Related Articles

Un Comentariu

 1. 1

  Dan

  Si ca o completare…pe larg…:)
  Am recitit cu interes acest editorial ( il numesc astfel pentru ca este echilibrat si lipsit de patimi) inainte de a incerca sa adaug cateva lucruri pe care sper sa le considerati pertinente pe de o parte, si pe de alta, sa nu ma aflu in treba cu vreun punct de vedere. . Ei bine, apreciez extrem de fina abordarea dumneavoastra pe care o consider nu un articol de fond , ci un editorial adresat gulerelor albe care citesc cotidianul Argesul. Regret enorm ca ,,rebeliunea adevarului,, va trimite in esalonul secund al opiniilor doar pentru ca sunteti inert politic si astfel de ,,meniuri,, aici cad destul de greu la Micul dejun sau la cina…
  Pentru cititorii dvs. am sa incerc sa fac o recomandare…Atat cat ne cunoastem in spatiul virtual. Badiu este un personaj echilibrat, rasat si autentic. Nu isi propune nici macar o vacanta in Madagascar, dar are grija sa ofere ,,cetatenilor turmentati,, o fascinanta calatorie in lumea francofoniei cu sigla Dacia pe manseta ( valoreaza oricum enorm fata de orice ar putea fi pitestean). O superba si vie metafora care este mai mult decat un brand jurnalistic. Incercati sa-l pricepeti din perspectiva acelui echilibru de care va vorbeam. Omul acesta vorbeste despre civilizatie in viitoarea colonie a Romaniei. Pentru ca Pitestiul ( la municipiu ma refer) a ajuns asemenea capitalei Antananarivo, o comuna umpluta de imberbi posedati de autosuficienta cersind la gardul Mioveniului un pic de respect. Conferintele de presa sau interviurile se iau pe dealul Mioveniului si nu in vreun studio foto in care urangutanii ( maimutele rosii) se intrec sa pozeze cu francofonia. Sa fim seriosi….Badiu va invita la ispita bunului simt. Pune in antiteza coviltirele malgase cu acelea fara cal dar pline la refuz de PET-uri care sunt trase zilnic prin municipiul resedinta de judet numit Pitesti… Jurnalistul Badiu este printre putinii care incap la masa francofoniei argesene in calitate de invitat. De luat seama la aceasta conditie nobila care nu numai ca onoreaza pe cititorul care il cauta in coada listei de la Cotidianul Argesul, ci si pe acela care ii decripteaza mesajul…. Dusmanit, marginalizat si facut cu ou si cu otet de gingiile rosii, omul pastreaza un echilibru care ne lipseste prea multora dintre noi.
  Treceti prin adevaratele editoriale ale acestui cotidian recidindu-l pe omul nostru si aflati-l in respectul castigat in fata celor care adauga plus-valoare unui judet intreb dincolo de gardurile uzinei Dacia, apoi incercati sa-l criticati pentru fascinatia pe care o are pentru Rodin, Baudeilare, Hugo ( nu HUGO BOSS :), Balzac, Dumas si de ce nu Stroe ( nu cred ca poate bietul de el sa vorbeasca mai frumos despre argeseni decat ar fi facut-o Badiu in zilele lui bune).
  Ce nu v-a spus Badiu aici am sa incerc sa va spun eu. A evitat sa va vorbeasca despre ranjetul drujbei care a macelarit cu stiinta PSD-ului nordul judetului Arges, dar v-a spus despre o fosta insula verde devenita rosie. Apoi a evitat sa va spuna ca pentru a merge in Berevoiesti va trebuie aceleasi vaccinuri obligatorii pt o calatorie in Madagascar. Molima care bantuie bastinasii de la Antipozi este aceeasi care saraceste sanatatea unei natii francofone din emisfera nordica. Asadar daca va vaccinati pt o calatorie in Madagascar ve-ti fi feriti de riscuri si la Beerevoiesti. Lista cuprinde vaccinuri impotriva: Hepatatitei A, Hepatitei B, Febra tifoida, Poliomielita, Malarie, Rabie si Febra galbena. Pentru cea rosie inca nu s-a gatit antidot in afara de glonte… Argeseanul a devenit frate cu codrul. A ajuns o umbra de buturuga langa care nu mai creste nimic…Si din pacate nici lastari nu-i mai dau….

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023