Ambulanță? Unde locuiți în Prundu? Sau la blocul Coremi, cu prietenii?

    Reply
    1. 3.1.1.1

     Anonim

     De la o vreme/vârstă, tanty „anca”/1972/, voi „stați…numai călare” pe Ambulanța, şi pe…112,…nu pe pe scările şi rafturile de la Biblioteca*/(upit) !…

     Reply
 4. 4

  Anonim

  Si eu am subtilizat o carte de la un verisor iar când a aflat bunicul, acesta m-a felicitat, zicandu-mi ca spiritul nu se fura.

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   Un bunic…”spiritual”, nu ca alții/Boni/Savu/Dora/Răul Târgului-(Argeşel)/ş.a.

   Reply
   1. 4.1.1

    Anonim

    Chiar prost nu ești dar, în schimb, cam tra, la, la, la cap. Și cam slab de țâțână. De, vârsta…

    Reply
 5. 5

  marin

  Cred că începutul anului școlar aduce emoție și în inima părinților, nu doar a copiilor! eu spun asta din sufletul și inima mea de bunic. De aceea cred că cei mai mulți adulți vor să aibă sau să fie copiii ceea ce nu au avut ori nu au fost ei. Nu mai merg copiii în pădure să citească ori să aducă lemne cu spinarea; nu se mai cațără în copaci, nu mai trag cu arcul făcut de ei sau de bunici, nu mai merg pe prundul râului … nu văd cerul prin sticla de geam de la clasă … ei văd cel mai mult noutăți de pe internet. Asta e!

  Reply
  1. 5.1

   Anonim

   La acest moment copiii sunt educați de mediul înconjurător și anume să fie corupți, că doar aceia se descurcă în România. Cine este cinstit în România moare de foame.

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!