Related Articles

12 Comentarii

 1. 1

  ionita

  mihai eminescu si ion creanga or fi luat naveta

  Reply
  1. 1.1

   Anonim

   De luat naveta nu știu dacă a luat-o sau nu, dar Eminescu Mihai și- a luat-o pe cârcă rău de tot de la Statul Român.

   Reply
  2. 1.2

   Anonim

   Nefiind stăpân care să-i ţie în frâu, ei îşi fac mendrele şi vă sărăcesc, creându-şi locuri şi locuşoare, deputăţii, primării, comisii şi multe altele pe care voi le plătiţi peşin, pe când ei nu vă dau nimic, absolut nimic în schimb, ci din contră vă mai şi dezbracă, după ce voi i-aţi înţolit… De aceea, alungaţi turma acestor netrebnici, care nu muncesc nimic şi n-au nimic şi vor să trăiască ca oamenii cei mai bogaţi, nu ştiu nimic şi vreau să vă înveţe copiii… n-au destulă minte pentru a se economisi pe sine şi voiesc să vă economisească pe voi toţi.

   Reply
 2. 2

  ILIE

  Oare din ce motive niciun geniu și în general oamenii cinstiți al României nu au rezistat în România?
  Cei care nu au părăsit țara au avut de suferit la greu, printre ei și Eminescu
  Răutatea și politica i-au omorât.
  Oare de ce atunci când erau în viață, au fost umiliți și călcați în picioare numai de semenii lor , români?
  Oare de ce acum când nu mai sunt îi ridicăm în slăvi?
  Brâncuși și mulți alții au părăsit țara de prea multă scârbă.
  Trebuie să recunoaștem că ceea ce trăim astăzi este ceva similar cu ceea ce era și acum 150 de ani.
  În concluzie oamenii cinstiți nu au fost niciodată apreciați de Statul Român, ci din contră au fost considerați dușmani ai țării (ai Statului Mafiot Român)

  Reply
 3. 3

  Delia Dumitrica

  Câtā dreptate aveti când spuneti ca e mereu de actualitate! Desi din timpul sau pana in prezent s-au perindat pe la noi toate regimurile politice posibile, toate partidele posibile, de stanga, de centru, de dreapta, cu tot felul de ideologii, afirmatiile lui Eminescu par a fi rostite de un personaj omniprezent.
  15 iunie. Am tot vazut scris ca pe 15 iunie a murit Mihai Eminescu.Aparte cā a fost ucis,prin otrāvire lentā cu mercur sau,pur si simplu, lovit cu o piatrā in cap in parcul sanatoriului doctorului Sutu din Bucuresti, însāsi ideea cā Eminescu a murit mā intrigā.Cum sā spun eu „A murit Eminescu.” ??Cred ca este o afirmatie pentru oamenii obisnuiti, sortiti mortii cu adevarat sau pentru oamenii a cāror moarte trece neobservatā.Dar cum sā spun cā a murit cineva a cārui viatā este un mister? Cum sā spun cā a murit cineva ale cārui cuvinte refuza sā „moarā” , doinind pe buzele atâtor generatii? Toti spun ca spiritul sāu a infruntat secolele.Dar cred cā,atunci când spiritul este atât de mare , e greu de acceptat moartea trupului, e greu de imaginat.Deci permiteti-mi sā spun :”La multi ani ,Eminescu!” ,exact ca si cum ar fi , in carne si oase, printre noi…
  Va salutam de departe cu drag !

  Reply
  1. 3.1

   Savu Gheorghe

   Si eu va salut, cu speranta unei revederi apropiate!

   Reply
 4. 4

  marin

  Un geniu se naște o dată la o sută de ani! cred că asta e menirea lor: să fie apreciați doar după ce nu mai sunt. Măcăr noi să avem înțelepciunea de a-i aprecia pe cei care trăiesc în prezent, nu din amintiri, pentru că mai sunt oameni de mare valoare. Păcat însă, că sunt atât de puțin mediatizați!

