02 martie, 2021

Related Articles

8 Comentarii

 1. 1

  Doctorul

  Daca e sa i încadram politic cred ca păcală e de dreapta si tândala de stânga

  Reply
 2. 2

  Dan

  Sa va ajut eu domnule Savu cu cate ceva din Pacala vs Tandala…
  Sebastian Papaiani s-a nascut la Pitesti…Ghinionul lui…Avea sa faca poteca la prietenii domnului Golescu de la Primaria Pitesti pret de vreo 26 de ani pana ce a murit saracul de inima rea. Intrebati-va seful suprem cam cum sta treaba…Niciodata cotidianul in care semnati nu a incercat sa restituie unui om de cultura un articol menit sa-i sustina cauza. L-au ignorat toti si l-au batjocorit in cele mai mizerabile forme. Ma refer la Pendiuc si cealalta oroare numita Cerbureanu . Acum vii dumneata si vorbesti despre Pacala si Tandala la timpul trecut incercand cea mai lamentabila forma de jurnalism de saptamana asta… Ca sa vezi ipocrizia semaneaza cu Tandala…. Restul sunt povesti cu Sebastian Papaiani pe care sefii Domniei tale l-au umilit la un pahar de sampanie anuala cu alte mizerii rosii…

  Reply
 3. 3

  ILIE

  Întradevăr, domnule Dan, chiar dacă Papaiani a murit, el continuă să trăiască prin cea ce a creat adică filmul Păcală.
  Faptul că Papaiani a fost umilit de Pendiuc şi alţi politicieni, are importanţă, dar problema care se pune este cine i- a ales pe aceşti politicieni.
  Nu cumva noi, cetăţenii de rând avem şi noi vina noastră că în loc să ne manifestăm nemulţumirea faţă de clasa politică fie ea de stânga sau de dreapta, de a lui Păcală sau Tândală, ne lăsăm călcaţi în picioare.
  Păcală şi Tândală, fac parte din viaţa noastră şi nu degeaba se spune că este bine să faci haz de necaz.

  Reply
 4. 4

  ION

  Cred că în realitate ne confruntăm mai mult cu Tândală.
  Existenţa lui Tândală se găseşte mai ales în funcţiile de conducere ale Judeţului Argeş.
  Nu degeaba suntem fruntaşi în ale relelor.
  Păcală este mai rar întâlnit în zona noastră. Nu de alta dacă Păcală ar fi fost mai des întâlnit, am fi constatat că ar fi scăzut gradul de prostie şi incompetenţă la nivelul instituţilor.
  Din păcate cum îţi aşterni aşa dormi, aşa că speranţe de schimbare nu sunt.

  Reply
 5. 5

  dora

  Am trecut pe langa locurile in care s a filmat pacala si mi am adus aminte de articol. Frumos . si va multumesc

  Reply
 6. 6

  Marin

  Spre deosebire de politicieni, care lasă în urmă numai jale, Papaini l- a lăsat pe Păcală şi Tîndală.
  Omului de rând neavând ce altceva să mai facă decât fac haz de necaz de pe urma jafului realizat de politicianul mioritic.

  Reply
 7. 7

  Savu Gheorghe

  Dora, nu ai pentru ce. O haină este solidară cu cuiul de care este agățată. Ea cade când cuiul este scos din perete. Se mișcă atunci când se mișcă și cuiul. Se găurește când cuiul este foarte ascuțit, dar toate acestea nu înseamnă că fiecare detaliu al cuiului corespunde cu câte un detaliu al hainei. Deci cuiul este altceva decât haina, așa cum actorul este altceva decât personajul său. Actorul este cuiul, iar haina este personajul. Astăzi cuiul a căzut, dar aceasta nu înseamnă că haina nu este îmbrăcată de noi toți. O haină ce se transmite din generație în generație, în așteptarea unui nou cui de care să fie agățată la fel de bine.

  Reply
 8. 8

  Andrei

  Cinstea şi hărnicia sunt valori esenţiale, în opoziţie cu necinstea şi lenea, şi cu speciile acestora, păcălitul şi tândălitul.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.