19 septembrie, 2019

2 Comentarii

 1. 1

  Iulia

  pot să înțeleg că articolul vrea să îi apere pe cei cărora ursul le-a pricinuit daune fizice sau în gospodărie, dar nu pot să înțeleg sugestia de a împușca animalele din zona Cetății Poienari. De dragul unui așa zis turism. Acolo nu era turism, era cam batjocură. Așa cum e și la poale, în locul de campare. Mizerie, în general.
  V-ați gândit să propuneți și soluții referitoare la oameni gen sancționarea drastică a celor care lasă gunoaie pe Transfăgărașan, a celor care le dau de mâncare urșilor făcând mândri clipuri cu acest proces sau a celor care nu strâng gunoiul din locurile unde stau ”la iarbă verde” și nu-l duc în pubele acoperite? Ursul este un animal oportunist. Dacă găsește ușor de mâncare, nu mai caută în altă parte. Comportamentul uman e cel care îl determină să ajungă în aceste zone. Fără a menționa diminuarea habitatelor prin defrișare. E regretabil ce se întâmplă în comune, când ursul ajunge să pricinuiască pagube, dar soluțiile din articol pot fi mai bine documentate. Și titlurile, mai inspirate.
  Iar referirea la traseele montane din județ este făcută, la rândul ei, în necunoștință de cauză. Oamenii de munte nu se vor opri din a merge pe trasee pentru că știrile alarmiste strică ”ȘOC”. Ei știu că se pot întâlni cu animale sălbatice, aflându-se pe teritoriul lor, știu că trebuie să facă zgomot în zonele fără vizibilitate, lucruri de bază din turismul montan.
  Înțeleg că e goană mare după senzațional, dar haideți să găsim soluții reale.

  Reply
  1. 1.1

   George Olteanu

   Suntem în situaţia de a împăca sau de a găsi echilibru între două parţi care, ambele, au dreptate. Pe de o parte cei care nu sunt de acord cu împuşcarea urşilor şi de găsirea altor soluţii, de cealaltă oamenii care se simt ameninţaţi şi nu îşi permit să aştepte ani de zile pentru implementarea unor soluţii.

   Care soluţii, desigur că există, de ce ne se aplică îmi este peste puterea de înţelegere.

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.