Înscriere creșă lat

Related Articles

12 Comentarii

 1. 1

  Maria

  Nu trebuie sa ne intoarcem la Eminescu pentru ca el e contemporan cu noi

  Reply
 2. 2

  Andrei

  Eminescu avea o proiecţie (imagine, ideal) morală a ţării. Întrebarea este dacă şi noi, nu doar unii, avem un proiect de ţară şi dacă programele de guvernare se înscriu în el.

  Reply
 3. 3

  EMIN....

  Nefiind stăpân care să-i ţie în frâu, ei îşi fac mendrele şi vă sărăcesc, creându-şi locuri şi locuşoare, deputăţii, primării, comisii şi multe altele pe care voi le plătiţi peşin, pe când ei nu vă dau nimic, absolut nimic în schimb, ci din contră vă mai şi dezbracă, după ce voi i-aţi înţolit… De aceea, alungaţi turma acestor netrebnici, care nu muncesc nimic şi n-au nimic şi vor să trăiască ca oamenii cei mai bogaţi, nu ştiu nimic şi vreau să vă înveţe copiii… n-au destulă minte pentru a se economisi pe sine şi voiesc să vă economisească pe voi toţi.

  Reply
 4. 4

  MARIN

  Interesant, articolul.
  Si Eminescu, s-a impotrivit coruptiei, si l-au internat la nebuni.
  Dupa ce a murit ( a fost ucis) , toata lumea in fiecare an sarbatoreste pe marele Eminescu.
  Dar nimeni nu doreste sa faca public, numele politicienilor vinovati (din acele vremuri) de internarea unui om sanatos la nebuni.
  De asemenea, cati oameni sanatosi au fost internati la nebuni pe vremea regimului Ceausescu, pentru ca au avut curajul sa se opuna sistemului corupt?
  Cred, ca ar fi intersant (in acelasi timp si periculos) sa fie facut public, cu nume si prenume cei care se fac vinovati de aceste crime.
  Un popor care nu-si cunoaste istoria, se va alege praful de el.
  Concluzia, trebuie sa ne cunoastem adevaratii criminali ai poporului roman, unii dintre ei sunt in viata si astazi.

  Reply
  1. 4.1

   CALIN

   Trebuie sa ne cunoastem adevaratii criminali ai poporului roman, unii dintre ei sunt in viata si astazi.
   Problema gravă este că majoritatea celor de mai sus ne conduc în prezent.

   Reply
 5. 5

  Tilica

  Eminescu ca Eminescu, dar ce ne facem că ne- a năpădit corupţia?
  Oare nu o fi lăsat Eminescu ăsta şi vre-un tratament (în afară de poezii) pentru deratizarea mafioţiilor din Stat.

  Reply
 6. 6

  Elena Delia Dumitrica

  Eminescu a lasat atat de multe, incat, daca ar fi citite,ascultate si intelese, am fi iesit de mult din mizerie. S-a incercat discreditarea lui inca de cand era in viata,apoi dupa miseleasca-i moarte. Stim ca asta e soarta oamenilor drepti, nepātati, patrioti, care spun lucrurilor pe nume. Cand oare o sa vedem negru pe alb cine a complotat si cum pentru a-i „inchide gura” marelui român? Niciodata. Dar ma consoleaza un gând: poate ca tocmai māretia lui si ecoul acesteia in constiinta atâtor generatii nu au permis uitarea, înlaturarea lui Eminescu, permanentizarea ideilor sale. Oameni mici, mici de tot îl numeau, cu dispret, „cadavrul din debara”; dar cred ca o faceau de teamā, de teama adevarului . Cred ca, pentru a intelege complotul in legatura cu moartea poetului si,mai ales, a jurnalistului Eminescu, e suficient sa-i citim scrierile si sa vedem impotriva cui a scris, pe cine a sanctionat pana sa cea dreaptā. Dusmanii declarati si nedeclarati ai poporului român erau dusmanii sāi. Acestora li se adaugā, din pācate, si unele minti luminate, care, din patimā (gelozie si invidie), nu s-au opus asasinārii, simulându-si calatorii in strainatate tocmai in momentul arestārii sale. Problema este alta, cu mult mai grava, pentru societatea romaneasca din ziua de azi: Eminescu e „mereu prezent „, fiindca nu au disparut niciodata tipologiile sociale (culturale, istorice,politice,economice) ale timpului sau. Deci cei care au dorit „stingerea” lui Eminescu,in timp, ar fi trebuit sa se…autodesfiinteze, ca sa nu mai existe ceea ce poetul critica vehement: perfidia, lasitatea, incultura etc..

  Reply
 7. 7

  Puiu

  Pentru ca scriu de pe telefon, vreau sa spun doar atat: un comentariu din suflet si pentru suflet,al doamnei Elena Delia Dumitrica.Sarut-mana doamna si tot respectul pe care- l meritati!

  Reply
 8. 8

  Mona

  Cred că avem nevoie de echilibru. Eminescu a fost un poet cu o creaţie genială, unic în felul său, dar de aici până a-l considera un „Iisus al poporului român”, cum l-a considerat un fel de jurnalist argeşean, mi se pare prea mult. De altfel, tot românul se naşte poet şi moare la balamuc.

  Reply
 9. 10

  Nicu

  Plecăciune și smerenie când vorbim de Eminescu.

  Reply
 10. 11

  Adrian

  Eminescu a fost mai inainte de toate un mare vizionar,a putut cunoaste caracterul si sufletul omului ajuns la putere.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.

error: Content is protected !!