Related Articles

11 Comentarii

 1. 1

  Boni

  Poate de aceea, cuvântul românesc ,,dor”, atât de special, de complex, de nuanțat, de tulburător, nu are echivalent în altă limbă, este intraductibil.

  Reply
 2. 2

  Delia Dumitrica

  Sunteti destul de bland in a-i combate pe occidentali. Nu merita eufemismele dumneavoastra! Ooof! Lasati-i, ca, in curand, o sa aiba ca salut universal „Salaam Alaikum”… Nu c-ar fi rau sa se reverse pacea peste ei, dar, de la mussulmani, numai pace a obtinut Europa… Poate ca mana nostra intinsa e un mod de a primi ploaia, de a simti vantul aducator de bine : fertillitate, familie, valori ancestrale. Sunt atat de saraci, domnule Savu! Credeti-ma, stiu ce-am trait in inima civilizatiei occidentale pline de „curcubeie” lipsite, totusi, de culoare naturala…

  Reply
  1. 2.1

   Boni

   Felicitări pentru sinceritate și curaj!

   Reply
 3. 3

  Ioan T.

  Deci din sentimentalism nu ne vaccinam?

  Reply
 4. 4

  Manole

  Nu suntem cunoscuti deloc de europeni, fiindcă ei află despre noi doar ceea ce le convine.

  Reply
 5. 5

  Zambila

  ,,Se refugiază de realitate în lumea idealului”, fiindcă realitatea e sumbră, deocamdată.

  Reply
 6. 6

  Vali

  Suntem sentimentali si rurali si apreciați de toți străinii care ne vizitează țara.

  Reply
 7. 7

  IOANA

  Redactorii de la o publicație occidentală nu sunt cei mai în măsură să facă judecăți de valoare despre români. Eu spun că românii au foarte mulți oameni de valoare! (cu sau fără vaccinare!)

  Reply
 8. 8

  marin

  Adevărat, așa este, ,,în drumurile şi călătoriile noastre suntem însoţiţi de telefon, laptop aşa cum avem grijă să nu uităm periuţa de dinţi.” Prima grijă este să întrebam dacă există wi-fi la cazare. În funcție de calitatea semnalului apreciem locația.

  Reply
 9. 9

  marin

  Adevărat, așa este, ,,în drumurile şi călătoriile nostre suntem însoţiţi de telefon, laptop aşa cum avem grijă să nu uităm periuţa de dinţi.” Prima grijă este să întrebam dacă există wi-fi la cazare. În funcție de calitatea semnalului apreciem locația.

  Reply
 10. 10

  ANA

  Au si francezii limitele lor, nu e cazul să luăm în considerare părerea unor jurnaliști. Românii au foarte multe calități și sunt foarte apreciați de străini.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023