30 octombrie, 2020
ad

Related Articles

8 Comentarii

 1. 1

  Belphegor

  Baleind intre aristocratie si democratie, cum bine punctati, cu un avantaj net pentru aristocratie, Marea Britanie a avut de ales intre a fi membru cu drepturi egale in UE, alaturi de orgoliosii creatori ai acesteia, si a-si reconsidera – a se citi consolida – calitatea istorica pe care i-o confera Commonwelth-ul. La o prima vedere, nu am deloc pretentia vreunei analize savante, observam ca, prin comparatie cu spatial comunitar, acele state care alcatuiesc vechiul imperiu colonial britanic, au si resurse naturale si forta de munca si sunt si piete de desfacere.. Restul este spectacol!

  Reply
 2. 2

  Belphegor

  Cu scuze, revin cu o istorioara:
  Un oarecare, stabilit in Anglia, si-a cumparat o casa cu gradina aferenta si, evident, cu gazon englezesc!
  Atata doar, ca gazonul din curtea lui, udat si tuns zilnic, nu arata la fel de bine ca acela al vecinului englez sadea.
  Intrebandu-l pe englez care sa fie cauza acestor diferente , in conditiile in care amandoi fac zilnic aceleasi lucrari de ingrijire a gazonului, acesta i-ar fi raspuns:
  – Da, dar familia mea face asta de vreo 400 de ani.

  Reply
 3. 3

  Dora

  Englezii sunt prea orgoliosi pentru a sta la aceeasi masa cu nemtii.

  Reply
 4. 4

  TILICA

  Se pare că englezii nu mai vor în Uniunea Europeană.
  Motivul de bază, ar fi că românii sunt foarte performanţii în exxportul corupţiei. Ai noştrii au reuşit să introducă microbul corupţiei şi al şpăgărelii în taoate statele membre ale U.E.
  În Concluzie unora li s+a luat de luat de politica românească.

  Reply
 5. 5

  Andrei

  Felicitări pentru articol!. Este un recurs la memorie, o provocare pentru gândire, pentru o trecere de la percepţii, iluzii, la judecăţi care îmbogăţesc cunoaşterea. Personal, chiar dacă nu vă împărtăşesc toate opiniile, vă aştept cu articole asemănătoare, pe acelaşi subiect sau alte teme de interes..

  Reply
  1. 5.1

   Savu Gheorghe

   Multumesc pentru felicitari, domnule Andrei

   Reply
 6. 6

  Nicu

  Frumos articol Domnule, aș mai completa că ieșirea din UE a Englezilor se datorează și faptului că sunt foarte conservatori, au banii echivalați în aur 100%, deci nu vor să se conformeze regulilor uniunii etc,. Pe de altă parte să nu uităm percepția lor despre civilizație prin țările prin care au trecut (colonizat) de-a lungul timpului. Să ne bucurăm totuși că nu a dat tonul unei dezmembrări a actualei uniuni pentru că pe noi ne paște umbra fostei URSS, mai precis o întoarcere (repetare) a istoriei la mai puțin de 50 de ani adică comunismul.
  !……

  Reply
 7. 7

  Samir

  Am rude în Anglia si se pregătesc să vină în țară.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.