Related Articles

3 Comentarii

 1. 1

  Goargăș

  Povarna, un fel de poiană a lui Iocan.
  Da, știu de la mama, dacă nu toci perele când sunt bine coapte, în loc de țuică iese aqua chiorensis. Bună și asta, că e distilată!
  De virusul virus nu s-a discutat nimic?
  Social ați fost apropiați dar ați păstrat distanța fizică? Apropó, citez din doctorul Manu (,,Ancheta”): ,,Ideea de distanțare socială a fost o sintagmă neinspirat folosită. La acel moment am discutat personal cu conducerea Comitetului Tehnic Național că nu e în ordine să folosești sintagma ,,distanțare socială” era corect ,,fizică”. Trebuia să fim îndemnați să ne sprijinim social, chiar dacă menținem distanța”.
  Discuțiile de la povarnă, chiar cu un anume grad de naivitate, sunt măcar sincere, directe, fără fandoseala și falsitatea politicienilor și ale părerologilor din trena lor.
  Tot șeful S.M.L., ca și mulți dintre noi de altfel, și-a dat seama câtă dreptate avea (și are și acum) Petre Țuțea când spunea că dacă mai era tânăr, făcea o teză de doctorat cu titlul ,,Datul cu părerea la români”.
  P.S. Bota trebuie să fie din lemn pentru a nu altera savoarea și mireasma țuicii.
  P.P.S. Unii spun că numele comunei Boteni provine de la botă, alții că de la numele unui căpitan de-al lui Mihai Viteazu. Cine știe…
  P.P.P.S. Se zice că în triunghiul Boteni, Văleni, Suslănești se face cea mai bună și gustoasă țuică din țară datorită mineralelor din sol. O fi vreo vorbă spusă la o țuică?

  Reply
  1. 1.1

   Goargăș

   Și totuși, pentru acuratețea informației, trebuie spus că Țuțea s-a exprimat așa: ,,Am dorit dintotdeauna să fac o teza de doctorat cu tema „Aflarea în treabă ca metodă de lucru la români””. De ce? D-aia!

   Reply
 2. 2

  Sobenu'

  Placute amintiri, cu bota/bota ; nu cu „găleți din plastic pe care le schimbă una cu alta, cam la zece minute” !

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023