Related Articles

5 Comentarii

 1. 1

  Elena Delia

  Excelente argumente! Ceea ce scrieti d-voastra aici mi-a fost dat sa aud intr-un tren, spre Milano, de la o tanara studenta de origine senegaleza (deci o fosta colonie franceza). Am intrbat-o ce parere are de acest puhoi de oameni care ajung din Africa in Europa, in special in Italia. Stiti ce mi-a raspuns? Ca , incet, incet, Africa isi va lua revansa in fata colonistilor care le-au luat toate bogatiile, facand-o sa devina cel mai sarac continent, in ciuda imenselor bogatii ale solului si ale subsolului conform carora ar fi trebui sa fie cel mai bogat continent. Imi vorbea prin prisma culturii si nu a urii stupide; imi dadea tot felul de argumente solide, printre care faptul ca Franta a instituit , in Senegal, un monopol pentru exportul unei substante extrase dintr-un arbore autohton,fiind folosita la fabricarea unei componente a telefoanelor mobile din ziua de azi. Deci senegalezul e strain in tara lui. Asta-mi aminteste si de romani, intr-o oarecare masura, doar ca pentru noi colonistul colectiv este Uniunuea Europena. M-a pus pe ganduri, mai ales ca aceste cuvinte veneau de la o studenta care a inteles ca numai luand drumul pribegiei se va putea realiza in viata. Tot ea imi spunea ca isi doreste enorm sa devina un om de afaceri (ea studiaza stiintele economice) si sa-i poata reda Senegalului macar o parte din ceea ce i-au luat colonistii franezi. Nu cred ca-si va vedea visul implinit…
  Referitor la noii presedinti ai Frantei (ca doar masculul-presedinte nu misca un deget fara femela-presedinte), pot sa spun ca lipseste din peisajul presedintilor de state o pereche homosexuala. Pai de ce nu? Doar au nevoie de voturile idiotilor si asa le-ar obtine cu mai multa usurinta. Cred ca nici n-ar mai fi nevoie de vreo doctrina (ce-o fi aia?) la rampa, ar fi suficient sa promoveze libertatea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Vai de noi!

  Reply
 2. 2

  Elena Delia

  Tare ma tem ca, daca umblam putin pe la originile lui Robespiere, gasim ceva putred. Stiti d-voastra ce… ca doar stim si noi cam ce-a fost pe „sub” revolutiile europene de-a lungul timpului. Hm! Nu-mi miroase a bine, ca sa nu spun ca miroase precum la Rascoala din 1907 a noastra.

  Reply
 3. 3

  Nicu

  Pe sub revolutiile europene au fost masonii. Atât timp cat masoneria europeana dorește Europa unita, aceasta va fi unita, altfel…

  Reply
 4. 4

  Bogdan

  Ceea ce se intampla in Franta (si nu numai, nici Anglia nu e departe) s-ar putea numi „Imperiul contraataca”, iar asa cum bine observa un jurnalist, Franta tinde sa devina o colonie in propriile sale granite.

  Reply
 5. 5

  Deputat

  Ce ati fi vrut, sa iasa Franta din Uniunea European[?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023