  Reply
  1. 4.1

   Savu Gheorghe

   Așa e! Vă mulțumesc!

   Reply
  2. 4.2

   Anonim

   ADN.ul este de vină.
   Niciodată românii nu apreciază și nu vor aprecia geniile care trăiesc în prezentul respectiv și relativ.
   Din contră , în prezent ca și-n trecut se aruncă cu noroi în ei. Este de ajuns o simplă privire asupra a ceea ce se întâmplă la ISJ Argeș, în școli și în minister . O curvăsăreală, incompetență și corupție crasă …

   Reply
 5. 5

  Anonim

  Eminescu a fost un geniu al poporului român în secolul în care trăit, XIX (1850-1889) şi a rămas şi pentru noi, românii care trăim după ce el a părăsit lumea.
  ÎL comemorăm în fiecare iunie (idele lunii iunie ,ziua de 15, cum o numeau latinii-romanii).
  EL, Mihai Eminescu, este icoana GENIULUI universal în fața căreia ne reculegem şi ne rugăm la „idele” lunii iunie în fiecare an pentru ca spiritul lui să ne călăuzească în trecerea noastră prin lume.
  Să nu uităm cuvintele amare ale poetului : „Lumea e aşa cum e
  Şi ca lumea suntem noi”…

  Reply
  1. 5.1

   Petre

   Eminescu nu a fost ministrul al educației.
   Eminescu nu a reușit din cauza corupției din acele vremi nici măcar să ocupe post în calitate de angajat al Ministerului Educației.
   Și când te gândești. că astăzi toți analfabeții funcționali și-au cumpărat post (bine plătit plus șpaga de rigoare) la Ministerul Educației Naționale te îngrozești.
   Bineânțeles acei codași care nu au mai reușit să ocupe locuri în Ministerul Educației Naționale au ocupat câte un post călduț (cu vad bun și foarte bun de șpagă) prin Inspectoratele Școlare și pe la conducerea școlilor.
   La mulți ani Eminescu !
   „Să ne trăiască” toți analfabeții funcționali din Ministerul Educației Naționale și toți cei care fac parte din conducerea aparatului de represiune din EDUCAȚIE!

   Reply
 6. 6

  Anonim

  Din nefericire , luna iunie din 2018, la fel ca iunie 1889, este o lună de doliu profund pentru români. În 1889, în iunie, murea GENIUL Mihai Eminescu, iar în iunie 2018 a murit DEMOCRAȚIA în România ,asasinată de criminali politici puşi/aleşi de noi românii în fruntea României, cu o inconştiență şi iresponsabilitate care costă şi mai ales vor costa zeci, poate sute de ani de sacrificii din partea a nenumărați martiri ai istoriei poporului român.
  În anul jubiliar ( anul centenar) al STATULUI ROMÂN MODERN, 3 indivizi (exponenți ai unor interese oculte) reuşesc să ruineze prin înaltă trădare edificiul democratic al STATULUI Român democratic şi să transforme în cioburi toate năzuințele spre un viitor mai aproape de ce au visat geniile politice ale românilor în 2000 de ani ! Şi asta profitând de laşitatea altor conducători politici ai zilei care trădează la rândul lor poporul care i-a ales cu entuziasm la ultimele alegeri parlamentare(trădează din calcule egoiste, meschine, antinaționale şi antiromâneşti, în ultimă instanță, dovedindu-se NEDEMNI de țară şi poporul care i-au ales în frunte).
  Se răsucesc în mormintele lor de eroi martiri Mircea, Vlad, Ştefan, Mihai, Brâncoveanu, Cuza , Carol I, Ferdinand etc. văzând ce ipochimeni politici, azi , distrug ce au construit ei şi poporul românesc în 20 de secole de istorie, lupte, vieți sacrificate pe altarul credinței în Libertate națională.
  Călcarea în picioare a CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI (nu doar de Johannis , dar mai ales de cei care nu iau MĂSURILE impuse de lege şi popor) echivalează cu ieşirea noastră din istorie .

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2022

error: Content is protected !!