ad

Related Articles

11 Comentarii

 1. 1

  Valentin

  Miorita ar trebui sa se bucure, pentru ca tăierea pădurilor mărește suprafața pășunilor.

  Reply
 2. 2

  Ely la rondine

  Pacat de frumusetile tarii noastre!Noi cei care ne laudam cu tinuturile noastre mioritice,in curand nu vom mai avea cu ce,tara ramane cheală.De fapt ea este deja cheală:au chelit padurile,au chelit spitalele de medici competenti,au chelit scolile de copii,pt ca romanii pleaca in strainatate,au chelit buzunare si cate si mai cate…Degeaba îngheaţă creştinii ăia in stradă,daca vor da jos PSD-ul ce credeşi ca vin alţii mai demni?Toşi se uita după jecmăneală!

  Reply
 3. 3

  Dora

  Miorita are galbeaza si se vaita de durere. dar cine s-o auda? Sunt tot felul de agramati care cred ca scriu despre durerea Mioritei, in timp ce ei se vaita ca nu sunt intelesi, pentru ca – vezi Doamne- ei folosesc figuri de stil, au o topica formata etc, ceilalti sunt niste prosti. Nu vii cu propriile tale neputinte in fata oamenilor, pentru ca astfel dai dovada de lipsa de educatie. Domnule Savu, vedeti ca putin mai incolo de articolul dvs. este un astfel de exemplu.

  Reply
 4. 4

  Elena Delia

  Evident ca plaiul mioritic, „gura de rai”, a devenit un „paradis in destramare”; brazii si paltinasii iau drumul Austriei sau…cine stie? Am fost mereu de parere ca, inaintea valorii strict literare, „Miorita” e un monumet al vietii sociale din toate timpurile si sunt convinsa ca inca nu i s-au dezlegat toate talcurile . Ori de cate ori ma aplec asupra textului (in varianta cea mai cunoscuta, din manualele scolare), gasesc noi si noi semnificatii. Sclipirea geniala a autorului anonim (colectiv) a surprins, parca, realitatea sociala (nu numai romaneasca) de la facerea lumii si pana la disparitia ei. Lasand filosofia de o parte, ma uit cu mare ciuda la acei suceveni care au iesit in strada sa apere adevarata Romanie, nu o grupare sau alta politica. De ce cu ciuda? Pentru ca nu pot sa fiu alaturi de ei. Acum , cand romanii, de la mic la mare, ar trebui sa fie in strada, savuram victoria unora si aparenta pierdere a altora. Avem impresia ca e victoria noastra, dar vor avea ei grija sa ne loveasca bumerangul la intoarcere, fiindca stim sa stapanim iluzii si nu stim sa stapanim ceea ce este cu adevarat al NOSTRU : padurile , muntii, apele Romaniei. Avem impresia ca acum ne-am castigat demnitatea de sine,prezentul, dar suntem pe cale sa ne pierdem viitorul si aerul pe care il respiram. Vocea diasporei s-a stins, liderii partidelor din diaspora nu mai publica nimic pe Facebook; pana acum ne-au intoxicat cu Ordonanta 13, pro si contra, ne-au sfatuit „prieteneste” sa participam la tot felul de mitinguri, pro si contra. Acum unde sunt acele voci? Si-au inghitit cuvintele pline de patriotism ?

  Reply
 5. 5

  Samir

  Miorita a fost tunsa si taiata

  Reply
 6. 6

  Valentin

  Badiu și-a șters capodopera. S-o fi gândit la Păunescu când si el bietul a spus ca a fost un porc. Dar nu, e prea mic Badiu fata de poet, cred ca s- a referit la iepure.

  Reply
 7. 7

  ION

  1
  Ce gălbează, că „mioriţa” a făcut hepatită curată.
  Cum întotdeauna ce e mult strică, de data asta „mioriţa” a păscut mai mult decât a putut digera- rumega, şi a prins- o D.N.A.ul.
  Aşteptăm luarea unor măsuri urgente şi cu primarul de Rucăr – Dulamă. La acest moment acesta s- a înecat cu o „donaţie”. Pentru cine nu ştie, la Rucăr pe lângă şpaga de gen brânză, miel şi o ţuică, (mai nou) la nivel de funcţionar de Primărie aceasta a căpătat forme legale, de gen donaţie.

  Reply
 8. 8

  ILIE

  Se pare că singurul tratament care dă rezultate la gălbează „mioarelor” cu iz penal este ca medicul specialist să prescrie tratamentul cu D.N.A., ceea ce echivalează cu acel D.T.T. cunoscut de medicii altor specii de dăunători.
  Caracatiţa „Mioriţei” muscelene este constituită în afară de primari şi din experţi contabili, judecători, poliţişti, procurori locali, directori de instituţii (bine plătiţi) şi bineînţeles din nelipsitele cozi de topor.
  Toţi indivizii care deţin drept de semnătură şi sunt în posesia câte unei ştampile fac parte din beneficiarii sistemului, în curtea acestora se înmulţesc orătăniile precum ceea ce curgea din punguţa Cocoşului de doi bani”. (a nu se confunda cu punguţa Cocoşului lui Udrea, care pe de altă parte este ceva asemănător).
  În Muscel nu există industrie sau cine ştie ce locuri de muncă, dar prosperă şi se înmulţesc maşinile de ultimă generaţie.
  Oricum „Mioriţa” musceleană este cea mai tare din parcare.

  Reply
 9. 9

  Marin

  Cu ce este vinovată Mioriţa că ciobanii sunt hoţi şi criminali?
  Nu degeaba se spune că „Munţii noştrii aur poartă, noi cerşim din poartă în poartă”.
  Până nu lichidăm ciobanii- politicieni şi hoţi nu facem nimic

  Reply
 10. 10

  PETRE

  Cineva care a părăsit România de „prea mult bine” spunea”:
  Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, în orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si înselatorii care nu duc nicaieri.

  Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia (batranii), pamantul si credinta.

  Reply
 11. 11

  Puiu

  Domnule Petre, daca ne uitam in lumea asta la tot ce se intampla vom zice la fel:ce rost mai are viata, dar privind in Biblie il gasim pe Dumnezeu-sensul vietii. Noi trebuie sa intelegem ca viata noastra pe acest pamant este sa fim lumina pentru lumea din pacat si sa ne pastram haina curata pe care multi nu o mai au.Cuvintele acestea le-a pus pe hartie un bun crestin in 2011. Va redau o strofa care mie mi-a placut foarte mult: „E greu sa fii voios/ In lumea asta de moloz/ Cand simti ca viata rost nu are/ Priveste la Iisus si vei avea valoare”. Mi-am permis sa va scriu aceste randuri pentru ca mi-a placut ideea dvs.din comentariu. Cu stima, Puiu.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.