Related Articles

4 Comentarii

 1. 1

  mihai

  Mintea nu poate fi intreaga fara inima!

  Reply
 2. 2

  Puiu

  „Avem în creier 100 de miliarde de neuroni care au capacitatea de a comunica între ei şi de a elabora judecăţi, de la cele mai banale, la cele geniale. Este trist că oamenii, după o viaţă trăită „aşa cum şi-au croit-o”, se duc dincolo fără să-şi pună la treabă mai mult de 15-20% din celulele de soi adăpostite cu dedicaţie în craniile bine concepute de Creator.”Asta ne spunea domnul doctor Tiberiu Stănescu în „Celularul şi autismul secundar”. Dar inima ? Ea este doar un „apartament” cu patru camere care alimentează constant creierul, care culege semnalele creierului şi râde sau plânge. Poate greşesc ,ştiinţific vorbind, dar un creier rece şi riguros, aşa rămane dacă nu este alimentat de o inimă caldă. Roboţii, oricât de inteligenţi ar fi, nu pot bate inteligenţa omului de care au fost creaţi, dar îşi pot ucide oricând creatorii. Periculoasă mi se pare tendinţa de robotizare, de anihilare a sentimentelor umane şi la asta mă gândesc cel mai mult, când văd oameni cu chipurile brăzdate de griji şi de nevoi , mergând cu capul în pămant! Dar noi românii ştim să plângem şi să râdem, să suferim sau să ne înveselim, să răbdăm dar şi să răbufnim, să ne umilim, dar şi să ne ridicăm, pentru că avem şi creier şi inimă şi judecăm lucrurile cu amândouă o dată.

  Reply
 3. 3

  Socrate

  Domnule Badiu, cu tot respectul, dar viziunea despre multinationale este unilaterala. Exista si multe parti bune ale multinaționalelor. Economia si societățile se vor globaliza total în urmatoarea sută de ani, fie că vrem noi, fie că nu vrem. Vor fi si schimbari globale de demografie lingvistică. O propunere vizavi de robotizare: să ne revoltăm împotriva robotilor și sa îi distrugem, asa cum in zorii capitalismului britanic oamenii stricau sau aruncau in aer primele utilaje puse in miscare de motorul cu abur! La partea cu emotiile si transpiratile, inca nu zic nimic, dar banuiesc că astea nu vor fi distruse de vreo multinatională….poate doar de lipsa de educatie. Sistemele slabe de educatie si familiie sunt cele care mutilează spiritual-emotional tinerii mai mult decat nationalele.

  Reply
 4. 4

  Popa

  Cred ca Mr. Socrate nu a inteles bine esenta acestui eseu.
  Aici era vorba de „roboti pe post de oameni” in sensul de persoane lipsite de inima, care pot fi „programate” sa faca anumite lucruri de catre cel care ii creeaza. Nu cred ca era vorba de „robotii industriali”, nimeni nu vrea sa distrugem realizarile tehnicii, daca acestea ajuta oamenii in procesul de productie. Sau chiar ii inlocuieste, dar la munca fizica, la procesele repetitive sau care impun miscari repetitive. Asa poate ca oamenii vor avea mai mult timp sa gandesca… Dar in procesele de decizie, in managementul firmelor, in marketing, nu trebuie sa avem „oameni-roboti”, ci „oameni cu inima”. Cui i-ar place sa aiba sef un robot?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023