Related Articles

11 Comentarii

 1. 1

  ion

  Felicitari domnule Savu pentru articol si pentru curajul de a-l scrie!

  Reply
 2. 2

  ion

  Felicitari pentru articol,domnule Savu,cat si pentru curajul de a scrie adevarul!

  Reply
 3. 3

  Victor

  Mi a placut. Este o descriere adevarata si completa.

  Reply
 4. 4

  Petre

  Legile proaste sau bune astea sunt.
  Însă, Statul Român are probleme grave cu aplicarea legii.
  În majoritatea cazurilor legea este aplicată strâmb, în funcţie de puterea de corupere a uneia dintre părţi. Acest lucru se vede în mod special la instanţele de judecată unde dreptatea în majoritatea cazurilor este strâmbă.
  Strâmbarea se produce tocmai de organele statului care ar trebui să aplice legea, de genul judecători, experţi, procurori, poliţişti, etc.,
  Chiar dacă cuvântul dreptate provine din cuvântul drept, românul a reuşit să o strâmbe.
  În general legile se schimbă în România, nu pentru a fi îmbunătăţite ci pentru a fi strâmbate, pentru a se nmai strecura eventual câteva chichiţe pentru ca judecători, experţi, procurori, etc să se poată corupe fără să- şi asume riscuri majoare.

  Reply
 5. 5

  Mihai

  Teoria ne vorbeşte despre „Lege şi dreptate”, în timp ce practica implementează „nelegea şi minciuna”, amble forme fiind încurajate de statul român în toate instituţiile statului.
  Rare sunt cazurile când în practica de zi cu zi cetăţeanul de rând se confruntă cu recunoaşterea dreptăţii şi aplicarea legii în litera şi spiritul ei.

  Reply
 6. 6

  Petrică

  Primul care nu aplică legea în România este exact cel care a făcut- o, adică Statul Român.
  Am avut ocazia să vizionez la televizor filmul intitulat „Joaca de(a) legea” sau „Manipularea”.
  Practic la acest moment ne confruntăm cu sentinţe emise de Statul Român, pe care acesta când trebuie să le aplice, mascat nu le mai recunoaşte.
  Astfel bugetarii au câştigat nişte drepturi salariale, pe care conform legii statul trebuie să le achite eşalonat. La acest moment în mare parte din ţară nu s- au achitat procentele corespunzătoare pe anii 2016 şi 2017.
  În concluzie Statul Român nu- şi recunoaşte proprile decizii şi nu este în stare să facă dreptate, sau mai bine zis nu vrea să facă dreptate.
  Motivul de neexecutare a unor sentinţe judecătoreşti de către Statul Român este unul pueril „Nu sunt bani”, în acelaşi timp existând bani pentru dublarea salariilor parlamentarilor, primariilor, secretarelor, soferilor de prin ministere, etc.
  De partea cealaltă întâlnim şi o mai mare anomalie, filmul continuând cu „profesorii vor face grevă pentru respectarea de către Stat a Sentinţelor Judecătoreşti”.
  În acest caz ne confruntăm cu un sadomasochism al cetăţeanului căruia îi place să se chinuie în loc să aleagă calea legală.
  Oare de ce sindicatele nu execută silit Statul Român aşa cum prevede legea?
  Sunt cetăţenii (prin intermediul sindicatului) complici cu Statul pentru strâmbarea dreptăţii şi neaplicarea legii?
  Oare cine este mai „tare” statul sau cetăţeanul în strâmbarea legii?
  Oare cine va câştiga?
  Până una alta „ce e în mână nu- i minciună”, şi statul a păcălit deja cetăţeanul prin înjumătăţirea sumelor din sentinţe folosindu- se de „programul un contabil în fiecare şcoală”.
  Oare cine este mai curvă Statul Român care fură sau cetăţeanul care- şi fură singur căciula.
  Ne scuzaţi tot ceea este redat mai sus este o ficţiune într- un alt stat, dar o realitate în România.
  Părerea mea este că singurul păcălit din film este cetăţeanul, căruia i s-a creat o falsă iluzie că el a păcălit Statul.

  Reply
 7. 7

  POLITISTUL

  DESPRE CONTABILI NU SCIESTI

  Reply
 8. 9

  VIOREL

  Se stie ca prima lege scrisa a aparut pe timpul lui Hammurabi de Babilonia cand oamenii erau la dispozitia judecatorilor care faceau dreptate dupa bunul plac , pentru ca cei judecati nu stiau ce era legal si ce era in afara legii.
  Mai tarziu ,cum erau atat de multe legi incat nici judecatorii nu le puteau tine minte, romanii le-au adunat in codul lor numit ” Legea celor 12 table „care sta la baza sistemului juridic actual.
  Nu cumva ,in ziua de azi,din cauza atator legi scoase pe banda rulanta judecatorii sa nu le tina minte ? Poate ar trebuii scos un nou cod numit „Codul judecatorilor cu mintea scurta”

  Reply
 9. 10

  Anonim

  Legea si dreptatea sunt doua lucruri diferite?

  Reply
 10. 11

  Maya

  Atata vreme cat cetateanul nu se revolta, statul il fura in liniste. Ba nu, statul nu fura nimic. Conducerea acestui stat are nevoie de sume mari pentru nevoi personale. Daca statul ar fura si ar depozita nu ar mai fi nevoie de imprumuturi externe. Ar avea cu ce sa construiasca autostrazi, scoli, ar moderniza spitale, ar investi in dezvoltarea unei generatii capabile pentru un viitor sanatos din toate punctele de vedere. Dar nu, bietul stat nu are depozite. Ma intreb cand va intra in incapacitate de plata a salariilor bugetarilor. Se va ajunge si acolo daca doar analizam. Ati vazut ca inseamna frica? Retragerea Ordonantei 13 e un exemplu. La hoti trebuie sa iesi cu ghioaga, frate, nu cu vorba buna. Felicitari, domnule Savu, pentru articol!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023